В момента чета...54

• 63 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Започвам тази - подарък от близка приятелка Gift Heart
Скрит текст:

# 136
  • софия
Само аз ли не се разбрах с Чистота на Франзен?  Изчетох я някак насила. Любопитно ми е мнението и на други,които са я чели.

# 137
  • Ямбол
След като приключих с "Аз съм легенда" на Ричард Матисън, започнах "Водосрез" на Паоло Бачигалупи...и здравата зациклих. Така се получи и с "Момиче на пружина", която подхващах три пъти и все я зарязвах на около 100-ната страница. Та се чудя, да продължавам ли да се мъча с "Водосрез", или да я зарязвам с време и да си търся нещо по-лятно за четене?
Приготвила съм си и "Внезапни завършеци" на Абъркромби за малко по-нататък.

# 138
Само аз ли не се разбрах с Чистота на Франзен?  Изчетох я някак насила. Любопитно ми е мнението и на други,които са я чели.

В момента точно нея чета и ми е много интересна. На моменти Франзен се отплесва доста и леко ме отегчава, но това е простимо. Но още не съм стигнала до половината и има време това да се промени в отрицателна посока. Надявам се да не се стига дотам обаче. Дали не си вдигнала летвата високо след Поправките и/или Свобода и затова така да се е получило? На мен това ми е първа среща с автора и не мога да правя сравнения.

# 139
  • София
След като приключих с "Аз съм легенда" на Ричард Матисън, започнах "Водосрез" на Паоло Бачигалупи...и здравата зациклих. Така се получи и с "Момиче на пружина", която подхващах три пъти и все я зарязвах на около 100-ната страница. Та се чудя, да продължавам ли да се мъча с "Водосрез", или да я зарязвам с време и да си търся нещо по-лятно за четене?
Приготвила съм си и "Внезапни завършеци" на Абъркромби за малко по-нататък.

Ако питаш мен недей - аз се насилих докрая на Водосрез с недеждата за  нещо повече, но нищо. Доста слаба книга, слабо развит сюжет, иначе идеята е готина.

# 140
  • Scotland
Аз пък не можах да се разбера с 'Тhe Handmaid's Tale'. Дадох 3 звезди, за разлика от едната на 'Станция 11', само защото описанието на новата реалност беше добро. Липсваха ми причини, действия довели до тази реалност, последващи действия, развръзка....с две думи - не ме задоволи читателски Simple Smile

# 141
  • Scotland
Започвам 'Сърца в Атлантида' на Кинг

# 142
В момента чета "Кажи на вълците, че съм си у дома" . Засега ми харесва. Прочетох и 22.11.1963 и, въпреки че е на любим автор- нещо не ми легна на сърце. Беше ми интересна докато я четях, но само толкова.
Бях се отказала да чета Филипа Грегъри, но "Вярната принцеса" ми даде надежда, че има и някоя друга заслужаваща си да се прочете от нея книга.
Със "Завръщането" на Майкъл Пунке пък се завърнах в детството, когато препрочитах книгите на Карл Май.
Аз също не можах да прочета "Момиче на пружина", хем я започвах няколко пъти, "Водосрез" също ми вървеше трудничко.

# 143
  • София
На мен пък изключително трудно ми върви романът на Тана Френч "Нещо чака...сред дърветата". Чак не е за вярване! Подходих с огромно желание към този трилър, очаквайки да го "глътна" като книгите на Питър Мей, обаче не.
Сега се чудя какво да го правя? Rolling Eyes Дали да го мъча, дали да го зарязвам... Хем ми е интересен сюжетът , хем книгата е написана адски безинтересно. Нещо има в стила на авторката, което никак не ми харесва. А съм едва на 150+ стр. Как ще го избутам до 500+?No Mouth

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 16:09 от Happy Mijjj ツ

# 144
И аз се мъча с лошо четиво - "Братя", Скот Търоу. Рядко глупава и посредствена книга. Но за разлика от Миж, хич не се чудя как ще я добутам до края - смятам до довечера да я отметна, четейки с няколко страници в минута. Simple Smile Тази книга не заслужава да ѝ отделям повече от няколко часа.

# 145
  • Варна
В дилема съм между "Ужас" на Дан Симънс и "Три ябълки паднаха от небето" на Абгарян с превес към първата.

# 146
  • София
Аз установих, ще Дийн Кунц не е моят автор, пробвах го с "Лошо място" и "Чудакът Томас" , сякаш през цялото време нещо ми липсваше, никак не ми харесва да имам това усещане докато чета някоя книга..

# 147
VG, по принцип бих ти препоръчала Ужас на Дан Симънс, но в случая не знам дали е подходяща за четене точно по това време на годината. Помня, че миналата година по това време горе-долу я подхванах и не можах да я дочета, изключително скучна и досадна ми беше. После я захванах отново като се поразхлади и усещането ми за нея беше коренно различно. А втората гледам почти всеки я чете и имам чувството, че само аз не съм се добрала до нея.
Не мога да си кривя душата за Джонатан Франзен, създал е доста изтрещели персонажи hahaha От една страна проблемите им започват да ми дотягат, но от друга не мога да се отделя от книгата и съм като зомбирана Laughing Явно ще ѝ лепна едни изстрадани пет звезди в GR, ако нещата се запазят така.

# 148
  • София
Завърших "Полиция" на Несбьо преди няколко дни и не мога да започна с удоволствие нищо. Започвах няколко книги, но не ме привлякоха. Отдавам го на все още силното въздействие на Несбьо. Последно подхванах отдавна отлаганата и много харесвана тук "Щиглецът" на Дона Тарт, но все още съм в началото. Надявам се да оправдае големите очаквания, с които я започнах.

# 149
На морето приключих The Handmaid's Tale и горещо я препоръчвам. Сега свалям и сериала.Relaxed Много ми хареса как постепенно, с по някой детайл тук-там, се оформя ужасяващата картина на реалността, в която живее героинята. А краят не ми се стори чак отворен, въпреки че наистина не разбираме точно каква е съдбата й.
Скрит текст:
Но след като "дневникът" й под формата на тези записи се обсъжда в бъдещето, поне разбираме, че този режим е приключил и светът отново е по-приветливо място за живот - за мен това е оптимистичен край, а и доста интересен похват, макар че аз не съм чела други антиутопии, така че нямам поглед върху жанра.

А в плажната библиотека на Албена открих друго заглавие на Маргарет Атууд - "Ясновидката", май беше издадена на български още през 1982-а.

Чета и Сафон и много ми харесва.
Скрит текст:
Четвъртата книга напомня донякъде криминален роман, което за мен беше изненада. Но освен това в центъра на събитията е жена, и то доста интересна героиня.

А чета и "Завещанието на Нобел" от Лиса Марклунд, наскоро даваха филм по една от нашите телевизии. Много ми е тъпо, че у нас са издадени само 2 нейни книги, и то в превод от английски (под името Лиза Марклунд). Явно първата не е тръгнала добре, за втората май също не съм срещала отзиви, така че са потънали в "пясъка" на книгоиздаването у нас, а според мен е жалко, хубави и малко по-оригинални криминални истории са, с журналистка в главната "разследваща" роля.

Лу, разнищила си го Олчак, чак ми стана жал за него.Laughing И за мен книгата беше по-слаба от много други, но не й намерих чак толкова много кусури.Grin

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 20:31 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт