В момента чета...54

• 63 548
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Венка, стана ми много интересно как Джентълмени и играчи на Джоан Харис ти е в списъка за четене след като си го чела, ама реших да си затрая Blush Аз знам какво е положението с Различен клас, но няма да се обаждам Whistling
ston, както се изрази един познат преди 4 години, "хващаш някоя книга за ушите и я почваш" hahaha Аз бих те посъветвала да заложиш на добрия стар хорър, нали си му фенка? Стига да имаш нещо налично де.
Аз не се сдържах и захванах Джонатан Франзен отново. Този път ще си го завърша.

# 76
Здравейте , отдавна не ви бях посещавала. Надзърнах в темата и списъка за четене отново стана огромен Simple Smile Знам обаче ,че е качествен Wink Сега завърших с Мюсо - Повикът на ангела . Хареса ми , но Хартиеното момиче ми хареса много повече. Предстои ми първа среща с Дийн Кунц - Отвъдни очи. Обичам първите срещи , изпълват ме с един такъв приятен гъдел ...

# 77
Започнах "Вакантен пост" на Джоан Ролинг. Отдавна ми е в списъка, а и началото определено ми допадна.
Иначе е ясно, известно време ще слухтя в библиотеката докато прибера всичко на Юрт и Русенфелт. Във фонда си имат и четирите издадени на български.

# 78
  • На морето!
Привършвам Японския любовник на Исабел Алиенде. Това е един от любимите ми "летни автори". Вълшебна е. Тази книга е в стила и носи духа на останалите, които съм чела от нея, не е толкова силна, колкото "Къщата на духовете" и няма същия магнетизъм, но по един лек и красив начин представя остаряването като личен процес, осъзнатост и чувство, дава ни нов поглед, който до сега аз не бях срещала в литературно произведение и ми донесе малко тъга, малко меланхолия и дълбоко чувство на съпричастност към хората, които се подготвят мъдро да си отидат от този свят и разбирането им за необратимостта на този процес.

# 79
  • София
На мен "Японският любовник" ми направи много силно впечатление.  "Къщата на духовете" не ми е сред любимите книги, но признавам майсторството на Алиенде.

ston, на мен също Юрт и Русенфелт са ми любимци. Пробвала ли си Юси Адлер-Улсен?

Аз чета в момента "Убийци на фазани" на Юси, комфортно се чувствам в компанията на познатите разследващи.

Успоредно започнах и нещо на любимия ми Борхес - "Всеобща история на безчестието". Съвсем в началото съм, но Борхес се чете по принцип бавно. Има много препратки, в които човек трябва хубаво да вникне. Но още от началото си личи неповторимостта му. Не е автор, който бих препоръчала с лекота, но това не пречи много да ми харесва!

# 80
  • На морето!
Петя, не съм чела нищо тяхно. Ще ми препоръчаш ли заглавие?

# 81
  • София
Menina, от Юрт и Русенфелт ли? Те пишат криминални романи (не знам дали харесваш по принцип) и са много добри в това. Ето в тази последователност е поредицата издадена на български:

1. "Човекът, който не беше убиец"
2. "Жените, които го познаваха"
3. "Мъртвите, които не липсват на никого"
4. "Момичето, което запази мълчание"

Засега тези. Чакаме следващата.

# 82
  • София
Венка, стана ми много интересно как Джентълмени и играчи на Джоан Харис ти е в списъка за четене след като си го чела, ама реших да си затрая Blush Аз знам какво е положението с Различен клас, но няма да се обаждам Whistling
Нали двете книги са свързани, та просто обърках коя съм чела и коя ще чета Simple Smile)).

# 83
  • Ямбол
...Предстои ми първа среща с Дийн Кунц - Отвъдни очи. Обичам първите срещи , изпълват ме с един такъв приятен гъдел ...
Като че ли не е много подходяща за първа среща точно тази. За мен беше много слаба и скучна.

# 84
  • Бургас
Аз след като прочетох ,,Жените...,, веднага се обзаведох и с другите три книги на ЮиР в домашната си библиотека,
Искам да си имам книгите,които ми харесват много.

# 85
Здравейте любителки на книгите! Редовно ви чета, но не пиша, за последно писах преди 2 години, може би.  Аз обичам да чета всякакви жанрове, стига  историята да е добре поднесена.
Сега се включвам, за да споделя мнение за последната книга, която прочетох: "Мравки и богове" на Стефан Цанев. Снощи я завърших и още съм под нейно влияние и нищо друго не мога да започна. Книгата за мен е изключително впечатляваща-историята на фамилията се развива в цял един век, на фона на историческите събития в България през 20 век. Изключително добре описани и развити характерите на героите и бита в българското село. Книга за природата на човека изобщо, за вярата, за религията, за българите като нация, която преобърна много от досегашните ми представи за същите тези събития. Въобще това е книга, която те кара да се замислиш дълбоко, дори у мен се прокрадна едно разочарование от човешката раса. За съжаление от книгата не лъха оптимизъм, но е истинска. Това за сега от мен. Лека нощ на всички!

# 86
Лиляна, моята първа среща с Кунц също не бе от най-подходящите, но въпреки всичко харесах много книгата и със сигурност ще прочета друго от него. Нека не прибързваме още. А иначе аз съм "царица" в първите срещи с автори Whistling Joy Joy
Прочетох Човекът, който не беше убиец на Юрт и Русенфелт и възнамерявам да оставя книгата без оценка в GR... поне за известно време. Продължавам си с Франзен. Заинтригува ме Flutter

# 87
Изпуснала съм ви.
Запазила съм си „ Преди да станем твои”

# 88
В момента свършвам с Фейзън и неговата "Свобода" и започнах едновременно с нея и биографията на Брук Шийлдс за взаимоотношенията с майка й.

# 89
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Здравейте Hug
Интересна тема! Записвам се да следя Stuck Out Tongue Winking Eye.

Чела съм я и ми хареса.
В момента чета Стопанката на Господ на Розмари Де Мео - много ми харесва и ме кара да се замислям.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 09:23 от kotelina

Общи условия

Активация на акаунт