В момента чета...54

• 63 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
И аз прочетох "Стопанката на Господ", на мен също много ми хареса  и много ме топлеше. Всичко написано приех за чиста монета, дори я търсих да си я купя, за да са ми подръка обредите и наричанията. После попаднах на една статия, в която авторката бе разобличена като плагиат и се поставяше под въпрос автентичността и на бабите, и на ритуалите, и на философията на книгата изобщо. Това малко ме разколеба и не че вече не я харесвам, но сега я възприемам  като художествена измислица повече, отколкото като нещо автентично.

# 91
"Машини за любов" - първа част от трилогията "Кръглата риба" на Момчил Николов. Купих си я намалена от Алеята на книгата и бързам да я прочета, за да преценя дали си струва да купувам и останалите части. Засега ми допада.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 10:30 от pip4i

# 92
"Стопанката на Господ" не е лоша, стига да я възприемеш като фолклорно фентъзи, каквото всъщност е, поне по мое мнение. Имаше интересни моменти, имаше и много недостоверни такива, на места ми дотежа, на други ми хареса. Противоречива ми беше.

И да се похваля, благодарение на една чудна антикварна книжарница в центъра, се сдобих с "Аз, Анна Комнина" на Вера Мутафчиева. Нямам търпение да я започна.

# 93
  • София
gal_ka, добре дошла отново в темата. "Мравки и богове" и за мен е страхотна книга, макар и много тежка... "Стопанката..." не ме привлича изобщо. От отзивите, които прочетох за нея оставам с впечатление, че не е точно художествена книга, а прокарва разни идеи, авторката има и някакви семинари, на които обучава хора в тези ритуали... Явно намерила си е ниша за изкарване на пари... Щом има интерес, нека. Но аз обикновено подхождам по-внимателно към такива "учения". Sunglasses

# 94
В момента свършвам с Фейзън и неговата "Свобода" и започнах едновременно с нея и биографията на Брук Шийлдс за взаимоотношенията с майка й.

Кой? Не е ли Франзен? newsm78

# 95
  • София
Лиляна, кой роман на Дийн Кунц би препоръчала? Аз, оказва се, не съм чела нищо от него.

# 96
Ти не беше ли почнала Светкавица преди време? newsm78

# 97
"Машини за любов" - първа част от трилогията "Кръглата риба" на Момчил Николов. Купих си я намалена от Алеята на книгата и бързам да я прочета, за да преценя дали си струва да купувам и останалите части. Засега ми допада.

Очаквам да споделиш впечатления bouquet

# 98
Приключих "Прочети това преди да те побъркат децата"-свежа е, става за уикенда има и интересни техники за позитивно възпитание на деца от всякаква възраст.
В момента чета "Хари Потър и затворника от Азкабан". Увлекателна като първите две книги от поредицата. Напредвам бързо на четеца. Подбрала съм си  дълъг списък от goodreads след това.  smile3529

# 99

Очаквам да споделиш впечатления bouquet

Ще. Само да напредна малко Book

# 100
  • София

Браво, бе, Ич! Ти знаеш ли, че бях я почвала наистина. Не помня обаче какво стана (не ми хареса ли или какво), но не съм я довършила. Дори в ГР не фигурира по никакъв начин сред книгите ми.

# 101
  • София
Довърших си "Три ябълки паднаха от небето" и съм много трогната от историята. Стопли ме толкова и много и ме жегна с жестоката истина, че в желанието си да се развиваме забравяме откъде сме тръгнали. И кой е причината да сме такива каквито сме. Боли от тая истина, защото повечето от нас напускат домовете си в търсене на по-голямо благополучие и развитие по големите градове. Осъзнавам, че може би забравените ценности и злочестите перипетии, през които минаваме точно, са заради това че напускаме свидните си домове. Да, и големия град става дом, като ти се роди детенце и създадеш собствено гнезденце.... Но вътре в теб нещо остава празно, а именно липсата на родното място, липсата на родителите - просто да са наблизо... Май това ни погуби като хора. И май така ще си пребъдем.
Много ми се иска да напиша, ала когато една книга те удари по болноо място предпочиташ да оставиш мислите и чувствата за себе си.
Та така. Трагедия, комедия, любов - от всичко има в книгата. Май тя е за всеки човек. Simple Smile
Не знам с какво да продължа.

# 102

Браво, бе, Ич! Ти знаеш ли, че бях я почвала наистина. Не помня обаче какво стана (не ми хареса ли или какво), но не съм я довършила. Дори в ГР не фигурира по никакъв начин сред книгите ми.

Помня, че имаше едно колективно четене на тази книга, май Лиляна поведе крак. Не знам дали е подходяща за първа среща с автора, но се води една от най-добрите му. Други такива са Пазители и Древният враг. Разгледай в читанка, има няколко негови книги. Аз също не можах да довърша Лицето, не помня вече причината, навярно пак някоя книжна дупка. Зарекла съм се да я завърша, не е скучна. 

# 103
Лиляна, кой роман на Дийн Кунц би препоръчала? Аз, оказва се, не съм чела нищо от него.

В момента съм към края на "Убежище" на Дийн Кунц , харесвам и "Шепоти"

След като го завърша ще започна "Вашите слаби места " на Уейн Дайър , приятелка ми го препоръча

# 104
  • София
Миж, това е от времето, когато аз съм си пила Гинкото, а ти не Yum. Наистина я почна, но нещо не се харесахте. Даже не помня дали не ти я разказвах... вярно трябва да си взема нещо за паметта Stuck Out Tongue Closed Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт