Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 355
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Всяко раждане е различно. Има жени, които раждат по-едри бебета съвсем спокойно. Още повече ако раждането се води от акушерки. Ако не е предизвикано и изчакат родилката достатъчно...акушерките си имат начини за облекчаване на болката и са доста по-подкрепящи от лекарите. Лекарите следят само за патологии, не седят да ти придържат перинеума или да ти галят ръката.
Както и секциото е различно. Масово около мен имаха ужасни болки след секцио-близки и в самата болница, като ме оперираха.В отделението само мен не ме болеше след операцията, всички други не спяха по цяла нощ.
За сметка на това, не ме хвана добре упойкага по време на самата операция.
Хубаво е да очакваме такива неща, когато правим избор. Т.е  да разглеждаме и другите варианти, освен"безпроблемно и безболезнено". Защото това е рядкост след коремна операция. Тя стандартно си боли при възстановяването. Докато, ако едно вагинално раждане е естествено, то боли, колкото жената може да издържи и тялото знае как да се справи.

# 421
  • София
Здравейте, аз съм в 14 г.с. Преди 5 седмици имах зацапване и се наложи да полежа. След това ми изтръпна кожата на единия крак - десния - от таза надолу до коляно. Ходих на невролог, който каза без снимка няма как да се види какво е станало. Каза да мажа с волтарен, но ей го месец си ме държи. Боли от време на време, все едно нещо се къса. На някой да му се е случвало? В понеделник съм при АГ-то и ще я питам какви противовъзпалителни мога да пия. Миналата година за по-силни болки ми предписаха аулин/нимезил и милгама, но в момента не мога да пия от тях, предполагам, заради фъстъка.

# 422
Аз бях почти окуцяла в 6ти месец... Ама няма мръдване. Боли. И тогава ми изписаха милгама. Родих се с нея! На вторият ден чак подскачах от щастие Simple Smile А преди това ходех толкоа смешно, едвам качвах стълби. И аз мислех за невролог. Но Моята лекарка ме спаси с Милгамата. Да чукна на дърво- за сега нямам болежки.

# 423
  • София
Ще изчакам понеделник-а и ще я питам. Един месец изтърпях Simple Smile И на мен милгамата ми действа добре. Инак невролога преди месец каза - някакъв нерв, който тръгва от кръста надолу по крака, ама какво точно му е, каза без рентген няма как да се потвърди диагноза, а сега не може Grinning . Инак на своя глава пия невробекс, но при него съдържанието на различните витамини е пъти по това на Милгама-та. Стискам палци с това да се размина Heart

# 424
  • Шумен
Здравейте, аз съм в 14 г.с. Преди 5 седмици имах зацапване и се наложи да полежа. След това ми изтръпна кожата на единия крак - десния - от таза надолу до коляно. Ходих на невролог, който каза без снимка няма как да се види какво е станало. Каза да мажа с волтарен, но ей го месец си ме държи. Боли от време на време, все едно нещо се къса. На някой да му се е случвало? В понеделник съм при АГ-то и ще я питам какви противовъзпалителни мога да пия. Миналата година за по-силни болки ми предписаха аулин/нимезил и милгама, но в момента не мога да пия от тях, предполагам, заради фъстъка.

На мен ми се случи преди години адски болки и изтрапнала кожа. Оказа се че е засегнат нерв. Още съм си така с изтръпнала кожа на крака и болки от дъжд на вятър, но поносима

# 425
момичета, а какво да гледам/чета и правя за да се подготвя за нормално раждане? препоръчаха ми разни курсове, но искам да попитам раждали по естествен начин майки какво биха препоръчали.

# 426
Erinne, послушай PeacockLove - милгама е страхотна,благодарение на нея се възстанових след счупване на ребро.Бяха ми засегнати толкова нерви,та чак и гръбнака. След само 1 месец прием тези неща изчезнаха завинаги.
П.П.
И аз съм в 14 седмица,движим се заедно Grinning

# 427
  • София
момичета, а какво да гледам/чета и правя за да се подготвя за нормално раждане? препоръчаха ми разни курсове, но искам да попитам раждали по естествен начин майки какво биха препоръчали.
Мои познати с хубави есествени раждания са ходили на курсовете на кабинет Зебра, сдружение Естествено.
Там показват техники за обезболяване, дишане. Техниките, обаче, е хубаво да ги помни човек, който ще присъства на раждането. Таткото, например. Той ще масажира, ще натиска точки, ще дава вода, ще изисква от персонала, когато родилката не е в състояние(боли я, не че е неадекватна).
Тези, които имат хубави, напълно естествени раждания са раждали с мъжа до себе си, с акушерка или лекар, които са ги изчакали максимално, без система, напъвали са в различни пози.
Част от подготовката е и това-да намериш лекаря или акушерката, които ще те подкрепят и ще спазят всички твои изисквания и ще ти обясняват нормално, когато се налага да се направи компромис с нещо.

# 428
ок а примерни имена в София на такъв лекар?

# 429
  • София
Напоследък е популярно в Св.Лазар с акушеркте от Зебра, Дончева май беше името на лекарката, която води ражданията.
В Надежда-с план за раждане и изисквания, човек, който да защитава интересите на родилката.
В Шейново и Тина Киркова-по-скоро само акушерки. Коричкова е хвалена в Шейново. В МД такива неща не се случват, там е изключено Grinning
За Окръжна болница последно чух, че жена е родила естествено след секцио с някаква лекарка...нещо с Д и беше името, не Жекова. Та щом се е навила на VBAC предполагам, че би уважила и желанията на всяка дъга родилка за естествено раждане.
Има една група във фейсбук-Жени &Акушерки. Там често се обсъжда къде може да се роди възможно най-естествено.

# 430
А как така дават вода повреме на раждане? На нас ни казаха, че е напълно забранено..

# 431
Нищо не бях чела, отидох абсолютно неподготвена, даже и изненадана, защото на второто мерене на тонове се оказах с 4 см. разкритие. Приложиха ми повечето екстри - окситоцин, пукане на мехур и т.н. Е, контракциите ми бяха по-непоносими от цикъла в сравнително кратък период (след проблем с рязко изтичане на развалена система, но това беше малшанс), родих с 3 напъна за 4 минути и имах само 3 вътрешни шева (по-скоро за застраховка, а не заради разкъсвания). Общо 5 часа. Моя приятелка скоро роди в държава, в която се прилагат всички естествени техники - е, получавала е разкритие 16 часа с доста болезнени контракции през цялото време като по някое време пак са й сложили окситоцин. Напъни - 1 час и не е минала без епизотомия.

Сега с второто по-скоро ще откажа окситоцин, защото уж ставало по-бързо, та в момента си мисля, че няма смисъл да ми правят зорлем по-болезнени контракциите. Но отново мисля да слушам основно персонала.

# 432
Ето ги акушерките от Зебра , които споменавате.

https://web.facebook.com/pg/zebramidwives/photos/?tab=album& … =1208358242574626

Интересно ми беше инфото, че oбстановката, близка до домашния уют, спомагала за поддържането на високите нива на окситоцин при раждането.

# 433
HeartЗдравейте момичета Blush

благодаря на всички за мненията и  съветите. Истината е, че няма да се престраша на пробвам нормално да родя, толкова много пъти вече чух, че бебето ми е доста голямо, че по едно време бях изпаднала в пълен ужас, че нещо не му е наред на това бебе- главата му била голяма, ама то не само главата, ми е краката, ама то като цяло било доста голямо. Аз, самата, не съм едра и голяма жена, минавам за дребна и с дребен кокъл/ както се казва/. Изпитвам пълен ужас не от евентуалната болка, щото за нея си има упойка все пак, а че бебето ми може да се заклещи, да остане без въздух и последиците/ да не дава Господ на никого / да бъдат страшни. Така ме стреснаха с тези мерки и теглилки, че в главата ми се въртят най- страшните сценарии. Няма да позволя и да ми предизвикат раждане две седмици преди термина, само за да не станело бебето много голямо и да съм можела евентуално нормално да родя. Това е лишено от всякакъв смисъл, поне за мен. Ако тръгне спонтанно преждевременно да се ражда бебо, пак ще си настоявам за секциото. Може и да съжалявам после, но това е решението ми, въпреки, че едно нормално раждане за мен би било по-добре, понеже възможно най-скоро искам / ако е рекъл Господ/ да имам още едно дете. Пък след секцио поне година няма да ми разрешат да забременея отново. И така Blush

# 434
Това за забременяване след секцио не е точно така както повечето доктори съветват. Моят доктор ми каза, че веднага можем, но аз исках все пак да изчакам малко ... иначе познавам много примери за родили секцио и забременели само 3 месеца след това и родили пак секцио без проблем. Естествено риск винаги има.

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 01:45 от Ало, ало слънчице

Общи условия

Активация на акаунт