Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 339
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора
Момичета какво мислите за пътуване в началото на 9 месец с автобус?
Стара Загора- София, и после обратно.
Не съм в рискова бременност.

# 466
Зависи как се чувстваш ти. Аз сега в 8ми едвам с колата се придвижвам, заради дупките

# 467

Какво ще правиш ако ти се пишка през 10 мин.? А ако ти изтекат водите в рейса? А ако започнат контракции направо на 5 мин. и рейсът е на Вакарел или Ихтиман (в посока Ст.Загора)? Ако подобни въпроси не те притесняват, сигурно можеш да пътуваш. Никой не може да ти каже дали пътуването ще е проблем, изцяло въпрос на късмет ще е. И жената, която роди в самолета в 35 седмица, е имала разрешение да пътува.

# 468
  • Стара Загора

Какво ще правиш ако ти се пишка през 10 мин.? А ако ти изтекат водите в рейса? А ако започнат контракции направо на 5 мин. и рейсът е на Вакарел или Ихтиман (в посока Ст.Загора)? Ако подобни въпроси не те притесняват, сигурно можеш да пътуваш. Никой не може да ти каже дали пътуването ще е проблем, изцяло въпрос на късмет ще е. И жената, която роди в самолета в 35 седмица, е имала разрешение да пътува.
Shocked Пишкам на около 2-3 часа, контракции до сега не съм получавала. Или поне не знам да съм.
Не знам, ще го обмисля още малко, не че имам много избор.

# 469
Аз пък бих тръгнала ако се чувствам добре.
Също ще пътувам в 35+3 г.с., за да посрещна мъжът си от летището в София, ако се чувствам добре нищо не може да ме спре да отида, не съм го виждала от края на януари.
Питах д-ра, той каза, че не е проблем, просто преди тръгването да си сложа една свещичка Волтарен 50, за да е сппкойна матката и да се предотвратят евентуални контракции.

# 470
  • Стара Загора
Също ще пътувам в 35+3 г.с., за да посрещна мъжът си от летището в София, ако се чувствам добре нищо не може да ме спре да отида, не съм го виждала от края на януари.
Същата причина  Mr. Green Само че аз от Март не съм го виждала.
По план сестра ми и нейния мъж щяха да отидат да го вземат с колата им, ама тази сутрин се събудих с ужасно чувство на тревожност за тях... не знам защо. И сега си мисля аз да отида, не знам как да го обясня.  Confused

# 471
Ние няма как д апреценим вместо теб. Ако се чувстваш добре, иди. Просто всяка с ечувства различно с бременността си.

# 472
При това положение и аз бих тръгнала. Проблемът в 9 месец е, че раждането и на перфектно чувстващата се бременна може да започне. Ако си с личен автомобил ми се струва по-лесно да се реагира, но с междуградски автобус с още 50 пътника всяка ситуация ще е доста по-сложна.

# 473
Тъкмо ще има 50 акушери Mr. Green
Шегувам се, разбира се - най-важното е всичко да е наред и да се чувства добре човек.

# 474
Хаха, Жана, така е. Даже и шансът сред тях да има лекар хич не е малък. Grinning

# 475
Момичета, знам че има доста и настоящи мами сред вас, затова да попитам за съвет относно бебешките шишета ( ако въпроса ми е за някоя друга тема, ще чакам да ме насочите към нея) - насочила съм се към комплект шишета + стерилизатор на tommee tippee, но една приятелка която ги ползва ми сподели доста негативно мнение към пластмасовите шишета и едва на 3месеца е започнала да подменя малко по малко шишетата на томи със стъклени на друга марка. Може ли да споделите впечатления за и против пластмасови / стъклени шишета; важно ли е да бъдат анти колик и т.н ?

# 476
Хаха, Жана, така е. Даже и шансът сред тях да има лекар хич не е малък. Grinning

В онзи полет на Луфтханза е имало 3-ма лекари, обаче от статиите по темата останах с впечатление, че лекарите по-скоро са асистирали на стюардесите (явно на екипажа им правят обучения как да реагират в такива ситуации).

# 477
Аз пък бих тръгнала ако се чувствам добре.
Питах д-ра, той каза, че не е проблем, просто преди тръгването да си сложа една свещичка Волтарен 50, за да е сппкойна матката и да се предотвратят евентуални контракции.

Аз ще пътувам утре (в 33та) с кола. Лекарят препоръча 2х2 но-шпа за деня на пътуването.

# 478
Аз също бих пътувала, ако се чувствам добре, но мисълта да пътувам с автобус ме ужасава  Mr. Green В 7-ми месец началото пътувах до Ямбол, щях да умра от обезводняване, за да не ходя уж до WC, но на единствената почивка почти бягах натам  Mr. Green Да не говорим, че с автобуса дупките по магистралата се усещат 10 пъти повече. Но ако нямаш наистина чести призиви за 00, няма да ти е толкова мъчително според мен. Другото притеснително за мен е да не тръгне да раждаш по пътя и да се развият бързо нещата... Не знам, решението е твое, обмисли го добре  Simple Smile

# 479
Момичета, можете ли да ми препоръчате масаж за бременни в София, ако някоя от вас е ходила и е наистина доволна от масажистката? В кой месец от бремеността сте започнали да ходите на масажи? Благодаря предварително за отговорите!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт