Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Привет, днес беше денят за мерки и о чудо, имам свалени 1,800, както и по 2 см от другите обиколки. Не съм вярвала, че ще имам такива резултати от хапването на В. Споделяла съм, но ще споделя пак, хапвам 4-5 пъти на ден по 200-300 калории и тренировки 5 дни в седмицата. Бих искала още 2-3 кг. и ще увелича калориите.
Относно емоционалното хранене - много е силно. Всеки има някакви проблеми и намираме утеха в храната. Често и мен ме застига, понякога аз имам контрол над него и така се въртим. Искам да го победа, но това ще стане като победя собствените си страхове. Опитвам се да намеря силата в себе си, както казват, но ако се налага съм мислела да посетя и психолог.

# 61
Продължавам с 90 дневната, за сега без особен резултат, днес обаче много я наруших и утре ми се пада въглехидратен, но се чудя дали да не го изкарам плодов или подово зеленчуков.

Отделно си поръчах някаква хранителна добавка, която никъде не пише, че е за отслабване, обаче приятелка казва че и тя и мъжа и и много хора около нея са се стопили с тази добавка. Във вторник ще е при мен... Да видим Grinning

# 62
  • тук и там
Mother of PrincesS,пусни ми на лични името на  добавката и от къде я поръчваш,ако нямаш нищо против-разбира се. Аз имам всякакви добавки в къщи-като започнеш от рибено масло,минеш през колагени и хиалуронови киселини  и стихнеш до куркумин или  екстракт от манго примерно..Абе ,много добавки имам и  купувам по принцип ..С други думи-бих пробвала и тази ... Simple SmileНо да видя какво има вътре първо като активно вещество евентуално,да не се окаже че и това съм пила..

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 07:34 от Kaisia

# 63
А, имало нова тема.
Духче, моля, слагай линкове към новите теми в нов пост, самостоятелно. В новата версия не се виждат целите коментари ако са твърде дълго, а понякога не всички четем всичко Simple Smile

Аз се записвам със закъсняло с 4-5 дни ПМС, което значи че следващите дни ще са кошмар ... Като за капак съм настинала и всичко ме боли.
Днес се връщам на ВМ-НВХ и се надяван нещата с ПМС-то бързо да се успокоят.
Връщам се да ви чета.

# 64
Хахаха добре специално за теб ще слагам новата тема в нов пост YumHeartbeat

# 65
Е, не е специално за мен. Просто повечето теми така се пускат и масово сме свикнали така да следим за нови в случаите, когато по една или друга причина не четем всичко от-до Hug Това е мое мнение де, не е казано, че трябва някой да се съобразява.

# 66
Няма проблем, ще я изнасям в нов пост. Аз си мислех, че е логично като е последно мнение да се види. Но и ти си права

Поздрав от тази сутрешната тренировка
Имайте прекрасен ден Wink

# 67
  • София
Ха, и аз съм пропуснала новата тема и се чудя как цял уикенд нищо не сте писали - викам си, яка почивка е било Simple Smile Simple Smile

Не бях особено редовна тоя уикенд (детето е при свекърва ми за лятото и през уикенд сме там), но си вечерях диня и не съм качила. Не мога обаче съвсем да се оправя от това, дето ме беше налегнало миналата седмица - тогава беше гърло и кашлица, сега мина в носа и главата и ми е гадно, та гадно. Записала съм си часове за акваспининг, ама ще преценя дали него, или домашни тренировки на сухо да правя. Миналата седмица правих от фитнесблендер и доста ми харесаха.

Синът ми се прибра и той за няколко седмици от бабини и сега и за неговото ядене трябва да мисля, много ми е трудно, ама ще се стягам и довечера ще пазарувам и готвя, че се е заинатило детето тоя път и няма да се даваме. Влязъл е сега в момента, в който не сваля, а задържа, а от тук е много лесно да се залитне.

# 68
Ще се справите, Бърди. Лятото е прекрасно време за диети от всякакъв тип.

# 69
  • София
Мерси, Съни, ти как си с твоите грижи?

# 70
Вече всичко е наред. Имаше рев, нерви, храна, но слава Богу всичко вече е наред. Тези дни мисля да направя малко прочистване, днес айран, утре, ако успея - кефир, по-нататък ще го мисля. Имам нужда, макар емоционалното хранене да не продължи толкова дълго (4 дни), определено ми тежи.

# 71
Здравейте всички. Аз пак тук. Скоро не съм писала но почти всяка сутрин си ви четях с кафето. След безброй семейни тържества, все хубави поводи за щастие вчера се качих на кантара (бая време не го бях вадила) и хоп. Честито 59.700кг!!! Чисто моя глупост. Доста време спазвах д-р Папе и идеално си поддържах докато в един момент, буквално забравих за храната, режимите и започнах да си хапвам от всичко. Без мислене, без самообвинения, нищо. До тази сутрин. Моя грешка. Ама как да не отидеш някъде на почивка и да не опиташ от местната кухня. Веднъж в живота си там. Е, стига оправдания, качила съм и то с тенденция все нагоре. От днес съм на 90 дневната диета. Май само това още не съм пробвала. Та така. Пия си сега сутрешното кафе без мляко (гадост) и след малко ябълка. Само не разбирам защо трябва да се яде плод всеки ден на закуска след като си има плодово зеленчуков ден. Но чета и си изпълнявам. Сериозно съм си загубила мотивацията и волята, но този път съм решила да стигна до края. И така ден 1 стартирам с 59.700кг.Цел 55кг.

# 72
Привет в новата седмица!     Hug
Относно емоционалното хранене, аз ходих на психолог няколко пъти.Помогна ми, при мен беше провокирано от лични драми-загуби, депресия...аз съм си по-чувствителна по принцип, та разни шок-кризи ме изкарват от релси.
А да не изпадам пак в такива дупки, въпреки че е имало някакви мини-кризи, ме държи мотивацията ми.
Писала съм, че започнах диета заради проблем със здравето, а от дъното на душата си мразя лекари, болници, лекарства и подобни дивотии, не ги понасям (не намирам дума, способна да опише омразата ми, отвращението ми, вътрешната ми съпротива при налагани посещения при доктори...), та искам да не се налага да пия лекарства.На път съм да спра изписаните ми за кръвното, доста съм ги намалила и разредила, та да видим наесен какво ще покаже прегледа.Дано е последен за дъъъъълго време напред.   Praynig

Когато започна по-често да се оглеждам и да ми мисля за вредни боклуци, увеличавам мазнините (те ме държат сита и греховните мисли някак олекват) и си мисля "Добре, искаш ли пак да си ДЕБЕЛА и БОЛНА?".И като "чуя" отговора на вътрешния си глас, ми минава мерака да се натъпча с боклук...

И още един начин, който поне при мен има ефект, не знам писах ли за него....
Забелязала съм, че масово диетуващите си мислят за вредните въглехидрати като за нещо "сладко/сладичко/вкусно/любимо", все едно става дума за нещо скъпо на сърцето, мило.....Т.е., все едно става дума за любим човек, при чиято загуба едва ли не ще се гътнем.А това действа И психологически на мозъка за отношението ни към такава "храна".
Аз предпочитам да мисля за вредните боклуци именно като за БОКЛУЦИ.Да, случва се да се поддам, но все по-рядко и за по-малки количества става дума.Съвсем по друг начин гледам на парчето торта, ако гледайки го, си мисля"Добре, искам ли да изям този боклук?Наистина ли съм се превърнала в кошче за отпадъци, та хранително-вкусовата промишленост да си изхвърля боклуците в мен?Това ли заслужавам, да съм просто едно кошче за отпадъци за световния боклук?"
И някак ми минава желанието да изям тортата....или поредния боклук, изпречил се пред очите ми.    Laughing
Виж, като си направя домашен сладкиш от масло, яйца, маскарпоне, какао си хапвам парче без угризения и самовнушения.Но пак е по поводи разни....
Замислих се....не съм правила нещо сладко у дома от поне ....2 месеца?    newsm78
А преди диетата беше поне по 2-3 пъти седмично, че дори и по-често.

# 73
Аз казах, че моето емоционално хранене изкарах най-вече с повече ядки и плодове. Ядките са си доста калорични, а от повече плодове се подувам. Ама ми беше вкусно. Не съм яла ни пасти, ни торти, даже сладолед не ядох.

# 74
  • тук и там
Амур,повечето хора избират "лесният" вариант..При положени,че можеш да си набавиш дозата захар и мазнини(любимата за мозъка) само със едно протягане на ръка,от какъв зор ще бъркаш смеси за кексове във къщи?! И малко по малко-и си станал като наркоман,да си искаш дозата всеки ден..То това и във филма беше засегнато-за лесният достъп до такъв вид храна.За вкусното-също..Повечето са се погрижили да ни е сладко и вкусно...и да искаме още...Взимаш една вафла-и ей ти  бърза доза захар  и едни 400 калории..Иначе никой не ми тика вафлата във ръцете,аз сама си я вземам-и това е факт.

Общи условия

Активация на акаунт