Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява интервалното гладуване?
Какви са различните протоколи за гладуване?
Какви са основните принципи на интермитентното гладуване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява интервалното гладуване?
Интервалното гладуване, известно още като фастингиране, е група от диетични режими, които споделят идеята, че периодичното въздържане от храна подобрява инсулиновата чувствителност, намалява теглото и позволява на клетките да се „поправят“ сами. Този метод има различни протоколи, включително периоди на ограничаване на калориите през определени интервали от време или ежедневно прилагане за определен период.
-
Какви са различните протоколи за гладуване?
Протоколите за гладуване варират в зависимост от продължителността на периода, през който се ограничава храненето или се позволява хранене. Те могат да бъдат ежедневни, като например 5/2 протокола, при който пет дни се храним нормално и два дни ограничаваме приема на храна. Освен това има и други протоколи, като воинската диета, която включва консумиране на основното количество храна веднъж дневно, обикновено вечер.
-
Какви са основните принципи на интермитентното гладуване?
Основните принципи на интермитентното гладуване включват периодично ограничаване на приема на калории за определени времеви интервали, които могат да бъдат редувани с нормално хранене или да се прилагат ежедневно за определен период от време. Този метод е свързан със засилване на инсулиновата чувствителност, загуба на тегло и подпомагане на клетките да се „поправят“ сами.
-
Какви са някои от ползите и недостатъците на интервалното гладуване?
-
Какви са някои препоръки за хранене по време на интервално гладуване?
Въпреки че ме болеше много пак имам малък + тази сутрин не съм прекалявала с нищо но явно както казвате съм задържала вода
Но мога тук да ти я напиша, едва ли ще има проблем - МСМ, поръчах го на прах, а не на капсули, защото тя така го е пила (от Зоя.бг го поръчах). Пак казвам обаче никъде не намерих информация да действа върху отслабването. Ако искаш като го пия 2седмици ще ти кажа как са нещата
не мога да си обясня как по друг начин, темата ще е достигнала 50 страници, аз ще кажа че подготвям нова тема, пускам следващ пост с линк и не сте разбрали
Нищо де, аз не че много умни неща казвам, но наистина ми стана странно, че не сте видели новата тема
Това в кръга на шегата, да няма сърдити 
А толкова да я обичам...