Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • тук и там
Според мен също не е възможно да приемаш 4000 калории и да задържаш килограми.Само професионални спортисти могат да приемат по толкова и да задържат може би,и то мъже ..Не знам. .Иначе гледам имам един шоколад -в 100 грама -600 калории,този който е пред очите ми  е 190 гр..Ми 1200 калории мога да си ги поема само за десер-не на веднъж.но в рамките на деня-без проблем.Ако хапна малко ядки-ей ти 2000 калории приблизително..Ако сложиш и останалите хранения-като нищо мога да ги докарам до 4000 калории без да се затрудня,ама ще качвам като луда естествено..И с 2 часа потене пак ще качвам като луда при такъв прием на калории..

# 151
След 20дни на 90 дневната диета съм +1кг Cry  Толкова ми е криво, че не мога дори да обясня. Дали пък няма хора дето да са си цял живот дебели и аз съм от тях и да се приключват тия диети, кантари и тн.

Не знам какво да правя. Мисля да си довърша месеца  до края и после да мисля.
Много съм отчаяна.
Не съм кой знае колко запозната с 90 дневната, но доколкото съм, тя в основата си е високовъглехидратна.От 4 дни, 3 са въглехидрати-плодове, бобови, въглехидрати.
Добри, лоши, но въглехидрати.
Всеки човек има някакъв праг на въглехидратите, отвъд който започва да ги складира, вместо да ги използва за енергия.
Напълно възможно е твоя праг да е по-нисък, от заложения в диетата.
Та, може би диета с по-малко въглехидрати е по-удачна.

# 152
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен също не е възможно да приемаш 4000 калории и да задържаш килограми.Само професионални спортисти могат да приемат по толкова и да задържат може би,и то мъже ..Не знам. .Иначе гледам имам един шоколад -в 100 грама -600 калории,този който е пред очите ми  е 190 гр..Ми 1200 калории мога да си ги поема само за десер-не на веднъж.но в рамките на деня-без проблем.Ако хапна малко ядки-ей ти 2000 калории приблизително..Ако сложиш и останалите хранения-като нищо мога да ги докарам до 4000 калории без да се затрудня,ама ще качвам като луда естествено..И с 2 часа потене пак ще качвам като луда при такъв прием на калории..

Ей сега се разрових в Мапмайрън и май Фит.Пал, че те тогава още бяха едно...и виждам , че си права, но помня и че когато ставаха твърде много, спирах да ги отчитам, защото ме беше срам от себе си...та и тези не са верни... повече са

Totals   3,203   
*You've earned 768 extra calories from exercise today

Totals   2,736
*You've earned 651 extra calories from exercise today

Totals   2,627
*You've earned 1,004 extra calories from exercise today

Totals   5,044
*You've earned 477 extra calories from exercise today

Totals   3,106
*You've earned 766 extra calories from exercise today

и после една яхния у нашите и представи си...

И се оказва, че това хич не е много храна...ако си слагаш всичко... 2 кафета с мляко са си около 500 кал, както аз ги пия

# 153
Не е много храна, ако си ядеш нормално неща. Ако ядеш плодове и зеленчуци, не можеш да го добуташ до 5000. Но при ядене на мляко, месо и т.н., дори без въглехидрати, са си доста калории.

# 154
Майка на принцеса, за да не свалиш за 20 дни с 90ДД значи нещо не е наред. Кажи какво ядеш - по дни. Спазваш ли правилото вечерята да е на половина на обяда? Във въглехидратна вечер да не прекаляваш с количеството? Нали знаеш, че е позволено до 200 грама тогава? Все пак напиши няколко менюта да видим с какво си се хранила и къде точно е грешката.

Да изгориш 4000 ккал с 2 часов спорт, айде моля ви се. 4000 ккал може да се изгорят с 12 часов планински преход и единствено тогава няма да ти се залепят на задника.

# 155
След 20дни на 90 дневната диета съм +1кг Cry  Толкова ми е криво, че не мога дори да обясня. Дали пък няма хора дето да са си цял живот дебели и аз съм от тях и да се приключват тия диети, кантари и тн.

Не знам какво да правя. Мисля да си довърша месеца  до края и после да мисля.
Много съм отчаяна.
Пробвай да смениш диетата с разумен и поносим за теб режим на хранене. Равномерно балансираната диета, НВ-ВМХ, Зоната, сигурно има още доста такива (погледни в сайта на BB-Team, имат добри статии за различните режими на хранене). Хубаво е да може да го спазваш по-дълго време, а не ограничен период. А ако имаш и финансовата възможност, можеш да се срещнеш с някой диетолог, който да изготви индивидуален режим за теб.

Цитат
Майка на принцеса, за да не свалиш за 20 дни с 90ДД значи нещо не е наред
Не съм съгласна, хората не са еднакви и организмите им реагират крайно различно на подобни диети.

# 156
  • тук и там
Taka e.Млечните и те доста калории слагат.Общо взето-ако караш без млечни,захар,ядки и т.н-е много храна,но ако включиш и тях-не са трудно постижими 4000 -5000 калории.За изгарянето на калории съм съгласна със NoMe от части-в смисъл че не съм сигурна че важи казаното и  за професионални спортисти Peace

# 157
Професионалните спортисти са съвсем друга категория хора. Те тренират ежедневно, по доста часове. Не прекъсват тренировките зимата, защото им е студено и са на строги хранителни режими. Няма как да сравняваме Роузи с професионалните спортисти, за да вярвам, че с прием на 4000 кал на ден и двучасов спорт няма да качи.

А защо давате съвети веднага да се прекрати 90 ДД? Диетата е 90 дни, а не 20 дни. Съвсем вероятно е Майка на принцеса да бърка с менютата или с грамажите. С много лека ръка я прехвърляте на друг режим. И после какво се получава? Ще четем как е минала през всички режими в подфорум Диети и отслабване и няма резултат. Тялото е умна машина и няма да позволи да бъде разигравано по диетите.

# 158
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не зная как става, но е факт...заради вас, започнах да се съмнявам в себе си и сега си гледах и предните дни... явно просто организмът влиза в режим на горене и той си продължава и след тренировката... не съм сваляла, но не съм и качвала...а гледам, че приложението ме е заплашвало да стана 70 кила, ако продължавам...и си спомням, че постоянно бях гладна и 60

Вие тренирате ли ?

# 159
А защо давате съвети веднага да се прекрати 90 ДД? Диетата е 90 дни, а не 20 дни.
Защото първо е диета, а не режим и след като я спре шанса да си върне килцата е огромен, и второ диета която изключва макронутриенти не ми вдъхва доверие въобще.

# 160
Аз заковах на 60 кг и някакси не мога да смъкна повече исках да стана поне 55 кг ама толкова не съм тежала от както бях на 18 г.На 90 дневната диета съм ,но да си призная не спазвам много грамажите и си ям на корем .Преди да почна с диетите бях 71кг така ,че отчитам тези 11 кг като добър резултат .Още съм на диета ,но пия алкохол и хапвам тук таме нещо различно от съответния ден .Тренирам всеки ден по час час и половина .Аз и преди спортувах ,но си качих килограмите просто ядях мого вредна храна .

# 161
  • някъде
Здравейте. Мислех да се включа по-натам, когато (ако) резултатите са по-добри, но прочетох последните коментари в темата и реших да напиша как вървят нещата при мен.
Та, съгласна съм с Амур, Зизу(може и да изпускам някой, не съм чела задълбочено), че еднакво количество приети калории, но от различни източници са две различни неща. Цял живот съм се хранила с въглехидратни боклуци. На 25 години влезнах да раждам 85 килограма, изписаха ме 75 кг, които подържам 10-11 години , като всяко лято си казвах- Ей този път вече ще сваля някое килце.... Нооо, това естествено нямаше как да се получи без промяна на хранителните ми навици. С една приятелка последната половин-една година започвахме разни диети, които аз след няколко дни или седмица приключвах.  Имах, а и се сдобих с нови здр.проблеми, със сигурност зародили се от боклука, с които се тъпках години наред.
 И така се стигна до момента, в който преди близо месец видях цифрата 82!!! кг на кантара при ръст 165см. Толкова килограми не бях виждала от 9-тия месец на бременността ми. И си казах, че това трябва да спре, че не искам да бъда цял живот дебела и да се срамувам да изляза. Спрях тестени и сладки неща- аз, която не можех да живея без нещо сладичко. От 9-ти юли стартирах на 82 кг, днес 3-ти август съм 76. Чувствам се по-лека, коремът ми не е като на бременна с близнаци, не ме боли, не се подува. Кратерите по бедрата станаха много по-малко, сланините на гърба почти се стопиха, според мъжът ми и задника е намалил огромния си размер Simple Smile.За този близо месец съм си позволявала два пъти по парче торта, няколко бонбона, 1-2 пъти спагети, 1-2 сладоледа. В началото ядях повече плодове и се подувах, но след като ги ограничих виждам резултата.
И от целия този ферман искам да кажа- може да се отслабне, но трябва да си го наложим сами....няма как да продължавам да ям шоколади, вафли, кроасани и да се чудя защо не свалям. И е вярно и друго, което преди като четях винаги си мислех, че няма шанс да е така- тялото свиква без сладко и спира да го търси постоянно. В началото е трудно, и то доста, но се свиква!
Успех, момичета, и на вас, а и на себе си го пожелавам!

# 162
От 4 дни, 3 са въглехидрати-плодове, бобови, въглехидрати

А, някои и таратора го броят за протеин... та нерядко е 4 от 4.

И на мен, въпреки че никога не съм броила калории и идея си нямам кое колко е, тези 4000 ми се виждат твърде много. Знам, че за нормален възрастен човек, целящ да поддържа килограми, препоръчителният прием е около 2000.

# 163
NoMe забелязвам, че всеки който е спазвал даден режим и му е помогнал да отслабне и после си го защитава със зъби и нокти. Stuck Out Tongue Winking Eye И аз така подскачах някой като заклейми "моя" режим. Hug
Аз не съветвам никой да спира режима си и да скача на следващия. Аз спазвах 90ДД точно 30 дни при начални 110 кг, ами ако за 30 дни не видя раздвижване в кантара едва ли след 90 ще видя. Все пак знаем как в началото по принцип се свалят няколко бързи килца от водата. А, вярвай всичко съм правила стриктно и под грамаж, но просто толкова въглехидрати (добри, лоши, всякакви) се оказа, че не са за мен и моето тяло.
Не е никак полезно и скачането от диета в диета или да го наречем от режим на режим, но аз преди да открия моят начин да се отърва от килцата май обиколих почти всички теми в подфорума. Отчитам го като грешка, но все пак благодарение на това успях да разбера от какво имам нужда аз и тялото ми за да отслабна и коя храна как ми влияе.
И последно нещо, което мисля е най-важно за отслабването, то това е спокойствието и вътрешното убеждение че това е начина, така се чувстваме добре и че ще успеем. Дали с гладуване, дали на плодове, на месо, на зеленчуци за всеки начина е различен стига това да не го затормозява и той самия да се чувства добре от избора си и храненето си.

# 164
  • Има много детски смях.
И последно нещо, което мисля е най-важно за отслабването, то това е спокойствието и вътрешното убеждение че това е начина, така се чувстваме добре и че ще успеем. Дали с гладуване, дали на плодове, на месо, на зеленчуци за всеки начина е различен стига това да не го затормозява и той самия да се чувства добре от избора си и храненето си.

Факт! Въпросът е, че трябва да се дава повече време на избрания начин. Защото много често се случва именно обратното- днес сме на "режим У" и сме супер доволни и това е "точно нашият начин на хранене", от понеделник- "режим Х" и пак сме невероятно ентусиазирани, чувстваме се прекрасно хранейки се така и въобще- това е "точно нашият начин на хранене". Другата седмица- ново 20.  Crazy
Решавайки да променим начина си на хранене, избирайки новият такъв, трябва да сме напълно наясно и откровени със себе си за всичките трудности, понякога дори жертви и прояви на воля, които ще ни се наложи да направим и дали сме готови на това. Основно- психически.  Да сме убедени, че именно това е начинът, да го приемем, да сме наясно, че отнема време, да сме последователни. Няма как в случая да не посоча именно Амур като много- много ярък пример за подобен тип поведение, промяна и убеденост.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт