Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 538
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Козлодуй
Тренирам всеки ден - пристрастена съм на компютрите ни у дома е пълно със свалени упражнения и даже вече си правя програми сама според това колко искам да се натоваря Simple Smile

# 646
Няма нищо чудно в това човек да има енергия и с по-малко хранене. Лично за себе си съм приела, че е абсолютен мит тази нужда от много храна, честа храна, не знам си каква си храна. Много напоследък ми идват експертите в областта на храненето и тренирането. И много ми идва и фиксирането върху храната, количество пък продукти пък не знам си какво си. Храненето е естествен биологически процес, който натоварваме с какви ли не символи и смисли и нещо ми писва да го превръщам в тема номер едно на живота си. И аз ще се върна за отчет, когато и ако има резултат

# 647
  • тук и там
Herzen,може ли линк от къде поръчваш  Форсколина.Видях някакви реклами ,но предпочитам да поръчам от вече изпробван продукт.Може на лични.Благодаря! bouquet
pvacheva,аз преди почти 3 години родих второто си дете,мисля че съм споменавала.Не съм имала никакви проблеми със зачеване,износване и т.н.-даже напротив(нещо невъзможно при нисък прогестерон).Мисълта ми е,че нещата се променят със всяка година явно,изследванията от преди няколко години не важат -но тялото си показва де-при мен последната година си имаше някакви индикации че нещо се променя и не е както преди. Peace

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 09:09 от Kaisia

# 648
  • WonderLand
Код:
Тренирам всеки ден - пристрастена съм на компютрите ни у дома е пълно със свалени упражнения и даже вече си правя програми сама според това колко искам да се натоваря Simple Smile

Eх, че хубаво Yellow Heart

Аз в момента също имам много енергия, но малко се притеснявам какво ще стане когато се върна на работа от септември, особено след едномесечна отпуска. Обикновено около работата и домашните задължения съм доста изморена, но силно се надявам все пак да имам енергия, защото като си свободен по цял ден е лесно.

# 649
Х Mr. Greenм хаха, Амур, с тая енергия, жална му майка на мъжа ти като се прибере довечера, подготви го отсега да си знае човека Joy
Ааа, той си знае, ама нещо ще му дойде нанагорно всяка вечер...     Joy   все пак на 52 години е.

Скрит текст:
Добре дошла. Ще се радвам да споделяш прогреса си. Сигурна съм в успеха ти, тъй като имаш голяма мотивация и работиш за нея. Аз хийтове не мога да правя, нито силно кардио - не ми влияят добре.
Бийп, приятно море, да си починеш и заредиш добре.

П.П. Да се оплача. Днес завърших деня с 34 г въглени, прекалих..., но защо сутринта реших да ям палачинка с ф.м. Утре трябва повече да внимавам в избора си, ако искам ефект.
Бих искала да ви попитам, само до 20 г ли влизаш в кетоза или може и около 30-40 г? (Прочетох, че до 50 г се брои, но ако може още някое мнение освен на Нуклиър, за да съм сигурна, че правя нещо.)
Скрит текст:
Извинявам се, ако ставам досадна с тази тема.
Нуклиър, благодаря за съветите.
Или, много интересно изглежда тази програма Simple Smile
Също съм чела, че до и под 50 обикновено се влиза в кетоза.Но пак си зависи от организма, някои могат и на 50, други трябва да паднат до 20, че и надолу.

Няма нищо чудно в това човек да има енергия и с по-малко хранене. Лично за себе си съм приела, че е абсолютен мит тази нужда от много храна, честа храна,
Скрит текст:
не знам си каква си храна. Много напоследък ми идват експертите в областта на храненето и тренирането. И много ми идва и фиксирането върху храната, количество пък продукти пък не знам си какво си. Храненето е естествен биологически процес, който натоварваме с какви ли не символи и смисли и нещо ми писва да го превръщам в тема номер едно на живота си. И аз ще се върна за отчет, когато и ако има резултат
Да, мит е, че трябва да се яде често, да се яде много....
Човек има нужда от малко, но качествена храна.Ако храната му дава всичко нужно като нутриенти, и една купичка би го заситила за часове.
Ако яде хляб и "фафли", трудно ще издържи на малко храна.    Laughing

Вчера след крема сиренето в 12, към 16 часа ядох около 120 гр бекон на тиган и 1 лъжица масло с какао.
Вечерях към 20 ч. едно пилешко дробче, кайма суфле около 130 гр, 2 с л майонеза.
Днес закуска-"мазно" кафе, 2 яйца с масло.
От онзи ден кг стабилно вървят само надолу, вчера с 400 гр, днес минус 200.
Ако съм в кетоза, усещането е страхотно.Събудих се свежа, отпочинала (от какво ли     Mr. Green  ), чакам да се свари поредната доза яйца и отивам на разходка.Планирала съм около 10-на км.
А и една позната ми даде бойна задача, иска торта по повод, та като се върна, мятам тавите за торта за 35 човека.    Laughing
Силно се надявам довечера да не съм "жив труп".     Simple Smile

# 650
  • София
Амур, така като те слушам, яко скорост си набрала Simple Smile Може директно 35 торти да врътнеш Simple Smile
Вземете си кето тест ленти, по 4-5 лв. за 50 броя са и си следете колко кетони отделяте, да не предОбрите нещата. Тези в кръвта са още повече от тези в урината, та около 2-3 по скалата на теста е оптимално ниво. Другото е за децата в Сомалия и за анорексичките (малко черен хумор, ама..)
Аз си взех фитбит и се изненадвам колко съм фит всъщност. И тая заран започнах с 5 км по крайбежната, по пътя ми предложиха да ме закарат да не се мъча Joy Вързала съм гривната към майфитнеспал и директно ми налива изразходените калории в приложението, където пък аз си вкарвам храната. Нося си л-карнитин, бцаа и бака с протеин и изглеждам като лудата на хотела hahaha
Хубав да ви е деня!

# 651
  • София
Малко по-различно мнение ще изкажа, но според мен пък е напълно нормална енергията на Амур. Доколкото разбирам в момента не работи или има почивни дни. Все пак работещите или грижещите се за бебе, си изразходват енергията там. Така че, ако енергията преди ѝ е била ниска, трябва да се търси причината защо (горещото време, храната, психологическо състояние и тн). За мен тази енергия не трябва да се смята като нещо изключително, а като нормална и да стане ежедневние.

# 652
Амур, то това което описваш като кетоза, май всеки с по-крайни опити и експерименти го е описал. Същите чувства на велика наслада от живота описват и онези, които не ядат или ядат само плодове за известен период от време и изобщо всичко, кой , де що се прочиства - пак прилив на енергия и избистряне на всичкото му. Няма лошо, важното е хората добре да се чувстват Simple Smile Ния, писали сме едновременно  - да, в кундалини йога например има теория, че човек се събужда с определено количество енергия, което отдава през деня. Би трябвало да е нормално, ако човек не е толкова "отдаващ", да има повече. Аз съм забелязала, че ако съм стресирана и уплашена, дори да съм сама у дома и да не се срещам с никого, пак съм все уморена и нямам енергия и желание за нищо - цялата ми отива за подхранване на страхове и тормоз. И обратното, ако ми предстои нещо хубаво, което очаквам колкото и да тичам през деня по разни задачки, не съм уморена, то ме зарежда някак си и само се усмихвам и се радвам на света.

Аз се зарекох, че от днес съм сериозна с Ори пък да видим.

# 653
Съгласна съм с Niya. Много зависи и от ежедневието на човек. Ако си на 8-часов работен ден, при това на бюро, хич няма да бликаш от енергия. Лично аз, когато имам възможност да изляза извън офиса, по работа, се чувствам много по-бодра и по-свежа, отколкото ако трябва да се закотвя цял ден на бюрото. Просто човека не е създаден да седи, цялата ни физика е пригодена за движение, движение и пак движение. В този смисъл, ако ежедневието ни позволява да се движим, съвсем нормално е да чувстваме този прилив на енергия, който Амур описва, дори и да не сме в кетоза.

# 654
Аз съм забелязала, че ако съм стресирана и уплашена, дори да съм сама у дома и да не се срещам с никого, пак съм все уморена и нямам енергия и желание за нищо - цялата ми отива за подхранване на страхове и тормоз.
мхъм, и аз така - колкото повече дълбая, толкова енергията пада още повече и колкото повече нищо не правя, започва още повече нищо да не ми се прави
а седенето в офиса направо ми изсмуква мозъка, сега като понамяля работата се караме в офиса кой да взима задачките навън

..... Нося си л-карнитин, бцаа и бака с протеин и изглеждам като лудата на хотела hahaha
много готино  това  Joy

# 655
  • София
Здравейте!
Тази сутрин се събудих отнова със гадния сладникав вкус в устата. Отдавана се каня да си направя изследвания и тази сутрин на гладно си пуснах едни , ще пиша следобед за резултатите.

Диетата ми върви по странене начин Simple Smile Повлияна от вашите писания за мазничко, тази сутрин след даването на кръв изядох един голям сандвич със много масло и маслини. Това защото имах хубав домашен хляб, а малото заради вас . Като ви чета как спортувате , то нищо чудно че се чувствам без енергия и схваната ужасно. Движенията ми са толкова ограничени чееее. Не занм оаче как да превъзмогна тази липса на енергия. Всеки ден като се прибера планирам да направя поне една разходка след вечеря, но съм толкова изцедена, че се трупясвам на дивана. а работата ми е "седяща". Тъжно но факт.

Beeps
много се забвлявам с твоите постове Wink

# 656
Добро утро, момичета Simple Smile

Аз днес започнах менюто с 4 кюфтенца (предполагам към 200гр. общо) и една краставица за салата. Сутринта имах прегрешение с 1/3 вафла и чаша кола, че ми беше страшно замаяно докато бях навън.
За вечеря или пак кюфтета, или пилешко бутче на фурна и салата + гъби в масло ако има хубави в Лидл. Малко е, но от два дни съм без апетит, а не ми се прави воден ден.

За енергията - по-скоро е до човек, а не до това дали работи или не. Аз, например, съм безработна в момента и енергията ми е поне 3-4 пъти по-ниска от времето, в което работех. Тогава съм изкарвала и по 12 работни часа, прибирах се, изкъпвах се и хайде на разходка, а се хранех много по-нездравословно от сега и килцата бяха същите.

За предизвикателството - видях го най-после и ми хареса. Може да го пробвам по-нататък Simple Smile

# 657
  • here, there, everywhere
Няма нищо чудно в това човек да има енергия и с по-малко хранене. Лично за себе си съм приела, че е абсолютен мит тази нужда от много храна, честа храна, не знам си каква си храна. Много напоследък ми идват експертите в областта на храненето и тренирането. И много ми идва и фиксирането върху храната, количество пък продукти пък не знам си какво си. Храненето е естествен биологически процес, който натоварваме с какви ли не символи и смисли и нещо ми писва да го превръщам в тема номер едно на живота си. И аз ще се върна за отчет, когато и ако има резултат
Тук съм мноооого съгласна с теб. Направо ми се изправя косата като гледам как някои хора са си повярвали и са се взели за гурута. Гледан във фейса (например от групата на Инес) няколко дами непрекъснато раздават непоискани компетентни съвети за всяка тема, те просто са компетентни за всичко. Тонът е поучителен за да се научат хората, че те нали стадо... Отделно същите хора гледам вече са и в групите със здравословни проблеми. Направо ми се изправя косата как не осъзнават отговорността на действията си. Силно се замислям и аз като Сиска да огранича фейсбукския социален живот, още малко само ми трябва.

# 658
Lagertha, ма те тия дето ядат масло и маслини не ядат хляб Wink Внимавай да не стане обратния ефект.
_Зизy_ - за това говорех за "вътрешен" тормоз. И аз съм официално безработна, нищо че пиша дисертация и имам крайни срокове. уж си седя у дома и уж само пиша и чистя, обаче има дни, в които нищо не правя и пак съм в пъти по-зле отколкото ако съм активна. Та.. не знам до колко зависи от човека, според мен зависи от други неща. Колкото повече активност, но лека има, толкова според мен по работоспособен и добре е човек. Ние не сме създадени да правим "нищо", природата ни не е такава, човек трябва да се развива, дали чрез работа, учене, нещо правене, но той е мислещо същество и му е нужен прогрес. Аз ако не правя нищо, откровенно казано си затъпявам и ми става толкова скучен и гаден живота...

# 659
  • София
Съгласна съм с Nuclear, за съжаление имам подобни наблюдения и тук, в темата за ВМ хранене. С какъв акъл хора ходят да се консултират за изследвания и лекарства във форумска тема и с какъв акъл други им отговарят ужким компетентно и как не ги е страх не знам. Доста четях в онази тема, но от няколко номера насам вече не влизам, че доста се ядосвах.

Общи условия

Активация на акаунт