ЮНЧЕТА 2017 г.

• 65 110
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
И нашият картон стои при лекарката до края на 1вата година. Аз съм доволна, защото не го мисля дали ще го забравя или не. Тя сигурно си вписва нещата в него, отделно от това, което вписва в диплянката на Нестле, която не е официален документ,а си е за ваша справка.
Консултацията е добре да се прави около една и съща дата,да,но не е задължително. Може би ще излиза в отпуска, затова ти е дала по-късно дата? Ако ще сменяш джипи, да знаеш, че може чак през декември.
6-валентната ваксина е Хексацима. Ти защо реши, че на детенце са му били друга?

# 151
Сестрата, която биеше ваксината каза на докторката, а тя се изненада (смятай!), аз погледнах опаковката за секунда- ново име, не хексацима. Наистина ли чак декември? #Crazy

# 152
Karjala  и аз така реших, след като не може да се мие, ще взема силиконова и ще мажа с гел за венци Бочко.
Ana - питах вносителите за жирафчето, от каучуково дърво е и някакви естествени бои, има и дупка-не се мокри, може да мухляса, май само рекламата и я продава... За педиатърката - и аз съм разочарована, при първото посещение след изписването у нас не си изми ръцете, опипва бебето с тях, кабинетът е мръсен /вкл. постелките за бебетата/, не разяснява нищо-само едно теглене и мерене, затова  отказах ваксината за сега, четох някъде, че трябва да ни се покаже опаковката на ваксината, срокове и др., как да съм сигурна, че е съхранявана правилно примерно, не зная - това ме терзае.  Явно всички по здравна каса са така, за първото посещение си вземат пари  като за частен преглед обаче, и то за нищо.

# 153
Да, само 2 пъти годишно може да се смени - юни и декември.

# 154
Сега се обадих в РЗИ - новата ваксина се казва Инфанрикс хекса - на Глаксо. И трите ваксинации трябва да са само с нея, не се допуска заменяне с ХЕКСАЦИМА. Някой нов е спечелил търга за ваксините, децата ни са като мишки ...

# 155
Ние правихме вече едната...утре става на 3 и предстой....от коя ли са слагали първия път....пфффф...от кога е тази новата?

# 156
Цвете, от юли, има писма от министерство на здравеопазването до РЗИ, което е разпратено до ОПЛ, да се поставя  новата, а Хексацима да е само за втори и трети прием.

# 157
Днес, направо ще се гръмна. Освен че са мен сложили на антибиотик заради синусита и някакъв стафилококк. Добре че имам замразена кърма, ще държа дребния на нея докато съм на Аугментин. А пък дребния днес е изакал с нишки кръв в акото. Малко, има. Говорих с педито, според нея е алергия. Ще го наблюдавам до понеделник, ако се повтори, ще сме на преглед.  Иначе ака често, воднисто и има слуз.  CryCryCry

# 158
Ana,при коя педиатърка сте?И аз нещо не съм много доволна от нашата 😞
Karjala,бързо да се оправяш,а за нишките и аз знам,че може да са в следствие на алергия.

# 159
Сали, отговарям тук, че с тази версия не виждам къде е ЛС. Записала съм я при д-р Нончева в 'Зорница', но тя не ми вдъхва много доверие и вече два пъти частно я водя при д-р Маргарита Димитрова,  от която съм доволна. Решила съм, че всеки месец  ще правя частна консултация при нея.

# 160
Мамчета, бебето ми трети ден не може да се изака - на кърма е с малко дохранване с хипоалергенното НА1 Хип. Някой има ли подобен случай и как се оправи? Пръцка и се мъчи, но не може 

# 161
Пробва ли с масаж на корема и с 'каране на колело' с крачетата? Ако не стане,Мелилакс ще се справи Simple Smile

# 162
Ние сме втория ден не акаме, след това като е изакал с нишки кръв. Размразих му малкоколастра, тя по принцип разхлабва. Ако не стане, чайче на Хипп с копър също помага.
Някой знае ли, кога за първия път пращат бебе на коремния ехограф?

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 14:28 от Karjala

# 163
На 6 месеца. Тогава се полагат и кръвни изследвания.

# 164
Момичета, да споделя по моя проблем-вчера опитвах всичко възможно за изхождане, само мелилакса оставих за днес, сутринта се случи без помощ и беше рядко-не зная на какво се дължи това забавяне, явно не всяко забавяне е запек, благодаря на всички за съветите

Общи условия

Активация на акаунт