Професионални серии за коса - тема 115

• 97 444
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Идеята за меда много ми харесва! Хидратира чудесно, а и като е в такава комбинация няма да лепи Simple Smile

Алоето го харесвам за скалп много!

# 211
Здравейте красавици ❤️ Надявам се да ми помогнете, защото имам голям проблем с изтъняването! В следствие на лична драма, косата ми бе с много силен косопад до състояние на олесяване, успях да я накарам отново да расте, но краищата ми са силно изтънели. Казаха ми, че дисулфидните влакна са ми накъсани. Косата ми е боядисана по-светло, но не с блондор. Няма цъфтежи, но е много суха. Правя маската с тривитаминол и става мека, но само на деня. Мия я на 4-и ден. От еластизайзър-а на ФК преди миене и масла след миене няма ефект. У дома използвам Alterna recovery и маската чудо на Маракеш. При фризьора си нося термозащита на Alterna, мият ми я с Lanza за обем и ефекта е wow, затова искам да си взема серията. Въпроса ми е дали да взема Lanza Volume (с кератин) плюс някакъв допълнителен продукт (например реконструктор Mediceuticals, Phyto 9) или ми трябва изцяло терапевтична програма?

Благодаря предварително за отговорите ви!

Ето и снимки (не успях да ги сложа като линкове)
Косата ми преди 2 години: media.snimka.bg/s1/5973/038190545.jpg?r=2
Косата ми сега, издухана:  media.snimka.bg/s1/5973/038190546.jpg?r=0
Косата ми сега, естествена:  media.snimka.bg/s1/5973/038190547.jpg?r=0

# 212
  • Пловдив
Ще споделиш ли, как се справи с проблема?

# 213
Ами малко не е за тази тема, но - с медитация Simple Smile Разбира се, вярвам, че и маската с тривитаминол е помогнала.

# 214
Lola80, аз имах подобни проблеми преди година, имах цял оголен участък отзад на тила, който растеше с всеки изминал ден...Казаха ми е че е вследствие на раждането и стреса, отделно отстрани около челото също още в корена косата беше ужасно изтъняла...На мен много ми помогнаха ампулите денсифик, вече съм на третата кутия..Отпред имам цели нови кичури коса, а отзад на темето оголения участък се покри и вече имам почти една педя дълга коса там..знам, че идва скъпичко, но според мен си заслужава..Отделно, за да си спра самия косопад изразходих една кутия ампули на напура за силен косопад и те също много ми помогнаха...Според мен ти трябват и витамини за вътрешен прием, аз в момента пия приорин, но и при него си трябва постоянство..Поне три месеца..Що се отнася до краищата - редовно подстригване, аз съм много доволна от маската денсифик и червения про файбър, доста ми уплътняват дължините, а на последното миене пробвах на наши филтър ампулата, половината ми стигна за косата ми, която е почти до кръста, много добре ми възстанови и страшно уплътни дължините..

# 215
maria_dineva, благодаря ти! Витамини пия и храненето си промених, косата подстригвам на 2 месеца Simple Smile При Керастаз не ви ли притесняват сулфатите, особено при тънки коси?

# 216
Здравейте красавици ❤️ Надявам се да ми помогнете, защото имам голям проблем с изтъняването! В следствие на лична драма, косата ми бе с много силен косопад до състояние на олесяване, успях да я накарам отново да расте, но краищата ми са силно изтънели. Казаха ми, че дисулфидните влакна са ми накъсани. Косата ми е боядисана по-светло, но не с блондор. Няма цъфтежи, но е много суха. Правя маската с тривитаминол и става мека, но само на деня. Мия я на 4-и ден. От еластизайзър-а на ФК преди миене и масла след миене няма ефект. У дома използвам Alterna recovery и маската чудо на Маракеш. При фризьора си нося термозащита на Alterna, мият ми я с Lanza за обем и ефекта е wow, затова искам да си взема серията. Въпроса ми е дали да взема Lanza Volume (с кератин) плюс някакъв допълнителен продукт (например реконструктор Mediceuticals, Phyto 9) или ми трябва изцяло терапевтична програма?

Благодаря предварително за отговорите ви!

Ето и снимки (не успях да ги сложа като линкове)
Косата ми преди 2 години: media.snimka.bg/s1/5973/038190545.jpg?r=2
Косата ми сега, издухана:  media.snimka.bg/s1/5973/038190546.jpg?r=0
Косата ми сега, естествена:  media.snimka.bg/s1/5973/038190547.jpg?r=0

По-късно ще ти пиша на лични :*

# 217
Ами не съм имала проблеми, не съм разглеждала съставите, но е факт, че косата ми е два пъти по гъста и здрава от преди година и това е единственото, което гледам:) Друго, което сега се сещам, може би не е много по темата, но ако държиш на по натурални и био продукти, можеш да пробваш и с индийските билки-касия и зизифус съм ползвала за заздравяване и уплътняване на косъма има и други, подходящи при косопад, брахми също съм използвала, той пък е специално за изтънели корени и тяхното заздравяване.

# 218
Благодаря за отговорите, ще пробвам всички неща поред и ще дерзая, докато възстановя косата си напълно Simple Smile
РуСа-Мамма, ще чакам Simple Smile

# 219
  • Бургас/Пз
Капризче, Let it shine, може ли да споделите как усещате косата вече като е минало известно време от терапията, за която говорихме LENDAN HAIR ID. Колко често я ползвате?

# 220
Ани, само веднъж я ползвах, добре ме подсети да я пробвам пак.Да ти кажа не виждам някакъв Уау ефект по време и след ползването и, но моята коса не е изтощена толкова за да има кой знае какъв ефект.Не мога да дам точно мнение..според мен някоя обикновена маска ще има същият ефект.

# 221
Момичета, може ли някоя от вас, която е ползвала маската на керастаз елексир ултим, балсамите мойсчър и мойсчър интенз на алтерна и червения балсам на Тиджи да направи някаква съпоставка между тях...Откакто започнах с професионалната козметика използвах предимно балансирани и силно протеинови продукти, защото мразя косата си сплескана, но вече започвам да усещам втвърдяване, още по-голяма накъсване, което се дължи и на по-честата употреба на преси и маши, както и на това, че косата ми е доста заплетена...Търся ефект на не сплескана коса, хубаво напоена и гъвкава, лесна за разресване..Събирам и всякакви други идеи..Косата ми е средна гъстота и средно дебел косъм, нормална откъм омазняване..Money

# 222

Moon Sparkle, след такава яка хидратация, като домашния еластисайзър, според мен, добре ще ти се отрази и протеина.  Laughing

Нанасяли ли ли сте млякото с 12 ефекта на Milkshake на суха коса и какъв е ефекта? Hug
Става въпрос за това:
https://www.arlen.bg/product/4088/plodovo-mlyako-za-kosa-s-12-de … e-milk-150ml.html

Нанасяла съм, когато съм с чуплива я намачквам с него, а и на изправена след пресата слагам, не е проблем. Като цяло не съм доволна от това мляко, не виждам никакъв положителен ефект.

# 223
  • Варна
Момичета, може ли някоя от вас, която е ползвала маската на керастаз елексир ултим, балсамите мойсчър и мойсчър интенз на алтерна и червения балсам на Тиджи да направи някаква съпоставка между тях...Откакто започнах с професионалната козметика използвах предимно балансирани и силно протеинови продукти, защото мразя косата си сплескана, но вече започвам да усещам втвърдяване, още по-голяма накъсване, което се дължи и на по-честата употреба на преси и маши, както и на това, че косата ми е доста заплетена...Търся ефект на не сплескана коса, хубаво напоена и гъвкава, лесна за разресване..Събирам и всякакви други идеи..Косата ми е средна гъстота и средно дебел косъм, нормална откъм омазняване..Money

Косата ти продължава да се къса въпреки наблягането на протеинови продукти? Ако наистина е така смени си термозащитата явно твоята не работи и си вземи една хубава хидратираща маска,с която да разнообразяваш протеините. За да не ти се сплесква косата ползваш с протеинов до балансиран шампоан.
   Интенз ойл на Алтерна си е протеин поне за мен. Те всички хайверени Алтерни са си балансирани към протеинови даже и хидратиращата.  На елексир Ултимейт маската не съм я ползвала пробвах шампоана и не бих казала,че е нещо особено.
  Пробва ли подхранващата Олиесета-маската? Само по дължините с протеинов шампоан преди това си мисля,че ще е твоят продукт и пак термозащитата и намали топлинното третиране косата ти е прекалено дълга/мисля,че четох,че е до кръста/ и подобен термо тормоз няма как да не се отрази.

# 224
От коя ел. четка сте доволни? Трябва ми такава за изправяне и за навиване, тоест комбинирана. За мека, трудно податлива коса.

Общи условия

Активация на акаунт