Случи ми се нещо странно XVІ

• 156 710
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
qrye, много логично и обосновано мнение. И е доста успокоително. Браво. Simple Smile
Все пак, аз се придържам към идеята мининум да отиде на църква, за душевен мир.
Доскоро често сънувах починалия ми любим дядо, с когото имахме силна връзка, бях го разказвала. Стоеше на прага на спалнята ми и ме гледаше как спя, но не прекрачваше, така го сънувах. Някой от форума ми каза, че явно ме наглежда и се притеснява за мен, а той наистина беше много покровителстващ. Отидох на църква, запалих му свещичка и отправих молитва душата да му е спокойна и да не се безпокои за мен, защото съм добре. Е, не знам дали е самовнушение или не, но оттогава не съм го сънувала и не ме е навестявал.

# 346
Самсара, дори да е самовнушение пак трябва да видиш от какво се поражда. Просто е добре да елеминираш първопричината.
Наистина разкарай и картината. Подсъзнанието има навика да отчита и забелязва неща, дълго преди ние да ги осъзнаем. Затова и често си прави лоши шеги с нас Simple Smile

# 347
Значи, лично се убедих в тази тема в момента, как от ръкав се вади заек и от кратък разказ, тук може да те изкарат вся-ка-къв! И в такъв трилър да превърнат историята ти, че ако си с по-лабилна психика, като нищо ще гръмнеш човека до теб, убедена от жриците на съчувствието тук, че именно той е вселенското зло и всичките ти кошмари идат от него! За целта е добре да се разведеш веднага, да го гръмнеш, да го удушиш и да го отровиш за всеки случай, да не вземе да се съживи някак! Потресена съм...

# 348
Така както описваш картината, дори от нея да не идва никаква лоша енергия, от пейзажа биха ме побивали тръпки всеки път, когато съм наблизо. Пиши на твоя хазяин да си я взима или да ти даде разрешение да се отървеш от нея. Докато ти отговори я завий в одеала и я скрий в някой килер. Далече от очите и от чувствата. Трябва да си много странен, че да избереш подобен пейзаж за жилището си. А може някой предишен наемател да е оставил картината. Тогава още по-бързо бих се отървала от нея.

# 349
  • Варна
Аз съм имала сънни парализи, май съм разказвала по-назад в тази или предна тема, на мен не ми прилича точно на сънна парализа сякаш....Макар че, при мен последната / 3-тата/ не беше точно като предните две.Лежах в леглото настрани / преди бях по гръб като се е случвало/ и изведнъж леглото взе да се клати, подобно на лодка люшкана от вълни.Пред мен, с гръб към мен спеше ММ, но спалнята е с два отделни матрака в едно и само моят се клатеше, не можех да помръдна, опитах се да достигна ММ, да му кажа името също, но не успявах.Странното е, че този път не видях и усетих тъмна фигура да ме напада / а предните два бях/.Този път усетих топъл дъх в косата си, все едно някой се беше навел над мен и диша близо до тила ми.Буквално усетих присъствие.И всичко пак беше много бързо и отмина, обърнах се най-сетне и нямаше абсолютно никой.Реших, че пак е сънна парализа, вече бях чела за нея по това време.
Колкото до котките, аз също имам.Те са си странни създания.Моят е способен да стои и дълго да се взира в невидима точка на стената, също така се ослушва без видима причина.Не ми прави впечатление, защото моят поначало си е странна котка.

Да допълня нещо, не помня тук ли бях чела или в предаване бях гледала, че някои от тези усещания за присъствие се появявали от определена ниска честота на неуловим за ушите звук.Дори развалено вентилаторче в банята би могло да ги предизвика.Имаше и някакво научно обяснение, което не помня.

# 350
  • MI
Самсара, явно неволно те е изплашил приятелят ти, не си е дал сметка колко си неспокойна всъщност.  Сега важното е да се успокоиш, за целта махни картината и иди в църква. Когато си сама пали свещ, бяла. А котката може да се плаши от нещо навън - животно (куче?), човек, шум. Сама казваш че гледа към вратата. А и животното може да не е гризач, за каквито са проверявали или да е дошлп след това. Но от всичко описано наистина не мисля, че ст става дума за дух, а аз по принцип не съм най-големият скептик.

Лили, леееко преувеличаваш. Simple Smile Никой не е казал всъщност нищо от написаното от теб, но явно за теб е по-логично да е дух, но не и шега или животно.

# 351
Лили, леееко преувеличаваш. Simple Smile Никой не е казал всъщност нищо от написаното от теб, но явно за теб е по-логично да е дух, но не и шега или животно.
Е, тъкмо в духа на предположенията... Mr. Green Tired

# 352
  • MI
Е, кажи поне твоите какви са. Или очакваш да поискаш съвет и да чуеш това, което ти мислиш? Рядко се случва.

# 353
Аз съм имала сънни парализи, май съм разказвала по-назад в тази или предна тема, на мен не ми прилича точно на сънна парализа сякаш....Странното е, че този път не видях и усетих тъмна фигура да ме напада / а предните два бях/.Този път усетих топъл дъх в косата си, все едно някой се беше навел над мен и диша близо до тила ми.Буквално усетих присъствие.И всичко пак беше много бързо и отмина, обърнах се най-сетне и нямаше абсолютно никой.Реших, че пак е сънна парализа, вече бях чела за нея по това време.

Сега ще чета за тази сънна парализа. Но не е е ли точно това, което описваш?

От някъде имам спомени, че ако имаш коте в дома си такива работи като лоши енергии и духове не могат да се появяти завъдят, така ли е?
Те са мега сензитивни животинки, знам, че виждат и чуват неща, които ние не можем да доловим.

Но от всичко описано наистина не мисля, че ст става дума за дух, а аз по принцип не съм най-големият скептик.

А има ли конкретни признаци или знаци за дух? Наистина не зная, не съм се интересувала. Освен това, което съм виждала по филмите.

Колкото повече се стресира и недоспива форумката, толкова повече неща ще вижда и чува. Стрес, недоспиване, страх, суеверие и добре работеща фантазия - кофти комбинация.

Ей от това най-много ме е страх! Точно да не се озова в тази ситуация, защото всичките елементи са налични. Всъщност снощи точно това се случи. Ей го идва ноща и аз пак съм се паникьосала как ще спя.

# 354
Е, кажи поне твоите какви са. Или очакваш да поискаш съвет и да чуеш това, което ти мислиш? Рядко се случва.
Моите съм ги споделила лично и насаме със Самсара. Нямам намерение да ги излагам и тук, за да ги обсъди парламента.

# 355
  • Terra incognita
До преди 2 години живеехме на друго място, и ние имаме котарак, имахме и съквартирант. Не харесвах енергията в този апартамент. Имала съм множество дребни случки, но изобщо не съм обръщала внимание, за да не се плаша излишно, понеже по цял ден бях сама. Много пъти се е случвало котарака както си лежи и изведнъж да се изправя и втренчва в тавана, най- вече над спалнята. Струваше ми се странно, но бързо забравях. Често се чуваха странни звуци от гардероба в коридора и този в спалнята. Постоянно падаха разни работи посред нощ. Съквартиранта веснъж сънувал, че в ъгъла на стаята имало демон,било толкова реално че се уплашил до смърт. Също така една нощ усетил сякаш нещо му натиска гърдите и го задушава. Това разбира се може би е било сънна парализа. А може би не. Кой знае. След като родих се преместихме в ново жилище. Още първите вечери там сънувах странен сън- в нова къща сме, нямаше нищо общо с нашия апартамент, но в съня си знех че е новатА ни къща. Аз постоянно се притеснявах за бебето и видях как една едра жена, цялата облечена в жълто се е надвесила над него и усещах, че носи лоша енергия. На сутринта попитах приятеля ми дали не знае нещо за предишните собственици, но не знаеше нищо конкретно. След време се сприятелих със съседката отолу. Много мила дама. Тя ми сподели, че жената, която живее срещу нея е вещица и прави магии. Стори ми се странно, понеже живеем в Италия и си мислех че само при нас има жени с подобна слава. Та тази жена наистина изглежда страховито, и по този повод се сетих и за съня ми. Побързахме да направим водосвет. Дойде свещеник, осветихме апартамента. Нищо странно не ни се е случвало след това. Мисля, че водосвет от свещеник би изчистил всякаква негативна енергия Simple Smile

# 356
  • MI
Самсара, не съм спец, знам това което всички - миризми, звуци, местене на предмети и т.н. Но в случая си има логично обяснение и реално има само сънища. Дори в църква да отидеш да питаш за екзорсист, първо ще потърсят логично обяснение и неопровержими доказателства. Просто трябва да се успокоиш малко по малко, но едно пречистване на къщата не пречи.

Лили, в такъв случай бъди така добрс да не се правиш и ти самата на съдия и остави приятелка ти да получи и други мнения, макар да не ти харесват защото са различни от твоето.

# 357
Ако мислиш, че ще помогне, може да си казваш молитва, докато си в леглото.Ако не знаеш молитва, седни и препиши някоя, има молитви за всичко.Написаната молитва сложи под въглавницата, или просто дръж листа в ръце.

# 358
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз също получих веднъж сънна парализа, появила се след нещо лошо, което видях. даже се наложи да ходя на психолог, който отхвърли, че е сънна парализа.
Спя до мъжа си. Усещам, че съм по гръб и съм хванала одеялото си. Изведнъж някой ми дърпа завивката - аз дърпам нагоре, нещото надолу. Опитам се да се обърна, но не мога. Видях също и черни силуети и имах чувството, че ме наблюдават, просто усещах чуждо присъствие. Събудих се. Бях легнала настрани, към мъжа си, завита. Чувството след като се събудих беше отвратително, имах сили само да се обърна за малко в посоката, в която видях силуетите, нямаше никой. Дано никога повече не ми се случва.
Така, че не изключвам Самсара да има точно това. Знам, че е възможно да се чуват гласове и звуци в такова състояние и то за доста дълго време, при мен беше за много кратко. Психоложката ми каза, че е резултат от това, което съм видяла и по този начин съм го изживяла, но не знам. А за котката нямам отговор.

# 359
Лили, в такъв случай бъди така добрс да не се правиш и ти самата на съдия и остави приятелка ти да получи и други мнения, макар да не ти харесват защото са различни от твоето.
Ако не исках да получи, нямаше да я пратя тук. Но ако имаш смелост да го кажеш откровено, някои от предположенията са повече от откачени!
За разлика от мен, Самсара е много по-толерантна към глупостите, писани в този форум въобще, докато не станат опасни! Е, аз сметнах, че внушението, че приятелят и е този, който и организира тази "веселба", е опасно за нея в момента, в който не е наясно какво се случва и не искам това да я тревожи допълнително!

Общи условия

Активация на акаунт