Случи ми се нещо странно XVІ

• 156 711
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • MI
А според мен внушение че има демон в къщата е много по-опасно, отколкото че приятелят й си е направил лоша шега. Rolling Eyes Особено когато очевидно няма никакви доказателства за нещо свръхестествено и тя има отчайваща нужда да се успокои.

# 361
Не смятам, че приятелят и има общо със случващото се. Но виж, това със сънната парализа е интересно и си заслужава да се провери и проучи. След като и други момичета споделят близки изживявания, нищо чудно да е някакво подобно състояние.
Ако много се притесняваш пробвай да спиш на светната лампа и пуснат телевизор. Аз по начало съм леко страхлива и когато съм сама в нас правя точно това. Всичко ще се нареди Flowers Hibiscus

# 362
  • Варна
Аз съм имала сънни парализи, май съм разказвала по-назад в тази или предна тема, на мен не ми прилича точно на сънна парализа сякаш....Странното е, че този път не видях и усетих тъмна фигура да ме напада / а предните два бях/.Този път усетих топъл дъх в косата си, все едно някой се беше навел над мен и диша близо до тила ми.Буквално усетих присъствие.И всичко пак беше много бързо и отмина, обърнах се най-сетне и нямаше абсолютно никой.Реших, че пак е сънна парализа, вече бях чела за нея по това време.

Сега ще чета за тази сънна парализа. Но не е е ли точно това, което описваш?

......
Ами хем да, хем не.Първите ми две са точно както са описани.Тялото е по гръб, хем си буден, хем тялото заспива и виждаш черен силует, фигура или нещо подобно/ чела съм и за фигура на черно животно, описвано като куче, вълк, пума.../, което те напада, все едно сяда отгоре ти, или ляга и те задушава, не можеш да се движиш, да викаш, но съзнанието ти е будно и чуваш и виждаш всичко.Игра на мозъка е и е свързано с фазите на съня.Но последното беше някак по-различно и не съм сигурна дали е същото, но за мое успокоение реших, че е.
У нас са починали 3-ма човека по различно време, двама от тях са мои близки.Последно баща ми преди почти 12  години и единствено него мисля, че съм усещала, но известно време след като почина.Но не беше страшно, защото все пак става дума за баща ми.После спрях да го усещам.

# 363
Освен парализата може да е парасомния. Има нарушения на съня при заспиване (хипнагогически) и при събуждане (хипнопомпически). Можеш да чуваш гласове, думи, изречения; звуци - отваряне и затваряне на врати, ключове, звънене на телефон, получаване на смс; да виждаш фигури; да усещаш докосвания, миризми, вкусове. Някои халюцинации могат да бъдат доста стресиращи, индивидуално е. Усещаш се буден, обикновено си и с отворени очи.

Всички тези неща обикновено не са признак на болест, случват се на здрави хора. Понякога преумората и стресът ги провокират. Депресията също.

Вече съм ги позабравила тези неща, повече инфо има в Гугъл при търсене на parasomnia, sleep hallucinations. Има и една страхотна книга на Оливър Сакс - "Халюцинации" (Oliver Sacks - Hallucinations). Той е известен невролог, който е посветил живота си на изследване на подобни явления, при които мозъкът ни създава видения или усещания.

Въобще такива случки, които са на прага на съня или по време на съня, са си чиста неврология. Така че Самсара може да се успокои в това отношение. Според мен. Peace

# 364
Имала съм такива усещания, придружени със сънища, невъзможност да помръдна, черна фигура до леглото и странни звуци...Не знам дали е било породено от това, че съм чела по въпроса, но пък странните усещания не могат просто така да се "прочетат" някъде. Случвало ми се е точно в нов дом, след боледуване и сама вкъщи. Постоянно се ослушвах и все ми се струваше, че има някой пред вратата. Истината е, че ми беше самотно, искаше ми се да се чувствам по друг начин в новия дом. Тези неща не започнаха непосредствено сред нанасянето, а след няколко месеца...и пак така отминаха. Нищо лошо не се е случвало в жилището със сигурност. Не съм освещавала, защото не съм кръстена и не ми е присърце. Започнах да си купувам цветя, да каня гости, да излизам повече и постепенно се почувствах по- добре.

# 365
  • Тра-ла-ла
Ако много се притесняваш пробвай да спиш на светната лампа и пуснат телевизор.
Това може да е нож с 2 остриета. Аз също добих този навик. Сложила съм си час на изгасяне на ТВ-то. И една вечер съм отмъркала, но явно не дълбоко. Свършило е това, което съм гледала и в същото време е започнало предаване за духове. Аз съм чувала всичко, което се разказва и започвам да го сънувам под формата на кошмар ooooh! За някакъв бродещ дух на изнасилвач. И сънувам, и се мятам, и треперам. По някое време се усетих, че не е истина и се събудих и изключих телевизора. Crazy 2 пъти се случи да следва това предаване, но вторият път се сепнах и смених канала.

# 366
Хаха Джулая, знам за какво говориш Grinning
И на мен ми се с случвало. Гледам да оставям телевизора обаче на Animal Planet, Cartoon Network и други такива "безопасни" програми.
На мен наистина ми помага, основно защото шумът от телевизора ми пречи да се вслушвам в тишината и да си представям разни неща.

# 367
  • Nice
Има и приложения за телефон които създават разни шумове и хората ги ползват, за да заспиват по-лесно. Но може да се ползват и, за да не се концентрира човек върху тишината.
В даден момент правех много лоши и изтощителни паник атаки през нощта та си пусках разни такива неща на телефона уж да ме успокояват и приспиват.
Доста добре действат.

Авторката може да пробва и да види как действат, хем няма да е пуснат телевизор.

# 368
Nikai, на мен също ми стана интересно. Можеш ли да пуснеш снимка или линк, че не знам под какво име да ги търся в интернет?  Предпочитам да е някаква специална машинка, а не телефона.

# 369
  • Nice
Rocket, 
Скрит текст:
аз съм ползвала следните за андроид :
Sons de pluie - приложение което има най-различни звуци на падащ дъжд.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metapps.watersounds&hl=fr

Relax Melodies: Sommeil & Yoga - с разни мелодии, не само природни (например дъжд, вълни, вятър, птички), но и разни инструменти на които може да медитираш.
https://play.google.com/store/apps/details?id=ipnossoft.rma.free&hl=fr

White noise free – постоянен бял шум (така ли се казва на български?). Може да е шум от вентилатор, самолет, пръщене, градски шум и тн.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tmsoft.whiteno … se.lite&hl=fr

За машинки обаче не знам, съжалявам, ползвала съм само приложения.

Доста беше ефикасно, спях по-спокойно, кризите намаляха, определено имаше релаксиращ ефект при мен.

# 370
  • Тра-ла-ла
Някои кабелни оператори имат музикални канали с релаксираща музика. Като Deluxe Lounge

# 371
  • Страната на чудесата
Скоро преживях 2 месеца в болница с детето си. Един ден отделението беше изпълнено с напрежение, сестрите жужаха, шушукаха, разбра се, че очакват дете, което има психологически проблеми и силно изразена агресия, поради която излежава присъда, но се е влошило здравословното му състояние и с прокурорско нареждане са го разпределили за лечение там. През нощта сънувах кошмар, в който същото това дете и още едно момче ме нападаха с камъни. Дотук нищо странно. На следващият ден го доведоха с 2-ма охранители. Първо видях единия-точно човека от сънят ми предишната вечер, след него излезе и другия-приятелят му в моя сън. Няма да ви казвам колко странно усещане е и как настръхнаха всичките ми налични косми. Самото дете така и не видях, държаха го под ключ и с 24-часова охрана.

# 372
Аз също съм сънувала човек за който се споменва,но не съм виждала никога,едно към едно на живо и образа от съня.Свекърва ми също е сънувала хора,които не познава,в последствие се запознава  реално в живота и са същите като от сънят и.

# 373
  • Варна
Аз веднъж сънувах, че спя и се събуждам от чуждо присъствие в леглото ми ( това е сън) . Знаех, че до мен лежи зъл мъж, знаех че е сериен убиец. Аз бях легнала настрани,а той беше плътно до мен. Усещах буквално как ми диша във врата, усещах лошата му енергия и знаех, че всеки момент ще ми направи нещо лошо. По едно време в съня си се усетих, че това е сън и исках да се събудя,но не можех и този човек не изчезваше. По едно време се събудих ,вцепенена. Мускулите ме боляха и не можех да мръдна . Бях точно като парализирана и адски изплашена . Дори ченето ми тракаше от страх, както се получава от студ. Това дали е същото явление?
Сънувала съм също, че ме отвличат извънземни и цялото ми тяло изтръпване. Всъщност те се вселяваха в мен и ме отвличаха. Това ми се случи 3 пъти за една нощ след като се събуждах след всяко "отвличане"
Сънувала съм и че една зелена, прогнила ръка с жълто-червени , дълги нокти влиза в главата ми. Толкова реално, че както бях дърта магарица на 23 години без малко да отида да събудя майка ми да дойде да спи при мен.
Боже, не знам дали е явление,но сега като пиша си е жива лудост!

# 374
Pipppa, приключвам вече работата си на компа и си казвам, чакай да цъкна преди лягане. Това са много страшни сънища. Ужас направо.
Някакви страхове са това. Или филми си гледала.
Не се майтапя - отиди да ти леят куршум. Дори и само като сън изживяването е било доста неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт