Случи ми се нещо странно XVІ

• 156 717
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Слава Богу, тези сънища ми се случваха преди около десетина години. Тогава бях 20-26 годишна. Вероятно е бил някакъв труден период за мен, защото имах доста стресиращи ситуации. Просто ми се наложи да попадам в ситуации в които не съм си представяла. 
Имам още един супер зловещ сън ,но няма да го разказвам, защото ще ме обявите за тотално луда ,но всъщност тогава сънят ми е показал нещо, което разбрах на по-късен етап .
Не че сега не сънувам кукувщини ,но не са чак такива! 😁

# 376
И аз съм имала много страшни и реални сънища, но сънищата сами по себе си не са обект на тази тема, доколкото ми е известно.
Най-странното нещо - преди години, ей така без причина, без да съм гледала филми или да съм имала каквито и да било такива мисли, сънувах цяла нощ как падат самолети.. като че ли бях на борда, виждах и усещах ужаса и мъката на хората в последните секунди от живота им, писъци, викове, кошмар... На сутринта се събуждам и отварям новинарски сайт на компа и познайте коя беше първата новина, която прочетох - два самолета изчезнаха над Тихия океан тази нощ... Малко ще е, ако ви кажа, че изтръпнах.
Втори такъв случай - една нощ преди няколко години, на 20-ти декември, цяла нощ сънувах бомбардировки над София.. беше потресаващо.. криех се с някои от семейството ми по скривалища, молех се бомбите от самолетите да не се изсипят над главите ни, безпокоях се за други близки хора,които не знаех дали са добре.. Общо взето изпитах истински страх, бях ужасена... Когато кошмарът свърши и се събудих, си отдъхнах.. По-късно през деня пускам тв и чувам - навършват се н на брой години от нападението на Американските бомбардировачи над София по време на Втората световна война... Шок, идея нямах!
Обяснението ми за тези явления - енергиите и вибрациите от емоции и събития в настоящето и миналото са някъде там, витаещи в пространството, и някои хора просто са по-сензитивни и усещат и приемат тези енергии, искат или не.. И аз явно съм една от тях. А вибрациите от толкова масови трагедии, включващи болката на огромен брой хора, наистина са силни.
Ще се радвам и на ваши мнения.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 02:06 от Алиса_в_страната_на_чудес

# 377
  • Варна
Алиса, благодаря за забележката, че сънищата не са обект на тази тема, но стана въпрос за сънна парализа ,та за това рсзказах мои сънища , които помислих, че са точно това явление.
Благодаря , че прекъсна отклонението по темата!
А такива сънища за които пишеш е доста често срещано явление. И на мен ми се е случвало да сънувам, че големи дървета горят като факли и на следващия ден по новините дават пожар в щатите и дърветата горяха точно като в съня ми, че й бяха от същия вид.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 02:12 от Pipppa

# 378
Нее, ни най-малко не правех забележка, на мен ми е интересно, но от други потребители знам, че има отделна тема и не се толерира. Simple Smile
Моите истории пак бяха свързани със сънища, но по-особени.

# 379
  • Варна
Нее, ни най-малко не правех забележка, на мен ми е интересно, но от други потребители знам, че има отделна тема и не се толерира. Simple Smile
Моите истории пак бяха свързани със сънища, но по-особени.
Понеже в бг мама все някой прави забележка, че не си се обадил място, че за това се впрегнах 😊
Извинявам се!

# 380
  • Варна
Алиса,а коя е темата за сънищата, че ми е интересно ?

# 381
  • Варна
Сънищата сами по себе си не са обект на темата, защото колкото и да са странни, страшни и т.н. не са нещо странно - всеки сънува и в повечето случаи точно шантави неща. Естествено ако сънят е пророчески или нещо такова това вече е странно.

# 382
Един единствен случай съм имала на сънна парализа, но след като отмина, знаех, че е било сън. Имаше нетипичен шум, усещане за чуждо присъствие, за притискане към леглото, за безпомощност. Точно тогава преживявах травмиращ за мен случай и никак не е изключено да съм минала през период на депресия, която не съм лекувала. Не знам в случая на Самсара дали става въпрос за такова нещо, но щом се повтаря, не е лоша идея да се посъветва с психолог. Ето какво пише за сънната парализа: http://sanovnik.bg/n2-55427-%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE_%D1%81%D1%8 … 0%BE%D0%BD%D0%B8?

Може внушанията да са дошли подсъзнателно и от картината. Тя може досега да не й е обръщала внимание, но е минавала покрай нея. Държането на котарака не е задължително да е свързано с чуждо присъствие. И аз съм имала котки у нас. Вечерно време най-редовно сякаш изтрещяваше единия котарак. Скачаше като пощръклял, ставаше агресивен, докато през деня спеше кротко като агънце. Веднъж гледах филм на ужасите, и както и без това бях на тръни, котарака като започна да фучи и да търчи из стаята, да дере и подскача, допълнително ме стряскаше. Допускам, че може и той да се е превъзбудил от звуците от филма.

# 383
Самсара, как мина нощта? Поуспокои ли се?

Ако имаш желание, снимай картината, която те притеснява, преди да се отървеш от нея. Можем да опитаме да направим обратно търсене и да открием какво представлява. Peace

# 384
  • Варна
Характерното при сънната парализа е, че съзнанието е будно, виждаш стаята, чуваш звуци.Т.е. не е съвсем сън в истинския смисъл на думата.По-скоро бих го оприличила на халюцинация  + физическо усещане за нападение, парализирано тяло, задушаване.
Ето и от мен линк:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%BD%D0%BD%D0%B0_%D0 … D0%B8%D0%B7%D0%B0

За лошите сънища,

Скрит текст:
аз сънувах страшно много кошмари, след като почина баща ми.Но бях в стрес, направих 2 нервни кризи, защото смъртта му беше внезапна и неочаквана.Всъщност аз се събудих и 5 мин. по-късно го открих починал в леглото си.Този стрес ми се отрази страшно много, вкл. и здравословно.И кошмарите бяха част от това.Чак месеци по-късно, когато срещнах бъдещия ми съпруг и започнах да спя при него кошмарите изчезнаха.

# 385
Самсара, как мина нощта? Поуспокои ли се?

Ако имаш желание, снимай картината, която те притеснява, преди да се отървеш от нея. Можем да опитаме да направим обратно търсене и да открием какво представлява. Peace

Благодаря, че питаш  Hug

Не минават добре, не спя почти и се будя в най-гадните часове -1.00, 3.30, 4.30. И сърцето ми препуска бясно. Никак не е на добре, изтощена съм от липсата на сън и напрежение и то само за няколко дни.
Ако бях в България щях да отида на секундата да ми леят куршум.

Това, ако не спре - т.е аз да се овладея сама и да не позволя страхът и самовнушението да вземат превес над мен и здравия ми разум, аз не знам как ще спя от тук нататък.

Днес ще ходя да търся православна църква.

Аз, всъщност истински се стресирах след  кошммара, когато ме спря и чух говора. Това си беше чист сън.
Другите бяха с усещания. Това си беше сън. Но някак си преди него не чувствах, че ме заплашва нещо. А след него  Tired

Махнахме картината. Приятелят ми я счупи и я хвърли. Аз му казах само да я махне, а той я счупи! И ми каза - " Сега може да ги вбесим, ако наистина мислиш, че идва от картината".

# 386
  • Варна
Ето. Поредното необмислено действие от негова страна. Честно.... иде ми да го набия. Значи първо я чупи, а после ОТНОВО ти насажда страх! Е нямам думи!

# 387
Да, и мен ме ядосва този приятел. Crossing Arms

Самсара, по аптеките няма ли някакви леки успокоителни тип Мента/Глог/Валериана?

Толкова ако са зле нещата и не можеш да се наспиш - може и една нощ в хотел да си вземеш. На чист ум нещата ще изглеждат по-добре.

# 388
Кого да вбесите? Да не излезе, че приятелят го е страх повече от Самсара?

# 389
  • MI
Самсара, първо поговори с приятеля ти и му обясни че ти сериозно си се уплашила и че не ти е приятно да се шегува по този начин, защото само задълбочава проблема. Второ, според мен имаш нужда да поговориш с някого за да се успокоиш по-бързо - психолог или ако си вярваща свещеник.

Общи условия

Активация на акаунт