Случи ми се нещо странно XVІ

• 154 952
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • Nice
Приятели, пак аз.
Снощи пак отидох с приятелката ми в апартамента.

Скрит текст:
Тъй като вече се е наводнявало, приятелката ми искаше да спре водата защото знае, че има проблем с тръбите и не ѝ е спокойно

Та приятелката ми не искаше да влиза в стаята си където е телевизорът и ме накара аз да отида и да ѝ събера още вещи и видях, че снимките ѝ които стоят на един шкаф са по земята. Почудих се дали да ѝ кажа защото бях сигурна, че ще се паникьоса, ама реших, че може и тя да ги е оставила така. Да, ама не, каза, че снимките са си стояли нормално на шкафа и се изнесохме със 100 от апартамента Smile 
Все някога трябва да си събере всички неща от там, но не може да става дума да се върне. Усещам, че аз ще събирам багажи следващия път.

Замислям се, тя е сигурна, че всичко си е било по местата миналия път, аз не обръщам внимание кое къде е, но щом тя така казва ѝ вярвам. Няма животно, течение как може да стане ако всичко е затворено?
Търся нормално обяснение. Приятелката ми така или иначе си мисли, че апартаментът е обитаван от тъмни сили, които се изявяват като филмови актьори и си умират да ѝ бутат снимките от шкафа.

# 706
Снимките, както си бяха в рамките ли, бяха на пода или как? Възможно е в бързината да ги е съборила миналия път, ако са били извадени на купчина, но ако са били в рамки, със сигурност щеше да се чуе шум и да не остане незабелязано.

# 707
Аз бих подложила на съмнения твърденията на приятелката.Тя как се чувства извън апартамента,добре ли е ,става ли й лошо и на друго място.Как й е лошо в апарамента-така ,от само себе си или се чувства зле ,когато мисли ,че става нещо съмнително?Бих спала с нея исзвестно време в къщата ,за да видя дали и в мое присъствие става нещо.Ако не ме е страх,разбира се.Иначе ,към настоящия момент ,само тя разказва за тези неща ,без друг да е бил свидетел.

# 708
  • Nice
Снимките са си в рамки, шкафът е средна височина и са паднали на килима та нямаше счупени.
Иначе аз ѝ предложих да спя с нея в апартамента ама тя отказва. Не иска да се връща. Не знам как за толкова кратко време реши, че има нещо лошо и отказва всякакво ходене там.
А аз сама там няма да спя де, имам си апартамент Smiley

Аз помислих, че тя в бързината миналия път е бутнала снимките, но тя пък твърди, че са си били по местата. Ама като я питам защо му е на дух да ѝ бута снимките започва да ми нарежда, че не ѝ вярвам и сигурно я мисля за откачена. Не искам да я съдя, тя като поиска да спи при мен ми каза ''обаждам се на теб защото знам, че няма да ме съдиш и да ме сметнеш са откачена''. На никого другиго не е казала.
Ако знаех, че така ще реагира нямаше да ѝ казвам за снимките, тя така или иначе не беше в стаята, трябваше просто да ги вдигна и да не ѝ казвам.

А аз подозирам, че има паник атаки. В апартамента ми обяснява, че ѝ става лошо изведнъж, не може да диша дълбоко, има сърцебиене и коремът ѝ се събира на топка, гади ѝ се.
Не знам сега при роднините ѝ дали пак ѝ прилошава. Като беше при мен си беше съвсем добре.

# 709
Не знам, не изключвам възможността приятелката ти да има психично заболяване, защото не я познавам и често така стартират болести като шизофрения и т.н., но и с лека ръка не бих отхвърлила твърденията й. Такива сили има и са навсякъде около нас. Въпросът е тук дали има такова нещо.
Дай малко повече инфо за нея - години, образование?

# 710
  • Nice

Алиса

Скрит текст:
На 25.
Запознахме се в университета преди две години. Дойде в града в който живея, за да учи магистър. Та се запознахме първата година от магистъра. Имаше много затруднения през този период и не успя да завърши.
След това се записа на нещо като лекции за медицински секретар. Та завърши и сега работи като секретарка при един офталмолог.
Иначе е много добричка и страшно наивна, всеки може да я манипулира както си иска. За жалост мина през няколко кофти връзки, сега в работата има проблем с едната колежка, има и проблем с баща ѝ, който не спира да ѝ казва, че животът ѝ е провал. За това е много претоварена в момента и е много чувствителна.

Не знам какви са симптомите на шизофрения.
За мен си е съвсем нормален и уравновесен човек. Не знаех дори, че вярва в призраци, духове, привидения.

# 711
Никая, значи е твърде вероятно просто да е нормален, но емоционално нестабилен човек, което в никакъв случай не изключва възможността наистина да има нещо в онзи апартамент.
Знае ли се нещо за историята на това жилище, някой да е умирал там?
Кажи й, че каквото и да има там, то не може да й навреди физически, може само да я изплаши, ако тя му позволи.
Моя позната, за която гарантирам, че е разумен и здраво стъпил на земята човек, в студентските си години беше видяла заедно със съквартирантката си духа на съпруга на хазяйката си... Разпитали я и се оказало, че не му е палила свещи от смъртта му, никакви изнасяния и панахиди, понеже не обичала гробища... Запалиха му свещ и до края на следването им не се беше появявал. Та казусът може да е подобен и съвсем банален. Дори и да има нещо, не е задължително да иска да й навреди. Кажи й го!

# 712
Moмичето е имало и има много проблеми,които може да са разклатили психиката й.Разни светлини и звукове може ,според културата си, да ги тълкува в такъв смисъл.За това е важно и друг да стане свидетел на обстановката там.Снимките може да ги е бутнала сама тя ,за да си затвърди твърденията ,в случай че имаш колебания става или не става нещо там .

# 713
  • В.Търново
Е, стига де, вие изкарахте момичето нестабилно, психически болно може би...Ако снимките паднат на пода, дори на килим е твърде възможно да се пукне стъклото, а то не е пукнато.Била ги бутнала без да иска или пък нарочно ги сложила...Получава паник атаки , защото е под стрес, когато е в апартамента.За мен тя е страшно наплашена и колкото пъти стъпи в този апартамент ще е все така.Аз не разбрах, апартамента нейн ли е или е под наем?Ако е под наем да се маха, но ако е нейн да иде при гледачка, която контактува с душите на починали.В едно село близо до Павликени е Милка, българка е.

# 714
Селото е Караисен, на мен ми се беше наложило да отида.
Момичето не може ли да помоли родител да остане с нея поне за няколко нощи? Гадже?

# 715
  • София
Останах с впечатлението, че nikaia е в чужбина.

Снимките може да ги е бутнала неволно, в бързината да се изнесе от там и дори да не е усетила покрай шока, щом са паднали на килим. Шумовете е възможно да са от стара канализация, от разширяване и свиване на водата в тръбите, слягане на сградата, дървени подове, мебели. Отражението в телевизора вероятно е от предмети, погледнати под определен ъгъл - Затова такива "призраци" изчезват веднага щом помръднеш.

Вместо да стига до паник атаки, да потърси ново жилище. На това може нищо да му няма, но щом се чувства толкова зле там, не ми се вярва страховете ѝ изведнъж да изчезнат от ръсене със светена вода и тамян.
Ако не е възможно да смени жилището, то остава варианта със светената вода, тамяна, сол по ъглите и пр.  Добре е да ѝ се подари някаква дрънкулка, като ѝ се внушава /казваш, че е наивна/, че е специален талисман против зли сили.  Ако повярва, че нещо я закриля, ще се почувства в пъти по-добре. По възможност да помисли и за някакъв топлокръвен домашен любимец, най-добре куче или коте.

P.S.
Миналата седмица се събудих след полунощ от необичайни звуци. Нещо упорито потропваше и дращеше по прозореца ми. Събрах кураж да стана и какво да видя - Забравили сме котарачето на двора, а то е открило начин да се изкатери по грапавата мазилка. - Хем неистово му се израдвах, хем ми идеше да го метна обратно от втория етаж. Поне да мяукаше гадинката, но не!

# 716
  • Nice
Да, потвърждавам, че съм в чужбина.
Тя си е тукашна, католичка. За това не съм ѝ говорила за свещеници, светени води и тамяни.

Иначе апартаментът е под наем, вече сериозно мисли да си търси нов, но понякога тази процедура отнема месеци.
Та за сега и да обикаля приятели и роднини все ще трябва да си вземе вещите от там.
Аз съм любопитна и бих спала с нея в апартамента. Но сама не бих Smiley Бъзлива съм.
А за сградата нищо не знам, хазяите са възрастни хора, които живеят в друг район, преди приятелката ми все е имало наематели.

И сградата и апартаментът са си леко зловещи.
Навивам я да отидем да спим там една нощ поне.

# 717
Снимай ни сградата да видим Simple Smile

# 718
  • Nice
Ще направя снимка следващия път като отидем

# 719
  • MI
Никая, и католиците имат сходни ритуали. Ако мислиш че това ще я успокои й кажи да поговори със свещеник и да го помоли да дойде да благослови апартамента - нещо като водосвет е. Макар че щом е под наем най-лесно е да се смени. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт