Случи ми се нещо странно XVІ

• 155 031
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • Deutschland
В къщата на бабата на мм има кладенец от столетия. Самата къща навява в мен ужас и страх, разправяла съм в темата.
Дорис, разкажи за кладенците моля

# 61
  • England
Доста интересна тема Simple Smile Радвам се че я има и ми е интересно да чета!  Simple Smile по моя "проблем" все още не съм намерила решение но продължавам да следя!

# 62
  • Варна
Църквата всъщност е манастир (днес прочетох табелата. Манастир Св.рождество Богородично.
Днес отидохме​ с малката.
Намира се по пътя за Виница, преди Паралакс. Свива се точно до къщата на Бабаеленов. До колкото знам по този път има и стрелбище.
Днес имаше един човек там. Манастира беше затворен и той каза, че работи събота от 18:00 и в неделя от 09:00 сутринта.

# 63
Сетих се за нещо. Бях дете и на улицата ме спря една възрастна жена, започна да ми разказва живота си. Как била харесвала едно момче, как той отишъл при нея, тя не го погледнала. Съжаляваше, че веднага не е дала знак на това момче, че и тя го харесва, но защото е била много срамежлива. Така се бяха разминали двамата. Тогава тя е била на 15-16 години. А пред мен стоеше жена на 75-80 години и ми обясняваше как все още съжалява за нещо преди толкова много години. Аз учтиво я изслушах и продължих по пътя си. След няколко дни видях нейният некролог - просто жената беше починала. Това съвсем ме разтърси - явно в последните си дни е мислела за това момче и неосъществената любов с него. Бях дете наистина и всеки досег със смъртта ме плашеше още повече.

Аз тайничко се помолих вътре в себе си никога да не съм в нейното положение.

Видях моят настоящ мъж (а тогава бившо гадже) на един ъгъл и получих нещо като де жавю, но от бъдещето: видях го като възрастен мъж на около 70 години, самотен, приведен, без семейство, без деца, без жена до себе си и как погледжам в очите му и съжалявам, че не съм застанала до него като жена и че не съм му родила деца. После се окопитих, той не беше дядо. Аз вече знаех, че тази среща ще се повтори след много години и че аз ще съжалявам. Сега сме заедно, имаме детенце.

# 64
След няколко дни видях нейният некролог - просто жената беше починала.
Как разбра, че е тя? На некролозите тук слагат снимки след 40-тия ден.

# 65
Скрит текст:
Ние сложихме на татко снимка. Баща ми почина вечерно време, от погребалната агенция поискаха веднага снимка и на сутринта донесоха некролозите.

# 66
Сигурно си е казала името и годините...

# 67
  • Варна
Църквата всъщност е манастир (днес прочетох табелата. Манастир Св.рождество Богородично.
Намира се по пътя за Виница, преди Паралакс. Свива се точно до къщата на Бабаеленов. До колкото знам по този път има и стрелбище.
Днес имаше един човек там. Манастира беше затворен и той каза, че работи събота от 18:00 и в неделя от 09:00 сутринта.
Благодаря Simple Smile

# 68
Много интересна тема. Записвам се да ви чета, а скоро ще разкажа няколко емблематични неща, които съм преживявала.

# 69

Дорис, разкажи за кладенците моля

Има в митологията същества, които излизат от кладенците. Смята, се че са невидими /като водата/ и изпълзели навън са зли и правят поразии, карат хората да се нараняват и най-често блъскат децата да падат и да се нараняват, вкл. в кладенеца ...  Rolling Eyes Това е една и от причините да се затварят кладенците с капак.

Тъй като авторката изрично подчерта, че дечицата и са пострадали няколко пъти се сетих за тях. Бррр  Rolling Eyes

# 70
Кладенците ги затварят за да не падне някоя животинка и да прецака водата.Естествено,и деца да не паднат.

# 71
  • Варна
Ходили сме в тази църква преди... може би 15-на години с майка ми, баща ми, сестра ми и зет ми. Доколкото помня попът четеше някакви молитви за сбъдване на желания newsm78 Преди 5 години майка ми си счупи тазобедрената става и лежа в Ортопедията в Св. Анна, на съседното легло се оказа жената на свещеника, по някаква супер случайност станало дума. Спомням си, че майка ми и каза да предаде на свещеника, че и двете неща, които си е пожелала са се сбъднали или са на път  да се сбъднат, едното било аз да си намеря половинка, а другото да има внуци (сестра ми има дъщеря, а аз тогава бях в 8-я месец, но и двете доста се забавихме с децата). Точно един месец след тази история майка ми почина съвсем внезапно. Не знам защо го споделям, но и друг път съм го мислила, точно когато човек реши, че всичко, което си е пожелал се е сбъднало и...

# 72
След няколко дни видях нейният некролог - просто жената беше починала.
Как разбра, че е тя? На некролозите тук слагат снимки след 40-тия ден.

По снимката я познах. Беше скоро след като ме беше спряла на улицата. И друго се сетих, че се редактирам, некрологът беше залепен точно на дървото пред нас. Стресиращо си беше за мен и ми е останало като спомен.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 12:43 от Magdalena1978

# 73
  • Варна
Ходили сме в тази църква преди... може би 15-на години с майка ми, баща ми, сестра ми и зет ми. Доколкото помня попът четеше някакви молитви за сбъдване на желания newsm78 Преди 5 години майка ми си счупи тазобедрената става и лежа в Ортопедията в Св. Анна, на съседното легло се оказа жената на свещеника, по някаква супер случайност станало дума. Спомням си, че майка ми и каза да предаде на свещеника, че и двете неща, които си е пожелала са се сбъднали или са на път  да се сбъднат, едното било аз да си намеря половинка, а другото да има внуци (сестра ми има дъщеря, а аз тогава бях в 8-я месец, но и двете доста се забавихме с децата). Точно един месец след тази история майка ми почина съвсем внезапно. Не знам защо го споделям, но и друг път съм го мислила, точно когато човек реши, че всичко, което си е пожелал се е сбъднало и...
Съжалявам за майка ти, Месечинка! 😢
Не знаех за тази молитва за сбъдване на желанията​. Опитвам се да си спомня,но не мога. Аз съм ходила само веднъж на литургия. Попът ми се стори доста странен.
 Понякога ,наистина когато човек си мисли , че всичко е наред, нещо се случва. Майка ти обаче си е отишла с мисълта, че желанията й са се сбъднали, което е факт. Дали манастира и молитвата са причината,дали вярата й и нейната молитва,че ще се случи е причината никой не знае!
Важното е , че се е случило това , което е мечтала! Kissing Heart
А може ли да споделиш,ако знаеш как сте открили този манастир? Случайно или някой ви е казал? Ти имаш ли някакви по-особени впечатления от въпросният манастир? Някакво по-специфично чувство да е останало в теб?
Питам защото на мен всичко ми се стори много странно. Хората, обстановката, самото протичане на литургията . Самите посетители четяха от Библията и искрено се молеха и вярваха , наистина се виждаше тяхната вяра. Това ме накара и аз да повярвам и да се моля от цялото си сърце.
За мен това е странно, защото аз църкви посещавам рядко и разбиранията ми за Бог са различни.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 12:46 от Pipppa

# 74
  • Deutschland
Вчера с мъжа и децата ходихме на едни езера и докато се разхождахме, той видя една пътечка, отрупана с гъста растителност и реши да минем по нея. Още на първата крачка нещо ме стегна за гърлото, започнах да се задушавам и да бягам напред като луда. От едната страна зад храстите беше единия бряг на езерото, мрачно, тъмно....абе ужас. Не е паник атака със сигурност, същото съм усещала и на гробища и в къщата на бабата на мм, усещането е като да има някой там, някой който не е сред нас Sad
Между другото едно време имаше някаква книга, Вечен календар май се казваше. В нея имаше разни гадания и т.н и веднъж бях правила изчисления от какво съм умряла в минал живот, отговора беше - удавяне. Споменавала съм май, че изпитвам ужас от реки, морета и всякакви водни басейни

Общи условия

Активация на акаунт