Случи ми се нещо странно XVІ

• 155 926
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • в 1001-та нощ
Налудничаво звучи, но, да - мога да разкажа.  Той беше болен от рак. Дълго се мъчи, не можеше да се храни, последните месеци бяха кошмарни и травмиращи. Наближаваше РД на големия ми син, зълва ми казваше, че той само за това говорел, много го обичаше. Беше в петък, но бяхме решили да го празнуваме в събота. В петък с роднини, в събота преди обед с децата. В деня на РД е изпаднал в кома и е починал в събота рано през нощта. Като се замисля, това беше единствения вариант някак да присъства. В събота привечер - започнах да готвя и тъкмо приключвам и се въртя в кухнята и го видях - толкова спокоен и блажен, щастлив, усмихнат. Приживе никога не съм го виждала така. Поиска да му сипя. Аз така се ошашках. За първи път ми се случва такова нещо. Случвало ми се е да си мисля за нещо, да си разигравам някаква ситуация в главата, това нямаше нищо общо. Посегнах да сипвам от лещата, но каза: "Не, не, искам от другото!". По-късно поиска и леща. От години, заради болестта беше на режим и всичко любимо беше забранено.

В понеделник се прибирам и се сещам, че имам един оребрен тиган, който никога не съм ползвала и решавам да пържа кюфтета. Аз никога не съм пържила кюфтета и в къщи нищо не пържа. Как ми е хрумнало ...И така - правя една камара кюфтета и пак се появява и казва:"Искам това..." Посочва си кое иска и му го слагам. И така 3 дни подред - аз се прибирам и първото, което започвам да правя - са пържени кюфтета... Мъжът ми беше в потрес. Всичко това правех някак машинално, без да го обмислям.

След деветия ден изчезна и спомням си, че е идвал веднъж, но кога и защо вече не помня.

Не съм говорила никога с някого за подобни преживявания и ако до скоро бих била скептична, сега направо ми става на топка в областта на слънчевия сплит. Не съм говорила със зълва ми, в някакъв удобен момент мога да я попитам.

# 106
Аз си мислех за него, като пътувахме. Дали е възможно моите мисли, без нищо да съм изричала на глас - да са повлияли, нямам идея.
Абсолютно е възможно.
Миналата година имах здравословен проблем, за който не споменахме пред детето, което е колкото голямият ти син. Точно в седмицата, в която това ми се случи, задаваше въпроси за това точно състояние....

# 107
Алена,настръхнах,такова нещо не ми се вярваше,че може да стане...Не се ли уплаши?Това призрак ли е?

# 108
Взе ми думите от клавиатурата, аз съм втрещена.
Дух трябва да е било, друго обяснение нямам.

# 109
Само ти ли го виждаше,а мъжът ти?

# 110
Момичета, и аз съм имала преживяване, подобно на това на Алена. Дядо ми почина преди около 4 години. С него бяхме много близки, обичахме се ужасно силно и може да се каже, че бях любимото му същество. Аз бях и първият човек, който разбра, че е починал и трябваше да го съобщя на всички - на баба, на мама и другите. През нощта на следващия ден, когато почина, бях задрямала много повърхностно и изведнъж усетих нечие присъствие, като че ли имах очи на гърба /спя по корем/. Сепнах се и се обърнах с отворени очи и видях образа на дядо - изправен до леглото, като направен от облак, целият в бяла пелена, и гледаше право в мен, с тъжен и загрижен поглед, сякаш знаеше, че трябва да се разделим завинаги. Докато се осъзная минаха няколко секунди, стреснах се жестоко, въпреки че осъзнавах, че ме обича и няма да ме нарани, и образът изчезна.
Няколко дни по-късно, пак веднага след  събуждане, една сутрин го видях - отново изправен до леглото, точно до главата ми и ме гледаше тъжно. Отново се изплаших и за две секунди образът изчезна. Дори ме беше яд на мен, че толкова се стрясках и не можех да общувам с него. До 40-тия ден сънувах дядо почти всяка нощ с часове - говорехме си, държахме се за ръце. Явно така е намерил начин да е с мен за последно. Усещах го постоянно прикован до мен и през деня и след 40-тия ден това чувство рязко ме напусна... Впоследствие пак съм го сънувала, но много рядко. Дори една нощ сънувах, че е бил жив през всичките години и бях много щастлива, че не е покойник. Сега се надявам да е добре и душата му да е спокойна... И дано знае колко много го обичах! Никога няма да го забравя!
П.С. Човек на науката съм и никога преди не ми се беше случвало такова нещо наяве. Нямам рационално обяснение, просто съм сигурна, че това беше духът на моя дядо.

# 111
  • при него
Момичета, от много отдавна чета темата, много ми е интересна, писала съм и веднъж, много отдавна. Както и да е, сега искам да кажа, че провокирана от темата, прочетох книгата на Ели Логинова, както и в последните дни, буквално на един дъх прочетох "Пътя на душите". На Д-р Майкъл Нютън. Много се размислих над тази книга, изключително интересна! Алена и момичетата с подобни преживявания, ще ви хареса и ще ви даде много отговори, а със сигурност и много поводи за размисъл. Книгата не е написана в страшен стил, наистина е много увлекателна и провокира положителни емоции.

# 112
Прочетох я след случките ми с дядо и наистина е интересна.

# 113
  • Тра-ла-ла
Просто има хора, които са доста по...да го наречем сензитивни от масата. И виждат, и чуват неща, които остават скрити за другите. Относно децата - нали се твърди, че до определена възраст могат да виждат духове. Смята се, че това се крие зад т.нар. въображаеми приятелчета, които имат.

Дори една нощ сънувах, че е бил жив през всичките години и бях много щастлива, че не е покойник.
Аз по едно време, в рамките на може би 1 година, често сънувах, че баща ми не е починал, а е жив и здрав и е бил някъде през цялото това време. А бяха минали над 13-14 г. от смъртта му Sad

# 114
  • Deutschland
И на мен ми е интересно. Алена как го виждаше? Прозрачен или? И ядеше ли наистина? Олеле, ако ми се случи нещо подобно, ще го последвам в отвъдното на мига. Не ме е страх от нищо, само от мъртви

# 115
Джулая, тези сънища сигурно са провокирани от силното ни желание това да беше истина.
Фрау, аз го виждах целия в бяло, полупрозрачен, облачен... И не беше сън, бях с напълно отворени очи.

# 116
  • в 1001-та нощ
Сама бях в този момент. В интерес на истината бях много не точно уплашена, а учудена, че такова нещо изобщо е възможно. Защото никога не ми се е случвало и никой не ми е разказвал. Починали са мои близки, които са ми били много близки - баби, дядовци, любими хора. Никой не е идвал по този начин. Имала съм някои сънища с тях, но това е различно. Обяснението ми - защо е дошъл у дома, а не у тях, където да му приготви нещо жена му е, че тя беше изключително изморена и изчерпана, имаше нужда да се наспи, да се разтовари, а не да започне да готви веднага след смъртта му.

Аз не, че не вярвам в свръхественото, но ако у дома през нощта се отвори вратата на гардероба, няма да си помисля, че има нещо свръхестествено, а по-скоро, че нещо не е напаснато, има вътрешно напрежение и под действието на разни "физични" закони - някоя сила на натиск е надделяла. Без да се шашкам - ще стана, ще затворя вратата, може да я подпра с някой стол - да не ме буди и на сутринта ще кажа на мъжа ми да я поправи  Mr. Green

Видението, гледката - беше повече в съзнанието ми и някак отгоре, образ, който - не е като от плът и кръв е седнал на масата, а присъства, но го усещам хем прозрачен, хем цветен, безплътен. Блаженството, спокойствието, радостта, които излъчваше - не мога да ги пресъздам, имам чувството, че са нечовешки качества, защото ние все сме и угрижени някак. Ако се случи нещо хубаво или ще мислим, че е за кратко, или, че някой ще го развали. Може би, заради това, което излъчваше той, аз не се уплаших.

Може би е добре да мина през църква и да раздам някаква храна. Снощи малкия започна да "готви" и между другото вметна, че Чочо е дошъл. Аз започнах да го разпитвам - често ли идва, кога идва. Може просто да му се иска Чочо да дойде и да си фантазира, понеже реакцията му не беше така спонтанна, както при пътуването. Може да си измисля, няма да се учудя. Аз нищо не усетих, гледах затъмението, но сега се колебая - дали не са някакви подсказки да взема да раздам храна и да запаля свещ в църква.

# 117
  • в 1001-та нощ
И на мен ми е интересно. Алена как го виждаше? Прозрачен или? И ядеше ли наистина? Олеле, ако ми се случи нещо подобно, ще го последвам в отвъдното на мига. Не ме е страх от нищо, само от мъртви

Не, не го виждах как яде. Ясно го видях и усетих само в първия ден, когато почина. После повече, като глас, невидима комуникация. Имам много цветя на терасата, оставях каквото поиска в чинийка там при цветята.

Сега се сещам още нещо. Той беше голям кафеджия, обичаше, като прескоча до тях - лично да ми направи кафе. Отивам на работа правя си кафе и с някакъв страшен замах се заливам с него. Бях с една дълга до петите пола от лен в цвят екрю. Веднага полетях към в къщи да я сваля и накисна да се изчисти. Разказвам на мъжа ми и му казах да направи едно хубаво кафе и да го остави на терасата при цветята. Преоблякох се и се връщам в офиса. Мина някакво време и виждам, че сменената ми блуза е опръскана с кафе. Все едно - както в текло от кафемашината - е пръскало. Как никога не ми се беше случвало да нито да се залея с кафе, нито да се опръскам. Звъня веднага на мъжа ми да го питам - направил ли е кафето .... забравил. Е, направи. Може да е случайно съвпадение, но така асоциирах ситуацията тогава. Беше преди да станат 9 дни. Други случки май няма Simple Smile

# 118
  • Deutschland
Алена, намираше ли чинийките и чашите празни?
В потрес съм. Може да си е отишъл вече и затова да не го виждаш

# 119
Алена, намираше ли чинийките и чашите празни?
Crazy Съвсем откачи Stop

Общи условия

Активация на акаунт