Случи ми се нещо странно XVІ

• 156 746
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря Ви  Hug

nelig,при мен всъщност тамяна се запали, сложих го в керамична купичка и той почерня, запали се и започна да се топи и излиза пушек все едно като от свещ.  Нямам метална лопатка, помня, че баба така прекадяваше къщата, но слагаше и билки. И чай салвия нямам, само мурсалски  Simple Smile
Може и тамяна да ми е стар, купувала съм го лятото на 2016.

Ще потърся и дърво пало санто, то тук с този ограничен внос, много неща не могат да се намерят.

Аз се свързах по телефона с руски православен свещеник, който отговаря обаче за голям район, не само за нашия град и пътува много. Каза, че ще го направим, само да види кога е в града. Аз му обясних буквално с две думи за какво става въпрос, и той каза -  Тогава ТРЯБВА да осветим дома.

Тази нощ не сме сами вече, и съм по-спокойна. Тъй като прекарах една ужасна и почти безсънна седмица и самата аз вече заприличах на ходещ призрак, днес съвсем по скандинавски си купих една бутилка вино.
Дали защото няма да сме сами с детето тази нощ ,или защото говорих със свещеника за освещаване, сърцето не ми препуска бясно с наближаването на 11-12 часа.

Но ще излъжа, ако кажа, че съм като преди и си лягам с желание за сън и не ме е страх от нищо. Защото за съжаление, вече ми влезе това в главата. В  сряда пак имахме нещо като инцидент, даже вече не знам какво  да мисля и да не изпусна връзка с реалността, защото ако преди да се паникьосам знам точно какво се е случило и съм на 100% убедена в това. Сега вече мога да отдам много неща на чист страх и преекспониране на иначе обичайни неща.

Приятелят ми спи след нощна смяна, на втория етаж, както казах, той е отворен и е една голяма стая няма врати. Детето отива да се се къпе и врата на банята е в подножието на стълбите за 2-я етаж, и ми казва - А, Х. се е събудил, чувам го да говори, аз стъпвам на първото стъпало да чуя дали наистина говори с някой по телефона и чувам,че наистина говори с някой. Вкарвам малката в банята и се качвам горе, а той спи. Будя го и го питам - Не говори ли преди малко с някой?, Не, спя, ми казва той.

Опитвам се да откажа цигарите, но на секундата запалих цигара от ужас. Защото може да е говорил на  сън, детето може да е чуло телевизора, а аз да халюцинирам от напрежение. Защото здравия ми разум категорично не иска да приеме, че ми се случва нещо подобно като от филм на ужасите.

Здравия ми разум ми казва, че не трябва да тръгвам в тази посока, защото е опасна. Но не мога да избия вече появилия страх и дори факта, че говоря за това във форум (надявам се разбирате какво имам предвид ) прави нещата по някакъв начин реални, а аз не искам това да е моята реалност.

Затова сега пия чаша бяло вино ризлинг и готвя пилешка супа за детето. Това са нещата от живота, реалния живот  bouquet

# 406
Оставете го това гръко-православие, да не би да е последна инстанция по всичко, православните са само 10% от християните, един протестантстки свещеник или католически ще ти свърши перфектна работа, даже по-добра защото имат екзорсизъм и демонология, а православните знаят само водосвет и кипрянови молитви, в общи линии нищо не разбират.

# 407
  • MI
Самсара, радвам се че си малко по-добре. Пали си бели свещи, ще те успокои. Тамяна като се запали го натисни леко, да няма пламък но да пуши. И според мен отиди в католическа църква ако има, дори само да поговориш със свещеника. Няма да те върнат защото си православна, сигурна съм.

# 408
  • I want it all and I want it now.
Всичко ще се оправи. Трябва да се  успокоиш.  Не трябва да  позволяваш страха  да  властва 😊Виното е добра идея.

# 409
Момичета само исках да ви кажа,че когато съм в тази тема и ви чета ме обзема едно такова приятно усещане, много странно,все едно всички се познаваме и ми се приисква да се съберем в една топла спалня на приглушена светлина, облечени по пижами и си разказваме такива странни и зловещи случки Grinning Все едно пак сме деца... Simple Smile Не ме мислете за луда, просто ми се искаше да ви кажа. Grinning Simple Smile

# 410
Защо католическитете свещеници и църква да са по-добри от православните?

Вярата е една.

# 411
Защо католическитете свещеници и църква да са по-добри от православните?

Вярата е една.

Защото се обличат по-добре и са гладко избръснати и слаби.

# 412
  • MI
Flushed Frowning Joy

Иначе аз имах предвид точно, че няма голяма разлика и можеш и там да отидеш, но Леонлай ми скри шапката направо.

# 413
Flushed Frowning Joy
Иначе аз имах предвид точно, че няма голяма разлика и можеш и там да отидеш, но Леонлай ми скри шапката направо.

Леонлай иронизира въпроса ми  Grinning, защото няколко поста по-напред беше написал своето мнение за католическите и православните.

Аз разбрах, че и ти препоръчваш католически и ми стана интересно, защото никога не съм се замисляла по този въпрос.

Иначе, забавно е  да знам, че са по-представителни от православните. На фона на дивотиите, за които мисля.

# 414
  • MI
Ами аз живея в Италия и мм е католик, разликите са малки. Със сигурност няма да те върнат защото си православна, а щом няма постоянно прсвославен не виждам защо да чакаш. Ще те изслуша и посъветва най-вероятно, поне ще се успокоиш. Иначе е вярно, че имат и официално екзорсизъм, но случая не е такъв. Simple Smile

# 415
Отдавна не съм влизала в темата и при отваряне на новите отговори, попадам първо на този. Следното съм го преживяла едно към едно:
Съвсем като котака ми, който ходи над завивката, докато съм легнала. След това около главата ми, като енергия, която ме гъделичка, като котешки мустаци, който искат да те събудят. Бях убедена, че е котката. Отново се събуждам врата е затворена...
Бях около тринайсет годишна, с братовчедка ми сме на село и вечерта лягаме на две ъглови легла. Бъбрихме до някое време и решихме, че трябва да спим. Аз се обръщам към стената и усещам, че от едната страна дюшекът ми потъва, сякаш някой сяда - първата ми мисъл беше, че братовчедка ми иска да се намъкне в моето легло и не се уплаших, но в следващият момент се случи същото, което Самсара е описла, но нещото премина по тялото ми към краката. Вече реших, че е котката - усетих го толкова голямо и тежко. Станах, светнах и видях, че вратата е добре затворена, погледнах във всеки ъгъл, под леглото, претърсих стаята - никаква котка! От тупуркането ми по това време всички се събудиха и заключиха, че съм сънувала или съм била в състояние на полусън, но аз и днес съм убедена, че бях напълно будна.
Това е една много стара къща, нашите я купиха преди 25 години, други хора са живели там, не ги познавам. Винаги съм имала странно усещане, некомфортно, особено след случилото се. Вече рядко ходя там, но напоследък това усещане изчезна и се изненадах колко спокойно и леко ми е напоследък. Не ми е известно баба ми да извършвала някакви ритуали, непременно щеше да се "похвали"...

# 416
  • Winterfell
Отдавна не бях посещавала темата-нито имах време нито повод.
Но от месец сме новодомци, и вече няколко пъти се случват странни неща.
Една вечер докато бяхме в хола с децата и мъжа ми, се чу от кухнята силен шум като от чупене на много чаши и чинии.Отидох да проверя, но всичко си беше подредено. Oтворих и шкафовете да видя дали там нещо не е станало въпреки, че няма нищо скупчено, за да падне.
След това в продължение на няколко дни степента на конвектора се оказваше на 8-ма степен, при положение че не го пускам на повече от 4-5 - апартаментът ни е много топъл, и с изолация.Пусках конвектора точно преди да легна и изгася лампата.Посред нощ ставаше адска жега, едната вечер имах чувството че стана 40 градуса- не се дишаше.
В момента няма проблем.
Като цяло се чувствам много добре в жилището, звуци и да искам няма как да чуя, защото имам 3 деца а над нас живеят или 2 деца, или хиперактивен кон с дървени обуща

# 417
Marceline, все пак едно водосветче май не е лошо да направите.

И ние си имахме "такова" дето се чуваха от другите /празни/ стаи шумове сякаш падат гардероби, гърмят техники, чупят чинии. Светваше се телевизора. Пееха музикални играчки, когато си поискат.

После започнаха да се чупят разни неща сами. Техниката да отказва. Ние започнахме да боледуваме.
Хич и не чаках повече - метнах рибата, питата и викнахме попа.

Това бе последната вечер, в която пя детска играчка сама от коша за играчки посред нощ. Телевизорът никога повече не се включи сам. Шумовете изчезнаха.

# 418
Днес за втори път телевизорът като че ли се включи сам. За сега подозираме, че котаракът е стъпил на дистанционното.....

# 419
  • София
Днес за втори път телевизорът като че ли се включи сам. За сега подозираме, че котаракът е стъпил на дистанционното.....

Не само единият, а и двата ТВ се включват сами. И ние подозираме котарака, че натиска червеното копче на разклонителите...
Ама лампите няма как да пали...ама знам ли???

Marceline, все пак едно водосветче май не е лошо да направите.

И ние си имахме "такова" дето се чуваха от другите /празни/ стаи шумове сякаш падат гардероби, гърмят техники, чупят чинии. Светваше се телевизора. Пееха музикални играчки, когато си поискат.

После започнаха да се чупят разни неща сами. Техниката да отказва. Ние започнахме да боледуваме.
Хич и не чаках повече - метнах рибата, питата и викнахме попа.

Това бе последната вечер, в която пя детска играчка сама от коша за играчки посред нощ. Телевизорът никога повече не се включи сам. Шумовете изчезнаха.

Леле  Shocked
Не ме плаши!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт