Случи ми се нещо странно XVІ

• 154 938
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
А аз мисля, че смъртта е събитие - настъпване края на живота. То не е енргия, която да витае,ухае,  да вика, и да прави подобни, простете ме, но напълно безмислени неща. Ако смъртта бе енергия/същество/нещо, което мисли нямаше да има време да прави каквото и да е от тези неща, тъй като щеше да е затрупана с ежесекундни задължения ...
Реално ако Смъртта бе същество под каквато и да е форма с такава мощ и толкова години съществуване нали разбирате, че няма да и е нужно да подвиква имена и да обикаля около хората.  Виж обаче, за негативни енергии, не съм толкова убедена.

# 676
А аз съм се стряскала насън и съм се будила посред нощ, защото съм чувала да ме вика някой по име точно зад гърба ми. Страхотен уплах, обръщам се и нищо... А е било съвсем реално.

# 677
Е то насън не можеш да си 100% сигурен какво си чул,като стана на въпрос сега се сетих,веднъж се събудих и ми се чуваше,че съска змия,Може нещо такова да съм сънувала,но не помнех,та беше топло и бях оставила вечерта прозореца и реших,че е влезнала някоя,търсих навсякъде и не намерих нищо,чудех се много време от къде е тоя звук и като отидох до другата стая и все още го чувах разбрах,че изобщо няма такъв звук,час след половин час премина,но беше много странно,защото го чувах много ясно.Може би мозъка ми е бил в полу-будно,полу-заспало състояние,ако има такова състояние,но аз така си го обясних.

# 678
  • България
А аз съм се стряскала насън и съм се будила посред нощ, защото съм чувала да ме вика някой по име точно зад гърба ми. Страхотен уплах, обръщам се и нищо... А е било съвсем реално.
Абсолютно същото ми се е случвало.Чух някой да ме вика силно и ясно по име...
По повод змията,една колежка така доста време чувала Щурче,но съм забравила вече какъв беше случая,май нещо й беше влязло вухото,което създаваше усещането за този звук Simple Smile)

# 679
Е, то поверието, че те вика смъртта не бива да се разбира съвсем буквално. Фолклорът не може да съхрани много дълга и подробна версия; отделно идеята е да предпази "викания" от лошото, а се предполага, че страхът от смъртта е достатъчно силен, за да надвие любопитството му. Чувала съм обяснение, че смисълът е да не се изкушиш, да не отговориш, защото нечистите сили не могат да прескочат в нашата реалност без покана, а използват всякакви трикове, включително имитират познат глас, на близък, на починал, за да те подведат.

# 680
Ох, тръпки ме побиват като ви чета. И аз не вярвам в смъртта като енергия, а считам че тя е събитие. Но пък наистина вярвам, че има много негативни енергии, които могат да влияят по един или друг начин на хората.

# 681
Преди няколко месеца в едната стая на апартамента , която не използваме, всмисъл нещо като гардеробна е, усетих  миризма на тамян. Адски силно миришеше, всички други също я усещаха. Нямаме съседи нито над нас , нито до нас в тази част на апартамента. Там стоеше ръчно направена икона от свекъра ми,който малко преди това почина.
Беше много странно.. и мислех ,че това е той, някакъв вид енергия, знам ли..

Маги, миналата седмица на улицата докато вървях усетих мирис на тамян и после на босилек, и се сепнах, защото си мислех за работа нещо и след малко още веднъж усетих това,зачудих се защото няма църква наблизо,  какво може да е това

# 682
А аз мисля, че смъртта е събитие - настъпване края на живота. То не е енргия, която да витае,ухае,  да вика, и да прави подобни, простете ме, но напълно безмислени неща. Ако смъртта бе енергия/същество/нещо, което мисли нямаше да има време да прави каквото и да е от тези неща, тъй като щеше да е затрупана с ежесекундни задължения ...
Реално ако Смъртта бе същество под каквато и да е форма с такава мощ и толкова години съществуване нали разбирате, че няма да и е нужно да подвиква имена и да обикаля около хората.  Виж обаче, за негативни енергии, не съм толкова убедена.
Забравяш, че хората имат свободна воля (всемирен закон) и трябва да поискат, да се изкушат.

# 683
Предполагам повечето суеверия и вярвания,произлизат от разни метафори,които не са разбрани от нас правилно,та за всеки има различен смисъл,То и в библията пише-пуснете було върху жена си,но какво точно се има предвид не е ясно,аз го разбирам като закрила и подкрепа,ама някои хора са решили направо да сложат покривка върху жена си и да и блескат само очите.Та може и това с викането на името да има някакъв смисъл,който е неразбран.

# 684
Предполагам повечето суеверия и вярвания,произлизат от разни метафори,които не са разбрани от нас правилно,та за всеки има различен смисъл,То и в библията пише-пуснете було върху жена си,но какво точно се има предвид не е ясно,аз го разбирам като закрила и подкрепа,ама някои хора са решили направо да сложат покривка върху жена си и да и блескат само очите.Та може и това с викането на името да има някакъв смисъл,който е неразбран.

Te тези точно от библията се водят, да.

# 685
Забравяш, че хората имат свободна воля (всемирен закон) и трябва да поискат, да се изкушат.

Не мисля, че има доказателство за подобно твърдение. Някакви хора твърдят това, но защо да приемаме, че е вярно? Ако имаше подобен всемирен закон то невинно убитите/загиналите/ дори болните трябва да са дали своята воля за това.

# 686
Е не знам,но мисля,че и в другите ще да пише нещо подобно,те са еднакви само някои неща са променени,но колкото са еднакви,толкова и не са,в другите като са ми разказвали пише страшни прототии.

# 687

Сън, ли? А как ще е ако се случи наяве, посред бял ден, и в пълно съзнание и самоусещане, че не си шизофреник? Чух го два пъти - на първия реших, че ми се е счуло, на втория инстинктивно се обърнах назад с гласов отговор "-Да?" - И НИКОЙ на стотици метри около мен! Вярвай ми - беше преди десетилетия и фактът, че още го помня като най-смазващото необяснимо преживяване в живота ми е достатъчно показателен.

Simple Smile

# 688
  • София
Между другото, ако някой има често обонятелни халюцинации (т.е. усеща миризми) е добре да отиде на лекар- невролог. Те могат да са свързани със сериозни болести.

# 689
Здравейте. Извинявайте, че така се вмъквам в темата, но отдавна ви чета и сега събрах смелост да пиша. Случвали са ми се някои странни неща, имам пророчески сънища и искам да споделя, като за начало две случки. Едната от преди много отдавна, а другата от преди няколко дни. Тази, отдавнашната ... Бях осми клас, преместихме се в нов апартамент. В началото всичко беше наред, но след няколко месеца първо през по- голям период от време, а после всяка нощ чувах, как долу на пода под прозореца се разгръща вестник. Това се случваше в хола, а там спяхме аз и брат ми, който тогава беше в първи клас. В началото ужасно ме беше страх. Докато лежах с лице към прозореца- нищо, но обърнех ли се към стената и се започваше. Някой или нещо упорито разлистваше вестник. Постепенно това започна да се случва всяка нощ, а на мен вече не ми пукаше особено от този звук, защото нищо друго не се случваше. Просто си заспивах. Брат ми спеше на другия диван а над него имаше етажерка с книги. Една вечер докато слушах как се разлиства вестника (имаше лятна буря с гръмотевици и не можех да заспя ) чух че книгите от етажерката падат. Изплаших се за брат ми, да не го наранят. Това ми беше първата мисъл. Обърнах се за да видя какво става, а насреща ми имаше двуметрова фигура в черно расо и качулка на главата. Лицето му не видях, но видях ръцете му. Много фини, дълги пръсти, много бледи ръце. Замръзнах от ужас, гледах го така около минута. Не помръдваше, просто си стоеше. После присветна, изгърмя и фигурата изчезна. Скочих от дивана, изтичах при нашите в спалнята и майка ми спа при мен до сутринта. А книгите си стояха на етажерката непокътнати. А втората случка ми е от преди седмица. Прибирам се от работа след втора смяна. Слизам от тролея, някъде към осем без нещо, а по това време вече е тъмно.  Чувам след мен тежки, мъжки стъпки. Обръщам се, няма никой, а стъпките  продължавам да чувам. Подминават ме и продължават пред мен. А съм сама. В интерес на истината дори не се уплаших. Само си го отбелязах като факт за нещо странно.  Луда работа, а ? 😁

Общи условия

Активация на акаунт