Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 792
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Не ме мразете, обаче в ДМ-то са пуснали спрей за премахване на мазни петна – 300 мл за 4.99 лв. Препаратът за дезодорант не ми трябва, обаче този го купих без да се замислям, че мазните петна много ме тормозят. Ей го нà, как изглежда:

Пише, че е за предварително третиране, без избелители, подходящ за деликатни тъкани и е за петна от мазнини, масла, слънцезащитни кремове, грим, сосове, машинно масло, пръст и глина. Напръсква се петното, остава се да подейства и се изпира.
Гес, ти май и мисли четеш LaughingВлизам в темата специално, за да те питам за съвет как да оправя петно от текстилен калъф на икейски диван. Петното е старо, от около 1 месец, с произход разтопено от жегата кокосово масло. Пробвах с Мелио, третирах, държах 5-10 минути, изплакнах и изпрах в пералня на 40 градуса с персил за цветно. Нищо, само леко избледня. Дали имаш идея с показания от теб спрей на DM дали ще стане? Имам и № 6 от HG холандските препарати.
http://hg-bulgaria.com/produkt/hg-%E2%84%966-%D0%BF%D1%80%D0%B5% … 1%85%D0%B8%D0%BC/
Четох и за третиране на петното със спирт преди пране.
Момичета, помагайте, как да изпера това петно newsm78

# 211
Мазните петна махах с променлив успех с течния сапун с говежда жлъчка. Тоя спрей още не съм го пробвала и нищо не мога да кажа. Освен да пробваш, викам.

# 212
Мазните петна махах с променлив успех с течния сапун с говежда жлъчка. Тоя спрей още не съм го пробвала и нищо не мога да кажа. Освен да пробваш, викам.
Ще пробвам, това е най-лесно Grinning
Течен сапун с ... говежда жлъчка? За пръв път чувам за това "животно".

# 213
На Хайтман....Гес писа по-назад за него.

# 214
На Хайтман....Гес писа по-назад за него.
Благодаря. Ще се върна да чета назад, видях че сте обсъждали петна Simple Smile

# 215
Ще пробвам, това е най-лесно Grinning
Течен сапун с ... говежда жлъчка? За пръв път чувам за това "животно".
Примерно:
Скрит текст:
Показаният е от Лидл, но го има в DM и почти навсякъде. Бутилките са идентични. Отгоре има четка за натъркване. Маха мазни петна, но с променлив успех – явно зависи от какво е петното.
Сега почвам да готвя ориз с гъби и месо от пилешки фенери и може да се включа с отзиви за DM-ския спрей. Yum

# 216
Хаха, благодаря Гес. Подсещаш ме, че имам препарат за петна с четка на Dr. Beckmann. Така или иначе е отворен отдавна и ще купя препоръчания от теб. Ще пиша за резултата, дано да имам успех.

# 217
  • Ловеч
Аз последно махах петно от домашна маска за коса на светлите ми дънки. Маската беше с различни масла, което направи петното и доста упорито. Третирах го със Sano Oxygen и после го прах в гореща вода със Skip. Като изсъхна се забелязваше леко и пак го напръсках със Sano-то и го прах в пералнята и тогава вече няма следа от петното.
Преди това ми е почиствал без проблем всякакви петна от олио, кал, трева, бебешки пюрета от дрехите.

# 218
Аз последно махах петно от домашна маска за коса на светлите ми дънки. Маската беше с различни масла, което направи петното и доста упорито. Третирах го със Sano Oxygen и после го прах в гореща вода със Skip. Като изсъхна се забелязваше леко и пак го напръсках със Sano-то и го прах в пералнята и тогава вече няма следа от петното.
Преди това ми е почиствал без проблем всякакви петна от олио, кал, трева, бебешки пюрета от дрехите.
Благодаря, Радина. Четох и назад добри отзиви за Sano Oxygen. Оставам с впечатление, че избелва, а калъфът е тъмно сив и трябва да третирам с нещо така, че да не остане по-светло петно.

# 219
И аз пак да попитам, макар че не знам дали е за питане или към кофата да се насоча за направо. Уикенда прах пердета (от белите дантелените). Сложих 3 пердета на веднъж. После като съм ги прехвърляла в сушилнята, те нали всички на кълбо, не съм видяла, че едното от тях е залепнало за барабана и заредих цветно (по-скоро черно). По едно време гледам останалото перде се върти вътре с черното пране, но това да е било към средата на програмата, т.е. боядисало се беше здраво Embarassed Embarassed Embarassed. Бях пуснала и една цветоулавяща кърпичка, понеже имах нов черен панталон в прането. Леле като извадих всичко, за главата се хвнах. После го пуснах само това перде с белина и с окси и Персил. Но не става нищо. Белината обаче в чекмеджето на пералнята я сложих, не в барабана. Та въпроса ми е имам ли някакви шансове да го избеля това чудо или за ново да тичам newsm78?

# 220
  • Ловеч
Аз до сега съм го ползвала само на цветни тъкани и не забелязвам избелване, но нека Гес или Таед, ако искат да се изкажат по-компетентно за състава. 😊

# 221
Е, в този препарат има водороден пероксид, който нищо няма да избели освен петното. Ако багрилата на дрехата са качествени, разбира се.

# 222
В Лидл нямаше препарат за петна, удобният ми на път ДМ го подминах, че се пада в най-затворената част на София, през която минавам. Вкъщи намерих един Sil saptil, купувала съм го от Германия, с четка. Първо третирах с холандския препарат, изплакнах, след това със Sil-а и сега е в пералнята с Ариел за петна. Каквото стане, нямам особени надежди...Благодаря ви за съветите.

# 223
Да се отчета за петната от къпини.
Имах достатъчно изцапани дрехи и пробвах една част с Мелио и гореща вода, друга част наложих с кисело мляко. Постояха дрехите няколко часа и всичко изпрах с Персил за бяло на 60 гр, дълга програма. Няма и следа от къпини и с двата метода.
Благодаря, момичета Blush

# 224

При мазните петна е много важно да се третират и перат възможно най-скоро, в рамките на няколко часа. Мазнините се окисляват на въздуха и някои от оксидираните продукти се свързват доста трайно с тъканите и се омрежват. Особено трудно се премахват мазни петна, които са нагрявани т.е. сушени в сушилня и особено гладени. Добрата тактика е да се третира петното и да се изпере бързо, след което дрехата да се остави да изсъхне на стайна температура и да се разгледа внимателно. Ако все още има следи, в никакъв случай да не се глади, а да се третира и изпере отново.

Общи условия

Активация на акаунт