Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 285

Аз съм си на старата версия и съм добре. Търкалящи, всякакви - тук са си, консерва съм и това е.  Laughing

Който е на новата обаче, не вижда старите емотиконки. Превръщат се в нови  Laughing
Та ти си ги виждаш, но отсреща- тц...

# 286
Моля, за съвет Blush
Прах или гел Денкмит за вълнени дрехи е по-добре да взема? Купих си жилетка от много фино плетиво, не мисля, че е 100% вълна, но не смея да я пусна с Персил за цветно. Търсих Даш, който беше показан преди известно време, но не го открих в близките ми магазини и реших да взема Денкмит. Та... кой е по-щадяш да тъканите?

# 287
  • оттам, откъдето започва България
За вълнени дрехи ползвам задължително течен препарат, пък дори и да не е специализиран. Както по-нагоре писах, купувам си течен Рекс за цветно, и с него изпрах дори и одеялата.

# 288
  • София
За вълнени дрехи е добре да се използва специализиран препарат за вълна, а те са течни. В останалите прахове и гелове има съставки, които развалят влакното на вълната. По-запознатите със съставките могат да го обяснят с конкретните наименования на тези съставки, аз не ги помня как се казват. Аз ползвам този первол и съм доволна.

# 289
Ензими се казват.
За много финото плетиво (ако не е вълна, разбира се) не е толкова до перилния препарат, колкото до програмата която ползваш и как простираш.
За да си спокойна, вземи течния, макар че прахът е изпробван на един шал от много фина вълна, който ми донесоха от Русия, и не уврежда нищо.

# 290
Благодаря ви за бързите отговори

# 291
Гес, ти със сигурност си спомняш, че едно време като отидем на бара, китениците и всичко друго вълнено се переше с прах за пране - нямаше и друга алтернатива, освен Веро.
Във форума, доколкото си спомням, някои перат вълнени и с шампоани, та какво толкова ще му стане на прането?
Преди да излязат тези течни и деликатни и т. н. препарати, всичко се переше с прост обикновен прах за пране, и слава Богу, много от дрехите все още са читави.

# 292
Много от праховете навремето нямаха нито ензими, нито избелители, което обяснява тяхната универсалност и приложимост за вълна.
Спомням си модата вълната да се пере с шампоан, но тя сякаш беше по-късна.

# 293
За вълнени дрехи, одеала и други неща като пердета, ползваме розовия Пурлан

Мисля, че върши страхотна работа

# 294
Тогава не знам какъв състав е имал прахът и не ме е интересувало, но белите чаршафи на майка ми са снежно бели и сега, а 30 години са минали.
Може пък да е до врътливата пералня Рига, или там каквато и да е била.

# 295
Ето описание на парфюма за пране Ленор... https://zazishop.net/produkt/%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%8 … -275%D0%B3%D1%80/

# 296
# 297
Аз имам от този вид: https://zazishop.net/produkt/%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%8 … -275%d0%b3%d1%80/ Уникален аромат.
Накара ме да се раздвижа по това време и да погледна опаковката. Simple Smile
Забравих да пиша, че тази цена не бих я платила. То хубаво мирише, ама чак толкова.

# 298
# 299
375 г са моите ароматни перли, тези явно са наполовина. Ако решиш пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт