Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • оттам, откъдето започва България
В магазините за 1 лев има различни размери, има и специално пригодени за сутиени.

# 451
Мрежичка за пране съм си купувала от левчето, но не случих на читава (след едно, две ползвания се разшиваше), последно си купих от Лидл, ползвам ги от няколко години, много често и няма такъв проблем. Пускат ги в акция за чистене, мисля.

# 452
Мрежичка за пране съм си купувала от левчето, но не случих на читава (след едно, две ползвания се разшиваше), последно си купих от Лидл, ползвам ги от няколко години, много често и няма такъв проблем. Пускат ги в акция за чистене, мисля.

Аз също съм с мрежички от Лидл, имам ги от поне 5 години, не са мръднали, а редовно ги ползвам.

# 453
Благодаря, мисля дори че тази седмица ще е акция чистене

# 454
  • Русе
Благодаря, мисля дори че тази седмица ще е акция чистене
Тази седмица ще е, но ако не ме лъже паметта, мрежите минаха преди 2-3 седмици.

# 455
  • София
Здравейте,изчетох последната тема и имам куп въпроси, като човек ползващ само 2 програми - "бърза" и "бавна" - хал хабер си нямам:

1. Скоро ще ми се налага да пера бебешки дрешки и въпроса ми е - какви конкретно продукти бихте предложили, винаги на 60 градуса и да ползвам ли омекотител? Четох , че може прахообразен прах за бяло - всякакъв ли може - предложения?

2. Упоритите петна по принцип третирам с Вениш или к2r преди да пусна в пералнята , с детските дрешки може ли така да действаме?

3.От вас научавам , че може да се почисти пералнята - просто да си купя подходящ препарат и да следвам указанията му ок ли е ?

4. В пералнята имам едно тайно 3-то отделение - не е нито за прах , нито за омекотител? Какво е то - пускаш монета и ти връща изяден чорап ? Да не е за препарата за почистване на пералнята?

# 456
Здравейте,изчетох последната тема и имам куп въпроси, като човек ползващ само 2 програми - "бърза" и "бавна" - хал хабер си нямам:

1. Скоро ще ми се налага да пера бебешки дрешки и въпроса ми е - какви конкретно продукти бихте предложили, винаги на 60 градуса и да ползвам ли омекотител? Четох , че може прахообразен прах за бяло - всякакъв ли може - предложения?

2. Упоритите петна по принцип третирам с Вениш или к2r преди да пусна в пералнята , с детските дрешки може ли така да действаме?

3.От вас научавам , че може да се почисти пералнята - просто да си купя подходящ препарат и да следвам указанията му ок ли е ?

4. В пералнята имам едно тайно 3-то отделение - не е нито за прах , нито за омекотител? Какво е то - пускаш монета и ти връща изяден чорап ? Да не е за препарата за почистване на пералнята?

Бебешки прах препоръчвам Формил сензитив на Лидл. Спреят против петна на Лидл също е много добър, но за бебешки не знам, може би има специални такива. Третото отделение трябва да е за предпране.
А препаратът за почиствне на перални се слага директно в барабана.  Peace

# 457

На 60 градуса, дълга програма, с прах за бяло, БЕЗ омекотител, с допълнително изплакване.
Формил сензитив от Лидл не е наличен вече. В ДМ има Денкмит ултрасензитив прах, но е скъпичък - 9-10 лв. го направиха за 18 пранета. Може Персил Сензитив прах.

Бебешките едва ли се нуждаят от допълнително третиране. 60 градуса и дългата програма ще оправят нещата и без препарат.
Почистване може и на празна пералня, с прах за бяло, на най-дългата програма, на 60 или 90 градуса, с центрофуга.

За предпране е третото отделение. Слага се 1/3 мисля от дозата, другата в основното отделение. Виж пак упътването и гърла на опаковката на праха - там са дадени дозите при предпране.

# 458

При прането на бебешки дрехи целта е да се осигури максимална хигиена на изпиране, като в тъканите да остане възможно най-малкото количество от препарата. Това важи и за дрехите на възрастните, но при децата е особено важно.
Качествен, прахообразен препарат за бяло пране с възможно по-малко или въобще без парфюм. БЕЗ ОМЕКОТИТЕЛ. Машината не трябва да се претоварва и да се използва програма/опция с най-добро изплакване. 60 градуса осигуряват по-добро хигиенно качество на прането от по-ниските температури. Препарати за третиране на петна може да се ползват локално, но не би трябвало да е необходимо.

# 459

Според мен третото отделение ти е за програма с предпране,там се слага малко препарат за предварително кратко пране.

# 460
  • Плевен
Мрежи за пране има и в Кауфланд.

# 461
  • Русе / Банско
Здравейте , имам чуденка
 пера с Ариел модела с Ленор - прах , и допълнително слагам Ленор - след сушене на въздух , дрехите не са меки . Вчера прах с Первол за черно , малко омекотител - и хоп дрехите супер по-меки ! Защо така ? В Первола има допълнително нещо омекотяващо ли ?

# 462
Здравейте , имам чуденка
 пера с Ариел модела с Ленор - прах , и допълнително слагам Ленор - след сушене на въздух , дрехите не са меки . Вчера прах с Первол за черно , малко омекотител - и хоп дрехите супер по-меки ! Защо така ? В Первола има допълнително нещо омекотяващо ли ?

Не, няма нищо "омекотяващо", просто дрехите не са изплакнати добре. Прахообразните препарати съдържат около 90 % твърди вещества, за разлика от течните, в които разтворените твърди вещества са не повече от 10-15 %. Когато дрехите не са изплакнати както трябва и се употребява прахообразен препарат, в тях остават големи количества твърди вещества и дрехите са твърди. Не претоварвайте машината, дозирайте препарата правилно и използвайте опцията за допълнително изплакване.

# 463
  • Русе / Банско
Ок  , Благодаря . Не претоварвам пералнята , но слагам повечко прах . И при допълнителното изплакване няма ли да се отмие омекотителя ? -

# 464
Това никак не е добра практика. Учудвам се как се допуска всяка възможна грешка при една толкова елементарна процедура. Освен, че излишно плащате повече е възможно да имате сериозни кожни проблеми, особено при деца и хора с чувствителна кожа. Дозировката на препарата е посочена съвсем ясно на опаковката-спазвайте я.

ПП: Омекотителят няма да се отмие защото допълнителното изплакване е преди това, с което омекотителят се вкарва в барабана.

Общи условия

Активация на акаунт