Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 774
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
При по-малко дрехи е естествено да се използва по-кратка програма с изключение, ако са силно замърсени.

# 151
Днес си купих от спрея за петна от дезедорант и пот на ДМ. Справи се перфектно с две тениски, които бяха за изхвърляне.
Може да сте го показвали ,но да помоля да го покажете пак.Как изглежда за да знам за какво да гледам  в ДМ Simple Smile

# 152
Здравейте!
Доколкото знам от темата, за добро изпиране са нужни добър препарат, дълга програма, допълнително изплакване, правилно дозиране на препарата и прането и т.н.
Налага ми се да правя компромис с продължителността на програмата. Може ли това да се компенсира?

Може да се компенсира с температура. Емпиричното правило гласи, че при повишаване на температурата с 10 градуса С, скоростта се удвоява. Някои съвременни машини, за да постигнат по-висок енергиен клас, са програмирани така, че да подгряват бавно и да достигат зададената температура за кратко, непосредствено преди плакненето. Това води до удължаване на програмите. Добре програмираните машини могат да дадат добър резултат при времетраене около или малко над 2 часа.

За новия „революционен“ препарат на Юниливър чу ли?

Не, не им следя маркетинговата литература. Какво му е революционното?

# 153
  • Пловдив
Днес си купих от спрея за петна от дезедорант и пот на ДМ. Справи се перфектно с две тениски, които бяха за изхвърляне.
Може да сте го показвали ,но да помоля да го покажете пак.Как изглежда за да знам за какво да гледам  в ДМ Simple Smile
+1

# 154
  • София
Guess, TAED Благодаря за отговорите
Flowers Bouquet
Още един въпрос към вас. Как бихте оценили по 6-балната система  пране при долните условия?
Скрит текст:
Цветни дрехи
смесено памук и синтетика,
не съм го теглила, предполагам че не надхвърля 4-4,5 кг ,
капацитетът на Електролукс-а е 6 кг,
препарат капсули Формил колор,
програма памук,
40 градуса,
1200 оборота на центрофугата,
включено "допълнително изплакване" и продължителност 1 час и 50 минути.

# 155
Не че ще изненадам някого, освен мен де  Mr. Green, но Денкмита за бяло вчера ми изпра бялата кухненска кърпа за час и 10 мин.

Програматора на Боша е малко калпав май, защото на 60 градуса имам само две опции - малко над 2.30ч. и на Спийд перфект, тоест съкратено времетраене - час и 10 мин.
Вчера не можах да събера много бяло пране - 4-5 бели тениски само, покривката и бялата ми кухненска кърпа. Понеже ми беше жал да въртя почти празна пералня два часа и половина, ги пуснах на час и 10 минути. Бях се настроила, че при това времетраене вероятно няма да имам идеални резултати, но кърпата излезе чисто бяла... Изненадах се приятно, честно казано...

Та по повод поста на Анди над моя, вероятно освен програмата, има значение и препарата..

Че сваля цветове, сваля този прах за бяло. Червените рози на покривката вече отдавна са розови Mr. Green, но лично аз нямам нищо против. По-добре така, отколкото наред с червените китки, върху покривката да се мъдрят и други червени и жълти знайни и незнайни китки Whistling

# 156
  • оттам, откъдето започва България
Въобще не съм учудена от резултата. За мен към настоящия момент този прах е № 1 за бяло пране.  Peace
За цветно все още не съм го пробвала.

# 157
Добър вечер. Може ли да ми препоръчате прах за бяло пране, който да се справи с посовелите дрехи. За съжаление няма ДМ наблизо и ще трбва да се задоволя с нещо друго Simple Smile

# 158
Персил!!! Heart Exl

# 159
Не, не им следя маркетинговата литература. Какво му е революционното?
Не знам, така го рекламират.
Суперконцентриран, 32 г на на 4 – 5 кг пране.
Кръстили са ги Powergems.
Изглеждат така:
Скрит текст:
Като сплескани мегаперли.
Това им е съставът:
Скрит текст:
Sodium Dodecylbenzenesulfonate   
Sodium carbonate   
Sodium citrate   
Aqua   
Sodium Lauryl Sulfate   
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
Tetrasodium Etidronate   
C12-15 Pareth-7   
Citric acid   
Sodium sulfate   
Corn Starch Modified   
Sodium Silicate   
Polyethylene Terephthalate   
Silica   
Zeolite   
Parfum   
Phenylpropyl Dimethicone   
Glyceryl Stearates   
Cellulose   
Sodium Polyacrylate   
Cellulose Gum   
Peptides, salts, sugars from fermentation (process)   
Kaolin   
Calcium carbonate   
Sodium chloride   
PEG-75   
Sodium bicarbonate   
Dextrin   
Subtilisin   
Aluminum Silicate   
Alpha-Isomethyl Ionone   
Titanium dioxide   
Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate   
Sodium Thioglycolate   
Butylphenyl Methylpropional   
Methoxypolyoxymethylene Melamine   
Lipase   
Sucrose   
Alpha-amylase   
CI 11680   
Glycerin   
CI 74260   
Mannanase   
Sodium Laureth Sulfate   
Sodium o-Phenylphenate   
Sodium hydroxide   
Linear Alkyl Benzene Sulphonic Acid

# 160
Аз не намирм нищо революционно, концентриран перилен препарат за цветни дрехи. Единственото хитро, което виждам е наличието на малко лимонена киселина, която ще реагира с натриевия карбонат в присъствие на вода и ще подпомогне разтаблетирането, а оттам и разтварянето. Това вече е правено, разбира се. Хубавото е, че не съдържа "баласт" (натриев сулфат), което обаче ще се отрази на цената.

# 161
Хората са дали милиони за R&D покрай този препарат, а ти така...
Всъщност никоя от версиите не съдържа избелители. Разтварянето май не е особено добро, защото по инструкции трябва да се дозира в барабана. Цената е много висока. При първите прессъобщения очаквах нещо по-различно... поне да имаше избелители бол, а то...

# 162
Имали-дали. Наистина не виждам нищо ново, може пък съставът да е обявен неточно с цел запазване на фирмена тайна или да са работили главно върху компактирането и таблетирането... Бели дрехи с това не бих прал, независимо като за какви го рекламират.

# 163
  • have faith and be patient ..
Понеже сме на вилата, мръсните дрехи отлежават цяла седмица, преди да бъдат изпрани. Последният товар беше с невероятно измърляни детски дрешки - то не бяха петна от храна, от кал, от трева, но и тонове други с неизяснен произход. Нямам възможност да сортирам по цветове, защото бързам, та всичко пуснах на специалната антиалергична програма (пере на 60 градуса, с пара, с по-голямо количество вода) с Ариел маунтин спринг и вече доста изветрялата добавка за изкрящо бяло пране на Ариел. Резултатът - нито едно неизпрано петънце, но доста избелели дрехи. Ползвала съм и друг път добавката на Ариел за цветно пране и никога от веднъж не е успявала да смъкне цветовете. Явно в комбинация с Маунтин спринг обаче се получава мощно избелване, което е много добро откритие за мен. Ще преживея поизбелелите дрехи и следващия път няма да ги подлагам чак на такова изпитание.

здрасти , може ли снимков материал на двете добавки и от къде си ги купуваш ?

# 164
Мисля, че е купувана от Гърция....ако не ме лъже паметта.

Общи условия

Активация на акаунт