Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 661
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Да, най-добре карай с Рекс и Савекс. В тях има символично количество избелители (ако изобщо има) и няма опасност да избелят някой цвят.
Това подигравка ли трябваше да е ?!?

# 361
Аз съм в дилема с какво да продължа да пера новозакупените си цветни чаршафи, които изпрах с Омо за бяло вече 2 пъти и цветовете поизбледняха... Купих си ги с голям мерак от English Home и искам да се запазят по-дълго свежи. Както и цветни хавлиени кърпи, които също избледняха... Sad

С препарат без избелваща система на 60 градуса например. Това би било разумен компромис между хигиена и грижа за цветовете. Все пак е компромис и по отношение на двете обаче.

# 362
О, хич не ми дреме за розите на моята покривка. Както писах вече, по-добре розови рози, отколкото освен червените, да се появят и жълти и др. китки по нея  Mr. Green ...разбирай петна. Сменям ги често. Обаче имам една тънка покривка от Кауфланд, бяла на сини фигури....тя пък не избелява чак толкова, явно боите са й други...както и да е.

Цветни чаршафи пера на 60 с прах за цветно, от време на време ги пускам и с прах за бяло...както дойде. Не ми е драма, вечни неща няма...

В Била от утре прах Ариел 60 пранета на малко под 19 лева... Изгодно излиза, но аз май не искам толкова голям пакет..Май ще взема от Кауфланд 40 пранета за 12-13 лв....

# 363
Да, най-добре карай с Рекс и Савекс. В тях има символично количество избелители (ако изобщо има) и няма опасност да избелят някой цвят.
Това подигравка ли трябваше да е ?!?
Въобще не.
И малко да са избелителите, поне ги има и се поддържа някаква хигиена на чаршафи и кърпи, а нямат толкова избелваща сила. По-добър вариант са от течен.
Все пак избирай по-дълги програми, че и други работа са им по-малко на тези прахове.

# 364
  • оттам, откъдето започва България
Чудя ви се защо си давате парите, че и дрехите си съсипвате с тези безкрайни препарати: против всякакъв вид петна, за бельо, за пердета, за сини дрехи, за черни дрехи... имало даже за нови дрехи (?!). Разберете, че не е луд този който яде баницата. В днешно време прането е толкова елементарно занимание, че едва ли има повече накъде. Днес повече от всякога обаче, фирмите искат да ви пробутат всякакви течности, пръскалки, таблетки, сашета, кърпички..., целящи само да ви поизпразнят джобовете и да ви усложнят живота, а както се оказва и да ви съсипят дрехите.
Не бих искал горното да звучи грубо, но четейки тази тема оставам с впечатление, че излишно се усложнява една много проста операция, а резултатите от това усложняване не винаги са добри.
TAED, за другото съм съгласна, но от цветоулавящите кърпички не можеш да ме откажеш. Simple Smile

Guess Who, течният Рекс се справя много добре с цветното ми пране и не мисля, че е по-лош от праха Рекс. Малко ароматът му ми омръзна, но така е, като предпочитам изпрано пред ароматизирано.

# 365
"  Имал си бол пари, дал си ги "

# 366
  • Габрово
Обяснявано е десетки пъти, този ще е последен от мен. Петното се мокри с гореща вода, капват се няколко капки от препарата, втрива се добре в тъканта, оставя се да действа 10-15 мин и се пере. С прахообразен е същото, с тази ралика, че се прави каша от препарата с малко гореща вода и тя се нанася върху предварително намокреното петно.

Peace

# 367
  • София
Боднах 2 течни скипа и 1 прах скип - като луд с картечница в магазина, връзват се по около 30 ст. прането, изгодно като от Кауфланд Simple Smile Все пак успях да запазя самоконтрол - течните бяха 3 аромата, купих само два.... Ще ги пробвам веднага как се справят с плажните лекета...
Дано намеря някой евтин Ленор прах, че много го харесвам. Напускали са разни нови варианти, ама скъпички идват.

# 368
Знаех си,че Савекс са боклуци,изобщо не ми махат петната,даже и пререкламираните парфюмни капсули са тотална смешка Simple Smile Помня,че 2003-2004г. Савекс беше нещо съвсем друго,переше страхотно,точно тогава го пускаха в България,а сега...

# 369
  • Ловеч
Детето беше на гости на баба си и му е прала дрехите със Савекс. Бяха останали някакви лекета на една жълта тениска. Пуснах ги на кратка програма (около час и половина), но не се махнаха. Следващият път ги изпрах на дълга програма (макар и с Тео бебе) по блузката няма и следа от петна. Много съм доволна!

# 370
Като споменахте Тео бебе... струва ли си, изпира ли добре? В момена в Кауфланд  е на 5 и нещо лв, приятелка с бебе иска да се запаси с няколко пакета. Дали си заслужава?

# 371
  • Ловеч
Първото дете 4 години го прах с него и нямах забележки, но първо препирах петното, докато е още прясно.
Сега от 7 месеца отново го използвам на програма 1:30мин, но упоритите петна ги третирам със Sano Oxigen и така всичко е ок. Сега бях приятно изненадана, че ми изпра блузката от първото пране, но на дълга програма, без да пръскам от Саното, при положение, че веднъж вече я бях прала със Скип и пръсках със Сано. Явно програмата си оказа влияние.
Запасила съм се с 2 пакета Персил Сенситив и скоро ще имам впечатления и от него.

# 372
На мен ми харесва Тео-то Simple Smile Пере като Тайд

# 373
Навихте ме ще купя един тЕО, кой от всичките е най добре?

# 374
А, не сме те навили.... Grinning
Лъки, за бебешките дрешки ли го вземаш или за вас
За бебешорски работи прах за бяло, заради кислородните избелители и дезинфекцията. Съчетано с пране на 60 градуса и по-дългичка програма.
 Ароматите също ги водят алергени, а Тео бебе, поне до преди 6 години, си миришеше доста силничко...

Не пречи да го пробваш и да си прецениш дали те устройва.

Общи условия

Активация на акаунт