Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 639
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • Ловеч
След първо третиране с препарата на ДМ срещу петна от дезодорант не съм доволна 😔 Все още има следи по дрехите. На следващото изпиране ще пробвам отново.
Кажете, моля ви, как да премахна петно от праскова върху розово шалте?

# 406
Не е и толкова просто, никак даже. Големите компании инвестират огромни пари в R&D и патентоват всичко. За малките регионални играчи остава технология отпреди 20-25 години с изтекли патентни права. Посещавал съм многократно един от изследователските центрове (не единствения) на една от трите големи компании. Повярвай ми, впечатляващо е и е несравнимо с това, което Фикосота може да предложи. Не съм посещавал производствени площадки в България, но силно ме съмнява да са на нивото на това, което съм виждал другаде. Това е бизнес, в който трябва да инвестираш много за да имаш голяма възвръщаемост, а у нас не се инвестира, особено от родните чорбаджии.
Естествено, Фикосота не може да се мери с P&G по парите, които може да вложи в иновации, но все пак може да се постигне един качествен продукт и без някакви космически технологии. Не говоря за втори Ариел, а за прах, който да си отговаря на сегмента и по качество освен по цена (на какво отгоре My Forest е на цената на лидерите, след като в него няма дори една свястна избелваща система, кое в него му струва парите). Вземи един Персил: без катализатори, без фотоизбелители, традиционна формула, отличен прах (без да бъда разбирана погрешно, че Хенкел не наливат пари в R&D и седят в миналия век). Та повечето компании, които снабдяват със суровини също предлагат рецептури за прах.
Просто се наливат повече пари в малоумни реклами, отколкото в качествени продукти. Обаче работи, което е най-странното.

Вярно, че ароматните възприятия са силно индивидуални, но такава адска смрад като камара Савекс, Ариел и Омо не могат да постигнат, ще ме прощаваш, Дидка. Дори и силно да миришат, поне някак е неутрално, в сравнение с тропикъл тути-фрути бонбонките на Савекс.
Камара тоалетна хартия Милде или Емека бие Савекс по воня.

# 407
А, Милдето ми изфиряса вече...само в началото те омайва със силна миризма. Simple Smile

# 408
Вчера в пристъп на носталгия ровичках из пакетите Бонукс в един магазин. Ако не вярвате, погледнете, но няма един пакет, на който да не пише: „Съдържа ... . Може да предизвика алергична реакция“. На единия на мястото на многоточието е делта-дамаскон, на другия – друго.
Ако при перилните препарати е задължително това да се пише, то при тоалетните хартии не е. А не мога да си представя при тази миризма с какво са третирани тези хартии и колко подобни алергени разнася човек по „окото на душата си“ ежедневно.

Новият Персил 360° явно е променен в сравнение със старите. Вчера набарах един голям пакет за бяло и вече е с 15 – 30% избелители, а преди беше с 5 – 15%.

# 409
Ох, сетих се за една реклама, която ми е много смешна - един чичо с бяла манта ни казва как и с какво да си бършем...окото. Някаква антиелгична ТХ беше, даже не я помня каква марка бе...

Статийката си я бива ... Simple Smile

# 410
Зебра. Зебра уайт.
Той има и много хубава статийка за Бонукс.
Така съм се смяла.

# 411
О, тая леля ММ не я понасяше, и навремето ми беше забранил да купувам бонукс именно заради нея...
Та ММ ще дойде по-далновиден от мен явно...

Това с пешкирите ме уби направо..хаха..

# 412
Вчера в пристъп на носталгия ровичках из пакетите Бонукс в един магазин. Ако не вярвате, погледнете, но няма един пакет, на който да не пише: „Съдържа ... . Може да предизвика алергична реакция“. На единия на мястото на многоточието е делта-дамаскон, на другия – друго.
Ако при перилните препарати е задължително това да се пише, то при тоалетните хартии не е. А не мога да си представя при тази миризма с какво са третирани тези хартии и колко подобни алергени разнася човек по „окото на душата си“ ежедневно.

Не, че не е задължително, напротив. Въпрос е на конкретни вещества (далеч не всички ароматични вещества са алергени) и на концентрация в крайния продукт. Това което си прочела върху праха е фразата известна като EUH208, което означава, че даденият алерген присъства в крайния продукт в концентрация >= 0.1 %, но е <1 %. Алергени в концентрации под 0.1 % въобще не се обявяват на опаковката. Явно такъв е случаят с хартиите. Ако материята ти е интересна можеш да се зачетеш в Регулация ЕС 1272/2008.

# 413
Не бях чистила пералнята от половин година поне. Днес я пуснах с това
Скрит текст:
За пръв път го ползвам. Имаше някаква странна миризма, като на киселина, сякаш до сега не съм я усещала в препаратите за почистване на перални.

# 414
Да не е съставката против котлен камък  - тя да ти мирише?

Ох, отдъхнах си, че не вредя на оЧото си с Милдето....хаха

# 415
Не, че не е задължително, напротив. Въпрос е на конкретни вещества (далеч не всички ароматични вещества са алергени) и на концентрация в крайния продукт. Това което си прочела върху праха е фразата известна като EUH208, което означава, че даденият алерген присъства в крайния продукт в концентрация >= 0.1 %, но е <1 %. Алергени в концентрации под 0.1 % въобще не се обявяват на опаковката. Явно такъв е случаят с хартиите. Ако материята ти е интересна можеш да се зачетеш в Регулация ЕС 1272/2008.
Не знаех, че и за тоалетните хартии важи. Благодаря! Ще прочета за повече подробности.
Скрит текст:
Материята би трябвало да е интересна за всеки, защото все пак за здравето ни става въпрос и за продукти, които ползваме всеки ден.

# 416
  • София/Севлиево
Досега никога не ми се е случвало да рзбоядисам дрехи, но на морето ми се случи.Едни и същи неща,които в пералнята ги пера заедно , без цветоулавящи, на морето ги изпрах на ръка и едното,което е синьо,боядиса другото,което е сиво-бяло, та където е бялото стана светлосиньо.Като се прибрах боядисаното го изпрах и част от синьото падна, но още го има.Дали ще се махне с няколко изпирания или не.Прахът,който ползвах за ръчно е Савекс,щото друг нямаше в магазина...

# 417

Не знаех, че и за тоалетните хартии важи. Благодаря! Ще прочета за повече подробности.
Скрит текст:
Материята би трябвало да е интересна за всеки, защото все пак за здравето ни става въпрос и за продукти, които ползваме всеки ден.

Важи разбира се. Детергентите минават по малко по-различна схема на етикиране (обявяването на състава е различно), но концентрационните лимити и класовете на опасност са същите. Ако на хартията не пише нищо значи на лице е едно от двете или и двете:
1. Няма алергени в концентрации >= 0.1%
2. Продуктът е етикиран неправилно, което е нерядко срещано.

Каквото и да има, тази вмирисана тоалетна хартия е отвратително явление. Става все по-трудно да се намери качествена такава, която да не мирише на някаква много евтина ПК.

# 418
Здравейте!
Заради вас взех един Ариел за цветно прах от Кауфланд снощи. Оставих го в колата и тази сутрин миришееее всичкото кола. В магазина не беше толкова силна миризмата. В момента ароматизирам коридора.

# 419
Използвам ОМО или Ариел (въртя ги двата основно). Всичко друго не ми харесва.
Скоро взех омекотител Коколино, макар че ми е твърде силен и слагам съвсем малко. Simple Smile

Бих попитала за съвет отностно белите дрехи, тъй-като приятелят ми има доста бели блузи и ми прави впечатление, че потъмняват с пранетата. Как ги избелвате?

Общи условия

Активация на акаунт