Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 644
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Най-вероятно ще се разпени прекалено много в машината. Ако е направен да щади кожата на ръцете ще е и с по-ниска алкалност, което също не помага за добро изпиране.

# 481
  • София
A защо въобще си купувате перилни препарати от Гърция?
Като сувенир? Съмнявам се някой да си тикне кутийката прах зад стъклената витрина на секцията.

Лично аз си купувам от Гърция препарати, които официално не се внасят у нас и които като цена излизат като нашите, когато са намалени. Защо го правя? Защото ме кефи и имам възможност.

Сниманото Омо, освен че е за ръчно пране, е много зле като качество - не изпира елементарни замърсявания.

# 482

Моля, ако някой е виждал зелено Коколино на промоция в някоя верига в София да сподели. Търся го отдавна, но само в Лидл го намирам и си е все на редовна цена.

Има коколино в елитис на промоция - 2,89 лв , 1 литър Simple Smile

# 483
  • Габрово
Скрит текст:
quote author=TAED link=topic=989358.msg35499885#msg35499885 date=1504506580]
Здравейте , имам чуденка
 пера с Ариел модела с Ленор - прах , и допълнително слагам Ленор - след сушене на въздух , дрехите не са меки . Вчера прах с Первол за черно , малко омекотител - и хоп дрехите супер по-меки ! Защо така ? В Первола има допълнително нещо омекотяващо ли ?

Не, няма нищо "омекотяващо", просто дрехите не са изплакнати добре. Прахообразните препарати съдържат около 90 % твърди вещества, за разлика от течните, в които разтворените твърди вещества са не повече от 10-15 %. Когато дрехите не са изплакнати както трябва и се употребява прахообразен препарат, в тях остават големи количества твърди вещества и дрехите са твърди. Не претоварвайте машината, дозирайте препарата правилно и използвайте опцията за допълнително изплакване.
[/quote]
много полезна информация ...това не го знаех...
...мислех си,че  дрехите са твърди  заради  силното слънце през лятото..

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 13:14 от sesksta

# 484
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте , имам чуденка
 пера с Ариел модела с Ленор - прах , и допълнително слагам Ленор - след сушене на въздух , дрехите не са меки . Вчера прах с Первол за черно , малко омекотител - и хоп дрехите супер по-меки ! Защо така ? В Первола има допълнително нещо омекотяващо ли ?

Не, няма нищо "омекотяващо", просто дрехите не са изплакнати добре. Прахообразните препарати съдържат около 90 % твърди вещества, за разлика от течните, в които разтворените твърди вещества са не повече от 10-15 %. Когато дрехите не са изплакнати както трябва и се употребява прахообразен препарат, в тях остават големи количества твърди вещества и дрехите са твърди. Не претоварвайте машината, дозирайте препарата правилно и използвайте опцията за допълнително изплакване.

Благодаря за отговора! И при мен са меки дрехите при пране с течен, даже и без омекотител.

# 485
Някой може ли да ми каже този прах за ръчно пране ли е? Извинявам се за лошото качество на снимката.

Скрит текст:

Не разбирам езика, но има снимка с мивка и 2 ръце в нея. Laughing Laughing Laughing
Пробвай на ниски градуси ако искаш. Аз лятото пера на ръка с течен, винаги се намира нещо да се преплакне.

# 486

Благодаря за отговора! И при мен са меки дрехите при пране с течен, даже и без омекотител.

Да се има предвид, че меки съвсем не означава добре изплакнати, най-вече при използване на течни препарати.

# 487
Здравейте!

Наскоро се коментираха парфюмните перли на Ленор. А някой ползвал ли е перлите от DM?

# 488
А някой ползвал ли е перлите от DM?
Да.

# 489

Може ли да споделиш малко повече впечатления?

# 490
Може.
Аз купих от сините (тогава само те бяха заредени). Парфюмират не силно и натрапчиво, а дискретно, но ароматът се усеща - приятен и свеж. Разбира се, дозата може да се увеличава или намалява според вкуса на ползвателя. Разтварят се добре и не оставят следи. Друг ефект, освен да придават аромат, нямат.
Това е, не знам какво повече да кажа. Ако имаш конкретен въпрос?

# 491
Може.
Аз купих от сините (тогава само те бяха заредени). Парфюмират не силно и натрапчиво, а дискретно, но ароматът се усеща - приятен и свеж. Разбира се, дозата може да се увеличава или намалява според вкуса на ползвателя. Разтварят се добре и не оставят следи. Друг ефект, освен да придават аромат, нямат.
Това е, не знам какво повече да кажа. Ако имаш конкретен въпрос?

Благодаря ти, Гес!

Точно това търся- аромат.
Накупих доста от перилните препарати на пазара с идеята да намеря "моя прах", който освен да изпира добре, искам и да оставя аромат. Дотук мога да кажа, че май само Ариел покрива тези ми изисквания, както и Даш, купен от магазина за препарати на "Калоян" в Бургас. Омо-то, противно на всичко, което съм изчела тук за ароматизиращите му способности, не ме удовлетворява, никакъв аромат не усещам. Персил не ми харесва особено... Другите, които перат добре, май не ароматизират...

Така че, май ще пробвам и аз тези парфюмни перли от DM  Simple Smile

# 492
  • оттам, откъдето започва България

Да се има предвид, че меки съвсем не означава добре изплакнати, най-вече при използване на течни препарати.

Напротив, при предозиране с течния дрехите ми стават твърди, явно тогава са неизплакнати. Когато всичко е с мярка са си добре.

# 493
Няма да споря. Само ще спомена, че в течните перилни препарати има доста голямо количество вещества, които са ТЕЧНИ при стайна температура, не втвърдяват тъканите и се отмиват не дотам лесно. Същите са сериозни кожни дразнители, а някои от тях и алергени.
Вашият опит си е ваш, но е добре да се знае, че мекотата на дрехите НЕ Е МЕРИЛО за ефективно изплакване, най-вече при употреба на течни препарати. При използване на прахообразни такива, да речем-да.

# 494
  • Враца
В била имаше Ариел само за бяло! Sad(((
Пак ме излъгаха с брошурата.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт