Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 641
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • оттам, откъдето започва България
Няма да споря. Само ще спомена, че в течните перилни препарати има доста голямо количество вещества, които са ТЕЧНИ при стайна температура, не втвърдяват тъканите и се отмиват не дотам лесно. Същите са сериозни кожни дразнители, а някои от тях и алергени.
[/color]Вашият опит си е ваш, но е добре да се знае, че мекотата на дрехите НЕ Е МЕРИЛО за ефективно изплакване, най-вече при употреба на течни препарати. При използване на прахообразни такива, да речем-да.

Тук споделяме личен опит, а не спорим. Оценявам твоите професионални мнения по много от въпросите, както и професионалните мнения и опит на Гес, но нека всеки четящ темата сам да прецени кое за него е най-добро решение.
Що се отнася до алергиите, мисля че не само течния може да ги предизвика. В много случаи причина може да е и прах за пране, а и много други химии, които използваме в ежедневието си - шампоани, сапуни и т. н., но за всеки организъм това е индивидуално.

# 496
Диде, никой не се опитва да "изтръгне" от ръцете ти течните препарати. Казваш всеки да преценява - ок, но точно това няма как да се прецени  - а именно, добре ли е изплакнато прането след употреба с течен. ТАЕД точно това казва - че трудно се отмиват, и това, че имаш меки дрехи на финал, не означава, че е добре отмито. Тогава ти и всеки друг как би могъл да твърди, че прането е добре изплакнато и няма остатъци от течен? Не може, струва ми се...Така , че преценката в никой случай не е обективна...

Снощи чух реклама по ТВ, Персил 60 пранета на около 13 лева в Кауфланд, нещо за 50 % намаление се говореше. В брошурата мисля, го нямаше това намаление...Та който е изтървал Ариела, може да провери за персила в К....

# 497
При мен оставят понякога следи от течните при пране на ниска температура до 30 градуса.

Персилът ще е на същата цена и във  Фантастико от утре

# 498
Тета, не се притеснявам аз. Satisfied
Приемам мнението на TAED като професионално и теоретично (доколкото си спомням той пере само с прах Ариел), но тъй като аз пера с течни, намирам за нормално да мога да изразя мнение от практиката си.
Що се отнася до изплакването, гаранция няма нито за праховете, нито за течните доколко е изплакнато прането. Затова си има функция допълнително изплакване, както и програма само плакнене. Който се притеснява да пуска допълнително тези функции.
Освен това, тъй като понякога ми се налага да пера някои дрехи на ръка, със сигурност мога да кажа, че прахът се изплаква много по-трудно от течния. 
Сега ще приключвам, че трябва да пусна една пералня с цветно пране, с течен препарат. Simple Smile

# 499
Освен това, тъй като понякога ми се налага да пера някои дрехи на ръка, със сигурност мога да кажа, че прахът се изплаква много по-трудно от течния. 
Е те тука категорично не мога да се съглася!!!

# 500
Четейки дискусията за плакненето на течните и праховете, ми изниква въпросът защо всяка пералня има кратка програма от 30 мин? Нито може да изпере, нито да изплакне, а не може да се включи и допълнително изплакване (поне на Уърпул). Преди два дни ми се наложи да изпера само две тънки летни блузи и тогава за сефте ползвах тази програма. Ами.... Мога да кажа, че все едно не бяха прани след изсъхването. Нямаха видими петна, носени са по един ден.

Мисля, че Тета беше писала, че в Кауфланд има Персил 60 пранета на около 16 лв. В магазна в Овча Купел  имаше прах и за цветно, и за бяло, но течни не видях.

# 501
  • Враца
Взех си Персил за цветно, 60 пранета - 13 и нещо, от Кауфланд вчера.
Има и за бяло.

# 502
  • София
Благодаря сърдечно за мненията на Pipi_ , teta75 , TAED и PELLI на предното ми питане за бебешки дрехи ! Спрях се на прах Персил Сензитив като начало и ще следвам съветите ви.

Затова си има функция допълнително изплакване, както и програма само плакнене. Който се притеснява да пуска допълнително тези функции.

Прикачвам файл с програмите на моята пералня (Indesit wme 12x), за съжаление само на английски и не ми е съвсем ясно. Мислите ли , че има опция за "допълнително изплакване" . Въобще за детските дрехи коя програма е най-удачна - коя има по - дълго плакнене?

http://prikachi.com/images.php?images/970/9176970s.png
http://prikachi.com/images.php?images/976/9176976A.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/978/9176978r.jpg

Другата ми чуденка - като пера примерно на програма 2 (която  е 90 градуса, примерно) , ако ръчно регулирам на 60 градуса пералнята го отчита, нали така?

И последно глупаво питане - виждала съм малки специализирани магазинчета за прахове и почистващи препарати. Има ли разлика в цените и качеството на препаратите или зависи откъде точно се вземат?

Благодаря ви!

# 503
Детски дрехи най-добре пери на 2 и врътката за градуси поне на 60. Пералнята ще отчете и ще пере на зададената температура.
Тези зададени градуси са максимални. Можеш да переш на по-малко, но не и на повече. Тоест на 2 можеш да переш на колкото градуса искаш, но на 4 можеш на 30 и максимум 40 (дори да врътнеш на 50, тя ще си загрее до максимума 40).
Ако искаш и допълнително плакнене, след като приключи програмата, трябва да врътнеш програматора на легенчето след 4 програма.

# 504
Здравейте, дами
Имам нужда от помощ. Не знам от колко време търся една кърпа, днес я намерих-паднала между пералнята и стената и е мухлясала, защото явно като съм я изваждала заедно с другите дрехи от пералнята, тя е паднала там. Вече има черни точки по нея. Не искам да я хвърлям. Има ли препарат, който може да махне мухъла?

# 505
от утре ще има намаление на omo ultimate гел в ДМ  - 6,89 Simple Smile
и който не е успял да вземе bingo омекотител - 1,99

# 506
Hoya, сигурно питаш за магазинчетата паралелен внос - ако е така, важно е да следиш срока на годност на продаваните там препарати за пране, също може да се ориентираш от табличката на  1стр. на темата кой прах към кой клас спада-висок, среден или нисък...

Ей, тоя гел Омо, до преди няколко дена беше намален и в Лили, но прах нямашеее.    smile3516 smile3514

# 507
  • София
Spring is my season, опитай с прах за бяло пране (ДМ-ският за бяло и Ариел маунтин спринг са с най-много кислородни избелители) на програма за памук на 90 градуса - кърпата така и така е съсипана, високите градуси надали ще нанесат повече поражения. Вероятно няколко изпирания ще я оправят.

# 508
Да, и аз си мислех да я изпера на 90°, а преди това да я накисна в белина. Много жалко наистина, беше ми любима.
Благодаря, Ev_e!

# 509
Връщам се от Кауфланд. Наистина Персил е на -50% и има достатъчни количества и прах и течен.

Общи условия

Активация на акаунт