НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, аз съм от най-новите във темата и затова и нямам кой знае какво за споделяне. Премерих килограми и сантиметри в понеделник (ден 1) и мисля да се меря най-често веднъж седмично (например всеки понеделник), по-честно не виждам смисъл, а мерки веднъж месечно. Тренирам всеки ден, като редувам един ден високоинтензивна тренировка, един ден бягане и йога. Събота и неделя не правя нищо повече от разходки с двете деца (и плуване понякога), което пак си е вид натоварване. Само за три дни на режима усещам вече някой разлики. Имам доста повече енергия, но и все още огладнявам горе долу на 3/4 часа, което ме навежда на мисълта, че може мазнините да са ми малко, но ще го коригирам с времето. Все ми се струва, че ям много като количество и направо ме е страх да се кача на кантара Grinning
Тези, които си въвеждат храната в калукаторите да попитам по колко гр въглехидрати горе долу приемате дневно?
Здравей и добре дошла! Hug
Аз вече не пресмятам храната си,но е най-добре да спазваш формулата м:б:в 60-30-10 в проценти.Иначе моите въглехидрати бяха около 10-15 грама,а понякога и по-малко доколкото помня.
Аз мисля в началото да ги въвеждам докато свикна горе долу с нещата. Обаче всичко ли да въвеждам или само плодовете, млечните и кореноплодните зеленчуци? Онзи ден си бях въвела всичко и въглехидратите излезнаха 48гр, което тогава ми се видя добре, ама сега ме замисли като каза, че твойте са били 10/15гр

# 511
  • Варна
Паричке, пусни в гугъл кето чийзкейк, има мноого рецепти.
Ето ти една с блат от бадеми https://lowcarbyum.com/keto-cheesecake/. В списъка ми е и все не успявам да стигна до него.

Мерси, ще разгледам  bouquet

# 512
Как ги смятате тези въглехидрати и грамове? Не ми се иска нито да броя, нито да влизам в този омагьосан кръг,но пък ако се налага,поне да знам къде ми е грешката и колко горе-долу приемам.Гледам, обсъждате някакви приложения, но изобщо не съм в час с тях.
Направих си разходка 5 км пеш в гората, по стръмен път с количка, направо се чувствам нов човек.Трябва всеки ден да го правя.Но кръста ми ме заболя, още не е напълно възстановен след раждането.
Хапнах сега пъстърва в зехтин и лимони, печена във фолио, много вкусна и бърза рецепта, страхотна стана:)

# 513
  • София
С приложения. За 15 гр. локум картинката е долната. По толкова и от един бонбон и една сладка.

# 514
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте, аз съм от най-новите във темата и затова и нямам кой знае какво за споделяне. Премерих килограми и сантиметри в понеделник (ден 1) и мисля да се меря най-често веднъж седмично (например всеки понеделник), по-честно не виждам смисъл, а мерки веднъж месечно. Тренирам всеки ден, като редувам един ден високоинтензивна тренировка, един ден бягане и йога. Събота и неделя не правя нищо повече от разходки с двете деца (и плуване понякога), което пак си е вид натоварване. Само за три дни на режима усещам вече някой разлики. Имам доста повече енергия, но и все още огладнявам горе долу на 3/4 часа, което ме навежда на мисълта, че може мазнините да са ми малко, но ще го коригирам с времето. Все ми се струва, че ям много като количество и направо ме е страх да се кача на кантара Grinning
Тези, които си въвеждат храната в калукаторите да попитам по колко гр въглехидрати горе долу приемате дневно?
Здравей и добре дошла! Hug
Аз вече не пресмятам храната си,но е най-добре да спазваш формулата м:б:в 60-30-10 в проценти.Иначе моите въглехидрати бяха около 10-15 грама,а понякога и по-малко доколкото помня.
Аз мисля в началото да ги въвеждам докато свикна горе долу с нещата. Обаче всичко ли да въвеждам или само плодовете, млечните и кореноплодните зеленчуци? Онзи ден си бях въвела всичко и въглехидратите излезнаха 48гр, което тогава ми се видя добре, ама сега ме замисли като каза, че твойте са били 10/15гр
Аз въвеждах всичко.

Мис Каролин, и аз съм на риба днес само,че скумрия печена с лимон и лук.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 09:01 от bubanka

# 515
Обожавам риба, но не ядяхме заради ММ, той не вкусва и все се оплаква, че му мирише.Но пък ми даде акъл как да я сготвя Grinning-пълнена с лимони,сол и пипер,завита във фолио,със зехтин и толкова сочна и вкусна стана,пробвайте,ако вече не сте си правили така.Ще не ще, ще се готви вече риба, много я пренебрегвах, а е важна. Аз месо бях отвикнала да ям, никак не ми се ядеше, сега да видите колко мръвки се купуват, аз толкова пържоли не съм яла през живота си, но свикнах.

# 516
  • София - Варна
Здравейте!
Пак влизам с въпрос за резултати на мъж на 46 години.
С хипофункция на ЩЖ е, както се вижда по резултатите. Още неовладяна.
Оплакванията са били: умора, сърцебиене и малко напълняване. Като напълняването е овладяно и килограмите са свалени. С другото се бори чрез дозирането с хормоните за ЩЖ.

Това са новите резултати от май месец тази година. С леко подобрение спрямо предните:

http://prikachi.com/images.php?images/554/9163554W.jpg

Това са първите изследвания. Тогава е поставена и диагнозата:
http://prikachi.com/images.php?images/555/9163555d.jpg
Не можах да обърна снимката...

Предполагам не трябва да пие алкохол при тия резултати.
Ако може и някакви насоки какво да прави отделно от приема на хормони.

# 517
  • София
Пробвах бадемовото хлебче в микровълновата.Много съм доволна става бързо и вкусно, но аз го направих със смляни бадеми, че излиза доста по евтино  Mr. Green Записах рецептата и в темата с рецептите.

Олеее, на една вълна сме Simple Smile Тия дни си взех бадемово брашно. И днес много ми се ядеше нещо тестяно. Чувала съм от приятелка за това хлебче. Рових, рових и намерих рецепта. Сложих го и то изкипя цялото в микровълновата Angry

И тъкмо измих микровълновата и гледам, че публикува рецептата Joy Всъщност разликата между рецептата, която пусна и моята е в яйцето. При тази дето пробвах нямаше яйце, а вода... Отделно бакпулвера беше повече. Ама нали следвам рецептата... изтъргах я аз вече от чинията във фурната.

Ядох заквасена сметана с кокосови стърготини. Нямам подсладител обаче, а имах нужда. Не ми беше достатъчно сладко така. Не че не го изядох де Grinning

За вечеря - пилешко с гъби и сметана. Yum

# 518
Мис Каролин Бингли има ли значение каква е рибата?
Ако щеш ми вярвай, но аз НИКОГА не съм готвила/пържила риби. Не понасям миризмата. Единствено на морето се кефих на пържена цаца  Mr. Green

Аз купих филета от бяла риба и я пъхнах във фризера и сега се чудя как да я приготвя, че да не усмърдя къщата на готвена риба, пък и да стане вкусна.  

ПС: Иначе много обичам тлъстаците пангасиус и толстолоб (панирани), ама ядях само като си бях в БГ и майка ми ни гощаваше с тях.

ПС2: Аз пък за вечеря пълних камби с яйца, сирене,кашкавал и гъби, които предварително запържих в масло и станаха божественярски!  Flutter

# 519
за пангасиуса - пускаш гугъл и изчиташ всичко защо не трябва да го ядеш
 За другата риба - скара, тераса и 8 мин на страна( правиш се че нямаш съседи запетайката ми е на другата страница)

# 520
  • София
Паричке, пусни в гугъл кето чийзкейк, има мноого рецепти.
Ето ти една с блат от бадеми https://lowcarbyum.com/keto-cheesecake/. В списъка ми е и все не успявам да стигна до него.

Мерси, ще разгледам  bouquet
Ето 2 вида - суров и печен:

# 521
Консерва, ако питаш за ММ той никаква НЕ яде,освен като теб цаца на морето и язовирска когато вуйчо му е уловил,ма то това е 2 пъти в годината Grinning
Аз ям всякаква и миди обичам и калмари и рулца от раци,консерва с доматен сос, риба тон със зелена салата, изобщо всякаква.

# 522
Evana,  По начало, чернодробната стеатоза се получава главно заради синтеза на триглицериди в самия черен дроб, а не от тези, които ядем с храната. Последните изобщо не минават през черния дроб, а директно постъпват в кръвообръщението и се отнасят до мастните тъкани. Мастите, които се отлагат в черния дроб се синтезират

Kameloth, благодаря ти! Много ме зарадва постта ти. Hug Лекарят ми мисли, че завишените черн. ензими са заради приема на антибиотика за цистит: Nitrofurantoin.  Аз правех кр. изследвания докато все още пиех от него. Той се приема минемум 10 дни. Другите показатели в кр. картина са добри. Поне по думите на лекаря. Много гадно, че не мога да си пусна изследвания на своя глава, след месец примерно, за да видя влезли ли са в норма ензимите. Чак след 1 г. Имам право. Не били фатално високи, нямало нужда да се следят. Думи, пак на семейният ни лекар. Confounded
Това в цитата, би ли го обяснила като на слабоумен Hands Pray

# 523
  • SA
Jinxey, теорията за киселинна/ алкална храна не е вярна. Храната не променя pH на кръвта. Ако ти се чете, мога да потърся линкове към по-подробна информация по въпроса. Аз и от личен опит съм убедена в това ( почти ежедневно виждам кръвно-газови анализи на хора, които се хранят по най-разнообразни начини).
Африканчо, за твоя човек - според мен има значително подобрение в резултатите, но и има още какво да се желае. Той има ли изследвания на инсулин/ ОГТТ? Според мен този човек е с метаболитен синдром плюс хипотиреоидизъм, но мисля, че е на прав път и това, което прави в момента, подобрява здравето му.
Evana, възможно е завишените чернодробни ензими да се дължат на токсично увреждане от лекарства и това евентуално ще премине със спирането им.
За мазнините ( триглицеридите), които приемаме с храната, те няма как да се отложат в черния дроб, тъй като изобщо не преминават през него. При чернодробна стеатоза, обусловена от метаболитни нарушения, триглицеридите, които се натрупват в чернодробната тъкан, се синтезират от самия черен дроб от излишни въглехидрати, особено фруктоза, също и алкохол. Ето защо чернодробната стеатоза обикновено е придружаващ елемент на  метаболитния синдром, ИР и 2 тип диабет - състояния, възникващи главно поради хронична свръхконсумация на рафинирани въглехидратни храни.

# 524
Прочетох по диагонал дискусията, но бързам да се похваля директно от къмпинга Simple Smile
За първи път през живота ми цикълът ми идва на 28ия ден. Имам СПКЯ, с години хормонални терапии, стимулации за забременяване, противозачатъчни и какво ли още не и аз все чакам цикъл - с дни и седмици. Е, доживях. Даже не ме е яд, че се случи точно на почивката.
Стриктна съм от около 3 месеца - не съм подушвала захар, брашно и т.н. най-голямото ми прегрешение са домати всеки ден и малко царевица от консерва веднъж два пъти месечно. Не съм кусвала плод или сладко.

Браво! Много се радвам за теб! И аз бях така, когато започнах. Яйчници целите в кисти, липсващ МЦ. Вече си имам, че и редовен, а след 6 месеца на режима АГ-то ми (нов тогава) ме пита защо смятам, че имам ПКЯ. Като му показах старата ехография не повярва Wink И хормоните ми бяха влезли в норма, абе пълна победа! Това ми е най-големия стимул!

Общи условия

Активация на акаунт