НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 862
  • 740
  •   2
Отговори
# 495
Вечерта си ми е идеална, овчото сирене засища, пък и количестото не е малко. През деня ми пристърева от глад на моменти, но хапвам малко кашкавал и ми става добре. Понякога хапвам и кисело мляко. Мисълта ми по-скоро беше да не е много...

Не ти е ок. Преобладават В или протеини - зависи кое ти е повече-домата или сиренето. М са ти на дъното.

Че засища-засища една салата. Друг е въпросът обаче дали е по ТОЗИ режим.
Може да се добавят маслини, едно две сварени яйца, авокадо - за да стане по режима.

Ти си решаваш...

# 496
  • В полите на Пирин планина
Ядките и аз считам, че не са за всеки ден. Hands V

Вечерта си ми е идеална, овчото сирене засища, пък и количестото не е малко. През деня ми пристърева от глад на моменти, но хапвам малко кашкавал и ми става добре. Понякога хапвам и кисело мляко. Мисълта ми по-скоро беше да не е много...

За мен това е извънредно малко ядене и ето защо ти прималява от глад. Без месо и яйца няма как да се поддържа НВ-ВМХ или поне е много трудно.
Откакто съм на този режим не помня да ми е прималявало от глад, дори да не ям 6-7 часа. Дори да се чувствам гладна, не е като да "умирам от глад" - един вид спокойно мога да почакам до следващото ядене.
Закусвам към 7.30 сега, като децата не са на училище. Обядвам около 12.30. След обяд към 16-17 часа може дахапна плод, но повечето пъти ям след 17.30 у нас - едно парче бекон с малко кашкавал или няколко маслини и вечерям след това в 20.00 часа.

Каролин, успокой се и ще станат нещата. Ако искаш трайно да свалиш трябва да имаш малко търпение.

# 497
Разбирам си грешката,ще се поправя!

# 498
Herzen, просто се опитвам да си обясня откъде идват тези разлики, не го приемай като заяждане или като спор или като опит за налагане на мнение. Просто коментирам това, което виждам на опаковките ми. И май излиза, че или производителите си пишат каквото им дойде или тези информации от сайтовете не са точни.
А ето дори при спайдърите пише, че орехът е с 14гр въгл от които 7ф, което значи, че остават чисти 7в, което е двойно на това, което пише на моята опаковка. Иначе, да - наясно съм, че много трябва да се внимава с ядките, а ми се искаше да не е така  Mr. Green Гледам да ям по около 30гр на ден, нищо, че онзи ден изядох 100гр и си надхвърлих калориите, ама хич не ми се отрази зле, даже на другия ден имах лек минус.  Heart Eyes

И да се оплача, че наред с другите мерки ми изчезна съвсем и дупето  Embarassed Хич не съм доволна от това и трябва да започвам някакви тренировки да го уголемя малко. Клекове няма да са със сигрност, че пък бедрата ми са яки (не знам дали си е ген или е следствие на дългогодишно каране на колело като дете и то не просто каране, ами яко набиране и скоци от къде ли не)... Ще трябва май да хвърлям къчове или да правя повдигане на таза от легнало положение, ама трябва да взема мерки, пък как ме мързииии  Whistling

# 499
Здравейте, аз съм от най-новите във темата и затова и нямам кой знае какво за споделяне. Премерих килограми и сантиметри в понеделник (ден 1) и мисля да се меря най-често веднъж седмично (например всеки понеделник), по-честно не виждам смисъл, а мерки веднъж месечно. Тренирам всеки ден, като редувам един ден високоинтензивна тренировка, един ден бягане и йога. Събота и неделя не правя нищо повече от разходки с двете деца (и плуване понякога), което пак си е вид натоварване. Само за три дни на режима усещам вече някой разлики. Имам доста повече енергия, но и все още огладнявам горе долу на 3/4 часа, което ме навежда на мисълта, че може мазнините да са ми малко, но ще го коригирам с времето. Все ми се струва, че ям много като количество и направо ме е страх да се кача на кантара Grinning
Тези, които си въвеждат храната в калукаторите да попитам по колко гр въглехидрати горе долу приемате дневно?

# 500
Здравейте момичета! Отдавна искам да пробвам този режим. Но имам един много важен въпрос от мед. естество, чиито отговор ще реши дали е подходящ за мен този режим или не. Преди месец си направих кр. изследвания. Чернодробните ензими са ми леко завишени. Това май означава омазнен черен дроб. Тъй като режима е  високо мазнинен, дали няма опасност да го ''омазни'' още повече и ензимите да се повишат още ?  Искам да сваля 5 кг. Коремът ми е проблема. С него съм 6-ти месец постоянен бременна. Sleepy

# 501
  • Варна
Здравейте, аз съм от най-новите във темата и затова и нямам кой знае какво за споделяне. Премерих килограми и сантиметри в понеделник (ден 1) и мисля да се меря най-често веднъж седмично (например всеки понеделник), по-честно не виждам смисъл, а мерки веднъж месечно. Тренирам всеки ден, като редувам един ден високоинтензивна тренировка, един ден бягане и йога. Събота и неделя не правя нищо повече от разходки с двете деца (и плуване понякога), което пак си е вид натоварване. Само за три дни на режима усещам вече някой разлики. Имам доста повече енергия, но и все още огладнявам горе долу на 3/4 часа, което ме навежда на мисълта, че може мазнините да са ми малко, но ще го коригирам с времето. Все ми се струва, че ям много като количество и направо ме е страх да се кача на кантара Grinning
Тези, които си въвеждат храната в калукаторите да попитам по колко гр въглехидрати горе долу приемате дневно?
Здравей и добре дошла! Hug
Аз вече не пресмятам храната си,но е най-добре да спазваш формулата м:б:в 60-30-10 в проценти.Иначе моите въглехидрати бяха около 10-15 грама,а понякога и по-малко доколкото помня.

# 502
  • SA
Evana, ВМ НВХ е ефективен начин за справяне с "омазнен" черен дроб. По начало, чернодробната стеатоза се получава главно заради синтеза на триглицериди в самия черен дроб, а не от тези, които ядем с храната. Последните изобщо не минават през черния дроб, а директно постъпват в кръвообръщението и се отнасят до мастните тъкани. Мастите, които се отлагат в черния дроб се синтезират от излишните въглехидрати.
Все пак, завишени чернодробни ензими може да има и поради други причини и заболявания. Добре е да се уточни това.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 19:06 от Kameloth

# 503
  • Scotland
Момичета, проверявали ли сте си ph-баланса? Трябва да се внимава на този режим. Има опасност от прием на прекалено много киселинна храна, ако не се спазва правилото 20% месо към 80% зеленчуци. Оставам с впечатление, че доста от вас хапват прекалено много киселинна храна. Поправете ме ако греша.

# 504
Прочетох по диагонал дискусията, но бързам да се похваля директно от къмпинга Simple Smile
За първи път през живота ми цикълът ми идва на 28ия ден. Имам СПКЯ, с години хормонални терапии, стимулации за забременяване, противозачатъчни и какво ли още не и аз все чакам цикъл - с дни и седмици. Е, доживях. Даже не ме е яд, че се случи точно на почивката.
Стриктна съм от около 3 месеца - не съм подушвала захар, брашно и т.н. най-голямото ми прегрешение са домати всеки ден и малко царевица от консерва веднъж два пъти месечно. Не съм кусвала плод или сладко.

# 505
  • Варна
И тая сутрин минус -  400 гр. Та достигнах сваленото, което имах през първата седмица, и после се наложи пак да свалям, общо 2.7 кг. за 20 дни, което предполагам повечето е вода. Оттук насетне се надявам да свалям и мазнини вече. Ако тенденцията се задържи и нямам прекалено големи колебания нагоре -надолу на кантара , след 1 седмица ще  спра да се тегля всеки ден. Мисля, че вече се поориентирах коя храна как ми влияе. Четох тук, че и мерките си мерите, та и това направих днес и мисля да го правя на 2 седмици . Засега по дрехите си промяна не усещам, всичко ми е опнато на възловите места - корем , дупе и крака , не ми е станало "хлабаво". Кантара тръгна надолу след като премахнах 2 -рата вечеря. Иначе гледам месото , да ми е повече като количество от зеленчуците или поне наравно, като си готвя гювеч. Млечните са ми в минимални количества и ям малко плодове веднъж седмично. Мисля,че в млечните и зеленчуците също има доста въглехидрати и затова гледам да не преобладават . А, и ядки не ям, първите дни хапнах по 50 гр бадеми и кашу. Друго не се сещам.

И да попитам някой да знае рецепта за нещо като чийзкейк с кокосово брашно ? Представям си нещо като блат от брашното ,масло  и яйце, евентуално. И отгоре крем от меко сирене, сметана и желатин и малко боровинки. Крема мисля, че ще го докарам, но не ми е ясно блата как да го направя. детето скоро ще има  РД и ми се ще да си направя някакъв сладкиш по повода, да не гледам само към останалите, как се черпят с торта

# 506
  • Варна
Прочетох по диагонал дискусията, но бързам да се похваля директно от къмпинга Simple Smile
За първи път през живота ми цикълът ми идва на 28ия ден. Имам СПКЯ, с години хормонални терапии, стимулации за забременяване, противозачатъчни и какво ли още не и аз все чакам цикъл - с дни и седмици. Е, доживях. Даже не ме е яд, че се случи точно на почивката.
Стриктна съм от около 3 месеца - не съм подушвала захар, брашно и т.н. най-голямото ми прегрешение са домати всеки ден и малко царевица от консерва веднъж два пъти месечно. Не съм кусвала плод или сладко.

Защо пък доматите да са прегрешение?! Хапвай си ги на воля! Те спадат към зеленчуците.

# 507
Jinxey, веднага те поправям - тук смятаме теорията за алкалното хранене за недобре обоснована и невярна
Наобратно сме с процентите, при висок холестерол ограничавеме въглехидратите, вместо да започнем да ядем обелки от краставици Simple Smile

# 508
  • София
Паричке, пусни в гугъл кето чийзкейк, има мноого рецепти.
Ето ти една с блат от бадеми https://lowcarbyum.com/keto-cheesecake/. В списъка ми е и все не успявам да стигна до него.

# 509
Пробвах бадемовото хлебче в микровълновата.Много съм доволна става бързо и вкусно, но аз го направих със смляни бадеми, че излиза доста по евтино  Mr. Green Записах рецептата и в темата с рецептите.
И от вчера се опитвам да стигна до РС, за да похваля Краси за огромната промяна и постижение  bouquet

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 20:51 от liberta_fr

Общи условия

Активация на акаунт