НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Herzen, и тези, които имам са с извадени фибри. При Пеканс и Лешник е 1гр разликата, но при орехите ми показва 3,1гр въглени, от които захари 2.5гр, а фибрите са 3.5гр. Та от графиката излиза, че едните ядки са показани с изключени фибри, а пък орехите с включени.  Mr. Green

# 481
змия, да разкажа за храненето ми - сутрин пия мляко с нес. После хапвам резен шунка, кашкавал  или пиле. За обяд ям каквото има готвено - примерно постно ядене бамя с домати. За вечеря салата от домат със зехтин и овче сирене, докато се заситя. Това е...

# 482
Няма мазнини в това меню!

# 483
Аз изпивам зехтина от салатата.

# 484
змия, да разкажа за храненето ми - сутрин пия мляко с нес. После хапвам резен шунка, кашкавал  или пиле. За обяд ям каквото има готвено - примерно постно ядене бамя с домати. За вечеря салата от домат със зехтин и овче сирене, докато се заситя. Това е...
Малко храна, малко мазнини.
Още, само за седмица какъв резултат очакваш?
При мен първия месец почти нямаше видим резултат, нито кантарев.   Laughing
После почнаха да се случват нещата....и пак неравномерно, 1 месец 1-2 кг надолу, после месец, че и повече застой, после пак надолу, понякога 1-2 кг нагоре....Отслабването не е прогресивно намаляваща постоянно величина.
Това не е диета   "5 кг за един месец".
За бързи резултати има други диети.    Peace

# 485

Едно-две сварени яйца към вечерята може. И авокадо примерно. Рибка не обичаш ли - примерно скумрия на скаричка...

# 486
пекан - 4,3 гр въглехидрати, 9,6гр фибри
http://spirala.bg/shop/bio-foods/grains-nuts-seeds/seeds/pekan-spirala
орех - 13,7 гр въглехидрати, от които 6,7 гр фибри
https://www.bb-team.org/hrani/id/424099_oreh-angliyski

от спайдер-спорт
http://spidersport.com/calories.php
Продукт    kcal/100g    Мазн, g    Белт, g    Въгл, g
Бадеми    578    51    21    20  (10ф)
Кашу    553    44    18    30 (3ф)
Лешници    646    62    15    18 (10ф)
Орехи    654    65    15    14 (7ф)
Фъстъци    567    49    26    16 (9ф)
Шам-фъстък    557    44    21    28 (10ф )
Фъстъчено масло    588    50    25    20
Зехтин    884    100    0    0
Краве масло    717    81    1    0
Ленено семе смляно 1с.л.    37    3    1    2 (2ф)
Маслини    115    11    1    6
Сусам    573    50    18    23 (12ф)
Сусамов тахан 1 с.л.    85    8    3    3 (1ф)

не знам защо влязохме в това грамово уточнение, за мен ядките не са за всеки ден и ако искаш ударно сваляне - 50 гр на ден, всеки ден са много

# 487
  • София

не само мазнини няма, но и протеин няма.
бих казала, че си далеч от НВ-ВМХ.

# 488
ейсър, храненто е месо, риба и яйца

# 489
Точно. И ако примерно си вкара менюто в някоя програма, ще се изненада от това, което ще се изчисли там...сигурно В ще са най-голям процент..
Това имах предвид, че понякога си мислим, че сме по режима, а всъщност не сме...

# 490
Вечерта си ми е идеална, овчото сирене засища, пък и количестото не е малко. През деня ми пристърева от глад на моменти, но хапвам малко кашкавал и ми става добре. Понякога хапвам и кисело мляко. Мисълта ми по-скоро беше да не е много...

# 491
  • Бургас
Моят личен опит е че започнах да свалям едва на третия месец. И аз мислех, че не ям кой знае колко въглехидрати, но когато започнах да въвеждам храната, се оказа че не е съвсем така. Въглехидрати си има в млечните, в зеленчуците и особено в плодовете. И като сложиш уж ,,само,, едно блокче шоколад или друго към тях, ето ти средновъглехидратно хранене. Последният месец съм стриктна с режима, свалих почти 2 кг. (утре е денят за равносметка). Та искам да кажа за тези, които не виждат резултати или се колебаят дали менюто им е добре, няма по-лесен начин за проверка от някое от приложенията за въвеждане на храната.
Ядки още не съм въвела, за мен включването им в менюто, заедно с таханите и режимните десерти, преди да са останали 4-5 килограма за сваляне, е много рано. Време има за всичко, по-бързите резултати идват със стриктно спазване, а не с похапване на нережимна храна през няколко дни.
Ейсър,ако не ти се смята дай точни грамове на едно дневно меню, ще ти сметна съотношенията.

# 492

КАКВО става не знам, но вече съм 70 кг,вярно 70.9,но все пак 70!Аз казах,че банкет ще вдигна като стана 70!😀За една седмица задържах 71,ето вчера 72 бях,днес заветните 70.Радвам се,87 влязох да раждам!
Ще прочета повече за кетозата.И си обещавам 3 дни да не се меря (за да установя накъде вървят нещата)
Днес ще ям само риба.Кажете как ми е менюто.😋погоре го описах също най-подробно.

# 493
О и диня ядох, почти всеки ден. Нея съвсем я забравих, че е въглехидрат, броих я за вода. Точни грамове нямам, дори и ориентировъчни не знам. Количествата ми не са големи, но не са и малки. Примерно кашкавал колкото половин цигарена кутия, 1 кълка,  резен от сиренето дебел 1см.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 13:32 от acer

# 494
  • София
О и диня ядох, почти всеки ден. Нея съвсем я забравих, че е въглехидрат, броих я за вода.

Излиза, че си била на високовъглехидратно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт