С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 564
  • 845
  •   1
Отговори
# 750
Хепи, не си слагай таралеж в гащите. Просто си представям редица неприятни последствия - например да действа смело, защото е баба ( да го храни с не каквото трябва, да го слага да спи не когато трябва и т.н.), или пък да се възгордее, че без нея не можете и да се опита да взима властта, да води битки и др, или пък да се обиди, че парите са малко, че я използвате, или, че мъжа ти ги дава за глезотии, като всъщност за детето трябва да се грижиш ти и още и още...

# 751
Да, омръзнало ми е да съм все лошата и неразбиращата се с роднини
А детето е големичко, просто не искам да пътува само по ГТ...
Ще говорим, то е ясно, няма как...

Зелена салата, подобен е филма и при нас. Едно че възрастните са така- обичат да дуднат и не са с нашия график, друго че те явно са си свикнали да им помага. Предвиждайте си време за тях и ги уведомявайте кога е. Останалото време отбичвате исканията и така...В това поне имам напредък и така постъпвам

# 752
Зелена салата, аз не разбрах съвсем, затова ще помоля за уточнение. Мъжът ти е поел някакви ангажименти към родителите си, но не ги е изпълнил. Когато той им се обади те започват да натякват за неизпълнените ангажименти. Какво искат? Да ги свърши на момента ли?

Хепи, и аз съм за външен човек. Плати си. Безопасността на детето цена няма.

# 753
Добре, но имайте предвид, че само се оплаквам, не очаквам тя или аз да се променяме. Дразни ме, че когато минаваме през тях, те все говорят на мъжа ми какво трябвало да свърши, как го очаквали от него и така нататък. Сега, той наистина трябва да ги свърши тия неща, но когато минаваш пътьом, за да вземеш или оставиш нещо, или по друга причина, когато вече имаш план за деня, не е най-подходящото време за натякване. Последният път той им звънна по телефона. Още преди да каже, че ще минем за нещо определено, се почна - ти това, ами онова, ами третото. Пък като се разбра, че ще минаваме, още повече - ами баща ти те чака за тая и тая работа. Направо издивях. На какво основание баща му ще го чака точно в тоя ден по обяд? Без да имат предварителна уговорка. Човек, който иска нещо да бъде свършено, вдига сам телефона и се уговаря с другия и това е. А не, когато ТИ му звъниш и се подразбира, че вече имаш планове и бързаш, да ти изреждат неща, за които ще е необходим цял свободен месец. За мен това си е изнудване и манипулация. Минаха няколко дни и ми поразмина. Ясно е, че няма да ги променя. Но направо ми се отщя да ходя натам, а наистина често имаме път и минаваме (за кратко), например, за да им донесем нещо, което сме напазарували. Дори и тогава се натяква.

Laughing Родителите на баща ми са съ-щи-те. Просто обичат да мрънкотят и да занимават всички със себе си. Трябвало да се насекат дърва, трябва да се оправи покрива, трябва на третия етаж да се направи баня, че като идваме нямало къде едни ръце да си измием ( друг е въпросът, че нито баща ми, нито майка ми някога са имали мерак да остават да спят там, а аз от години не ходя при тях да ме гледат събота и неделя)  Laughing

Нищо не можеш да направиш, освен да го приемеш като задължителен ритуал всеки път когато се чуете или отидете при тях.

# 754
Ами - не знам как да го обясня. Например те искат да се свърши нещо по къщата. И очакват да се свърши скоро. А на мен ми е ясно, че той има други неща, които ще му запълнят времето, в което не е на работа, да кажем, до края на септември. А тези неща, които те искат, също могат да му запълнят цялото свободно време до края на септември. Поне. Мъжът ми със сигурност не е уточнявал дата и час. Но не знам точно каква формулировка е използвал. И да, изброяват се доста неща, които със сигурност не могат да станат в един ден, особено, когато вече си направил други планове за деня. Иначе също си имат съвместни дейности, които са свързани с ходене по задачи в определено време и там мъжът ми е на разположение и всичко е точно. Но някак това не се вижда.

# 755
Приеми, че те така си дуднат. Кимаш с глава, ахкаш и помагате с каквото можете. Другото- другия път Simple Smile И не се вживяваш Simple Smile

# 756
Е, как да помогнеш, когато минаваш за пет минути буквално? И това е ясно.

# 757
О, ами как, първо се въоръжаваш с железни нерви. Аз съм си темерут. Ползват ме често за оправдание. Даже този подлец мъжът ми. "Оле, толкоз неща има, но трябва да бягаме сега, че Хепи ще се ядоса, иска да ходим еди къде си, трябва да бягаме..." и готово. Или контраатака. "Оле, Х, ама то тука много работа има, много, ма ще се уговорим нещо, ще се съберем, то просто думи нямам, откъде да започна, оле, оле : ) "  и си тръгваш. А подмятанията и мрънкането ги пускаш покрай ушите. Simple Smile
Те не са с вашия график и за тях не е ясно, че бързате Simple Smile

# 758
Е, как да помогнеш, когато минаваш за пет минути буквално? И това е ясно.

Казваш "Да, добре, следващия път" и до там. Ако продължат с плеядата, само кимаш. На тях им е важно да си го кажат и да го натъртят, не толкова дали някой ще го направи и кога.

# 759
  • Варна
Ясно. Те искат техните неща да се свършат сега и веднага щото са по-важни от всичко друго, което мъжът на Зелена салата евентуално може да има като ангажимент към собственото си семейство. И не приемат обяснения и оправдания.

# 760
  • София

Те не са с вашия график и за тях не е ясно, че бързате Simple Smile

Всъщност, като човек от " другия график", съм наясно, но си мисля, че къде по- добре е да си кажете, че не можете да отговорите на искането за помощ и да се оправят сами, отколкото да манкирате.
Така те ще се опитат да се справят с най- належащото.
Защото, по къщата излизат непредвидени и нетърпящи отлагане неща- протекъл покрив, разкапващо се черчеве точно защото години наред е отлагано.
От друга страна- ако бащата не може да се справи сам, може пък наистина да си трябва или младо рамо, или майстор, на когото да се плати.
И тук отново се натопорчва положението, защото днешните пенсии много- много не позволяват да се обърнеш към фирма.

# 761
Може би не осъзнавам фактите, че наистина не си дават сметка за нашия график, и че просто дуднат. Аз отдавна съм се отказала да разбирам взаимоотношенията им (на мъжа ми и родителите му), толкова са взаимно обвързани. Според мен прекалено.
 Радвам се, че ви споделих, някак погледнах нещата от друга гледна точка. Просто последния път наистина бързахме и като почна свекърва ми да изрежда по телефона 100 неща, вместо да ЧУЕ за какво ние се обаждаме, ме хванаха лудите.
 Абсурт, ами точно това е част от взаимоотношенията им. Всичко е спешно и за всичко се очаква, че трябва да си на линия. Преди години се опитвах да им кажа, че те може да поискат нещо, но ние да не можем, или да не искаме да го направим. Това не се прие. Мисля, че няма нещо толкова спешно, което да изисква действие до дни. Още повече че мъжът ми поне веднъж седмично е при тях за няколко часа, когато е удобно време да се подредят приоритети и да се направи най-спешното (но отношенията им не са такива).

# 762
  • Насред хаоса
Важни са щенията на обществото, форума, свекъри и свекърви и рахата на мъжа, жената да се оправя.
Peace Така е. Тази тема е станала нагледно обяснение колко грозни могат да бъдат нападките на жени срещу жени. А в една друга тема се чудим защо обществото не реагира на насилието срещу жени. Явно и женската част от него е заета предимно да съди и да се разправя със себеподобни, вместо да реагира на действителното положение, което е отчайващо.
Живей си живота, както намериш ти за добре и не се обяснявай за нищо. Така си решила, така си направила или ще направиш.
А някои вместо да се дракат с всяка, която за момента или въобще не желае да ражда, е по-добре да обърнат внимание на възпитанието на собствените си деца, особено на момчета, защото, както е тръгнало през ден-два по някоя убита жена, скоро няма да има и кой да ражда, даже и да иска.

# 763
И теб ли те карат да им помагаш или само мъжът ти? Аз бих си казала когато и ако не искам, без дори да смятам за нужно да обяснявам или споменавам причини. Мъжът ти, ако има желание да отива, могат и без теб да минат.

# 764
Мен не ме карат, това отдавна е изяснено. Още от тук трябва да е ясно, че щом сме двамата, не е времето за техните дейности.

Общи условия

Активация на акаунт