Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 956
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
@Тъмнозелена, нещо подобно, да Grinning

# 166
  • Вестерос
Глупости! Само идиоти могат да се изправят срещу Дортраки на открито поле Grinning

Виждам , че сте разяснили на Джони за Хаосът е стълба!

И няма да крия повече!

# 167
Dracarys!!!  smile3540

Аууу, друго си е на голям екран, все едно го гледах за първи път, то онова онзиденшното хич не се брои  Laughing

Вече сме без скрит текст, нали? Ако някой не е гледал хем изтеклия епизод, хем тазвечерното излъчване, къв го дири тук по това време  Laughing

Не знам защо четох коментари, че тази серия е само пълнеж, нищо интересно нямало...

Аря, Санса и Бран отново заедно. Това го чакаме 6 сезона.  newsm19 Нормално е да са отчуждени - минали са доста години, преживели са много. Старките отново заедно, при това в Зимен Хребет - какво по-хубаво?
Джон и Дани - като ги гледах в пещерата, само за него и Ингрид си мислех. И когато тя каза - Падни на колене, вече избухнах в смях, защото си представих предното му падане на колене в другата пещера  Embarassed Embarassed Embarassed
Брон ми беше сред любимите персонажи досега, но направо ме загуби.

Страхотен епизод, нямам търпение за следващия!

# 168
  • Вестерос
Още повече че Дани,
Скрит текст:
като видя че стрелят по нея, не се измете,  нито изпепели Брон, а тръгна бавно да го връхлита, за да се нанижи на стрелата му. И как не се преби след такова падане?
Скрит текст:
И защо да се измита? Тя дракон ли язди или катър. Нали част от идеята на нападението е да се припомни на поданиците на Седемте кралства какво може да стори един дракон, особено такъв като Дрогон - яко напомпан от рибешката диета и волния живот, на бойното поле. Няма да бяга, я. Директно пред арбалета и всички останали хубаво да видят, че няма страх и предпазливост. И че ядосан дракон е по-опасен. А Денерис не виждам защо да се пребива. Черният не е правил лупинги, че да се изръси от гърба му, ако изтърве шиповете.

п.п. Впрочем Брон хубаво посъветва Джейми да се прибира, защото няма как да удържат диваците и то преди да видят хвърчащата изненада. С целия обоз, който охраняваха, наистина нямаха шанс и без дракона. Това не  е битка на две армии, че да се прилагат "военните" правила. Това си беше изненадващо клане, в което дотраките са си специалисти.
п.п.2 Аз пък още от първата книги асоциирам дотраките с траките.
Траките не са били с коне, по какво ги асоциираш? Даже са се водили мирен народ...

# 169
  • Варна
И да питам: защо му се смеят на Дикон на името?
Скрит текст:
Да не звучи като Хуйо? Grinning

По-скоро нещо като Дръвльо. От dick + on  Grinning

# 170
  • Вестерос
Kak e сменено, не съм забелязала?

Хексе, кръсти темата другата седмица- Тhe chaos is a ladder! Grinning

Между другото съм разочарована, в спойлера пишеше, че последната сцена е освен как Джейми и Брон потъват във водата , Джейми се оглежда с мъка и вижда как войниците по дъното се давят, заради снаряжението и водата над тях кипи от огъня на Дрогон.

# 171
Траките не са били с коне, по какво ги асоциираш? Даже са се водили мирен народ...
офф:
Конят е бил любимото животно на траките, били са страхотни в селекционирането им (конете на Рез), полигамията, напълно подчиненото положение на жената, ритуалното и/им убийство при смъртта на мъжа. Войната за тях е била благородно дело, водели са ги най-войнствените племена, били са скъпоплатени и много кадърни наемници... Пък и думите си приличат дотраки/траки.
Такива ми ти работи - асоциацията е моя, не задължавам никого с нея. Simple Smile

# 172
  • Вестерос
е ок моя грешка, сега прочетох, че били типичен конен народ  и си бръснели главите, лично аз с хуните и даже прабългарите асоциирам дортраките.

# 173
  • срещу двата комина :)))
докато се запиша в някоя тема, вие сте започнали нова  Laughing иначе страхотен епизод  Heart Eyes

# 174
Едно не ми хареса - 47 минути! ?!! Те шегуват ли се?! Grinning
Хубав епизод беше, хареса ми че видях Дрогон срещу балистата Grinning
Дотраките не са просто лека кавалерия, а са стрелци. В случая Джайм почти нямаше тежка кавалерия, а точно преди атаката коментираха колко са им разпасани редиците и то си личеше. И аз мисля че дотраките щяха да се справят и сами, просто трябваше Денерис да остави съобщение до всички с дракона.
Към момента Аря и Санса не са ми интересни. Радвам се че има Бран във всеки епизод  и се сцепих от кеф при вида на посраната физиономия на Кутрето. Присъединявам се към предложението на Тифани за следващото заглавие на тема.

# 175
  • Вестерос
Изтекла сцена от 6-ти епизод като сценарий е

Скрит текст:

# 176
Имах една моя си теория , която от спойлерите ,явно ще се потвърди.
Скрит текст:
Съдейки по това ,на кой са кръстените 3-те дракона. Дрогон (или Дрого) е свързан с Денерис, Регал с Джон ,като син на Регар , А Визерион , съдейки по съдбата и съществото на Визерис , очаквах ,че няма да има фатален край или да е без ездач.

# 177
Dracarys!!!  smile3540

Аууу, друго си е на голям екран, все едно го гледах за първи път, то онова онзиденшното хич не се брои  Laughing

Вече сме без скрит текст, нали? Ако някой не е гледал хем изтеклия епизод, хем тазвечерното излъчване, къв го дири тук по това време  Laughing

Не знам защо четох коментари, че тази серия е само пълнеж, нищо интересно нямало...

Аря, Санса и Бран отново заедно. Това го чакаме 6 сезона.  newsm19 Нормално е да са отчуждени - минали са доста години, преживели са много. Старките отново заедно, при това в Зимен Хребет - какво по-хубаво?
Джон и Дани - като ги гледах в пещерата, само за него и Ингрид си мислех. И когато тя каза - Падни на колене, вече избухнах в смях, защото си представих предното му падане на колене в другата пещера  Embarassed Embarassed Embarassed
Брон ми беше сред любимите персонажи досега, но направо ме загуби.

Страхотен епизод, нямам търпение за следващия!

Аря, Санса, Бран  - заедно - много блудкаво ми изглежда. Хайде да дойде и Джон и да възсръсне Рикон и да се съберат всички Старки. В първите сезони се надявах, че ще измрат повечето от Старките и ще има мрачен сюжет.

Джон и Денерис - Джон показва някакви пещерни рисунки на Дани и тя от раз му повярва. Дето се вика и Джон може да е рисувал. Очаквах нещо по-сериозно - например да открият тяло на Друг. А разговорите, че  Дани била "мила" и свалката на Давос с преводачката ме довърши.

добре че бе Аря да си демонстрира способностите  на безлика, малко да се освежи сюжета. Изчезването й пред лицата на стражите, битката й с Бриен, и пр. истински ме изкефиха. Също и Как зяпна Санса, като научи че Церсей оглавява Списъка на Аря и че повечето в този списък са мъртви. Очаквам в някой момент АРя да си свали лицето пред Санса и тогава ще бъде пълен шок.

всички конни народи са имали точно такъв тип кавалерия   - с лъкове и саби - и са ги  наричали лека кавалерия защото не са бронирани. Още от Античността тези конници за служили за спомагателни части или за разузнаване, или за примамка, никога за директен сблъсък  на равен терен срещу рицари. На Равен терен в цялата история на човечеството няма случай рицарите да са загубили - засилват се с клина и помитат всичко срещу себе си. Вече на пресечен терен - да. има такива случай, чрез вълчи ями или подобни решения.
Да не говорим че  в историята на Света на  Огън и Лед е известен случаят как 3000 копиеносци от Кохор спират 20 000 дотраки и ги избиват до крак. Тук Дотраките бяха двойно по-малко, а срещу тях имаше и копеносци.

47 минути и на мен не ми харесаха - едно че са смешни, второ че не са 50, а цифрата 47 е много никаква. поне час да беше.

съгласен съм със поправката, че ГоТ са най-добри за жанра си (историческо фентъзи), ама думичка за жанра не бе спомената,   някой се бе изцепил че са най-добрият сериал - едва ли не изобщо. Затова питах по какъв критерий съдим?! по  сезони не са първи, по награди - също.

# 178
  • Варна
Епизода си беше много хубав и дори го изгледах от 21 до 22, а после веднага от 22 до 23 по НВО-тата.Trollface

Хексе, кръсти темата другата седмица- Тhe chaos is a ladder! Grinning
Май имахме тема с такова име.
Скрит текст:
И да питам: защо му се смеят на Дикон на името?
Скрит текст:
Да не звучи като Хуйо? Grinning
По-скоро нещо като Дръвльо. От dick + on  Grinning
[/quote]
Четох шегички, че ако имал сестра, щяла да се казва: Strap-on.

Относно траките, да, конен народ са, но са влизали в битка с колесници(като римляните), не с кавалерия.

Между другото съм разочарована, в спойлера пишеше, че последната сцена е освен как Джейми и Брон потъват във водата , Джейми се оглежда с мъка и вижда как войниците по дъното се давят, заради снаряжението и водата над тях кипи от огъня на Дрогон.

Изтеклите спойлери са от човек, чел сценария. В хода на снимките е имало леки промени, затова са и разликите.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 10:31 от Хексе

# 179
Как може изобщо да се сравняват Дързост и красота с Игра на тронове? Качеството е на светлинни години. Като да сравняваш вкиснала боза и първокласно вино. Броят сезони не е гарант за качество, дори напротив.

Общи условия

Активация на акаунт