Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 957
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да разбера, защо смесвате филми, коментирате ефекти и кое как можело да бъде?! Никой от тук не е виждал битка на живо, особено с коне и такива оръжия, още по-малко разбира от филмова индустрия. Щом са направили най-успешния сериал, едва ли имат нужда от съвети. Лично за мен така се спами темата. Не може ли просто да се наслаждавате на това което е, а не какво е можело да бъде?

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 18:06 от adelinda

# 151
Не, че търся някакъв достоверен реализъм в тази битка, но
Скрит текст:
дотраките разбиха строя още като започнаха да стрелят от конете с лъкове. После както се вижда скачаха от конете и презкачаха редицата, биеха се точно като диваци без да им пука колко жертви ще дадат. Там където дракона проби, просто беше една малка част от редицата която беше доста дълга пазеща каруците. Без дракона пак щяха да победят но по трудно. Той просто вся шока и ужаса, още след първия огън вече имаше бягащи лъвове.

Относно Брон
Скрит текст:
Като цяло е смешно от 2рия изтрел да уцелиш дракон. Със оръжие с което никога не си стрелял и то в разгара на тази ужасяваща битка. Но да кажем, че изненадаха всички, дотраките дори не са виждали Скорпион, иначе едва ли щеше да стреля втори път. Той направи достатъчно геройски постъпки, сега и Джейми ще спаси от удавяне. После Джейми може да стане железно роден Simple Smile

Любими моменти от цялата сцена
Скрит текст:
Момента в който Джейми и Брон чуха и видяха дракона. Полета над водата. Войниците които станаха на пепел.

Това за Брон, как уцелва
Скрит текст:
дрякон реещ се в небето, сред облаци дим,  от втория път по който стреля по него, искрено ме разсмя. Както казах - сцената е копие, как Бард СТрелеца убива Смог. И там Бард пропуска веднъж, поссле се мъчи да презареди и после - ПРАААС - го уцелва  втория път. Само че там смъртта на Смотг е по-ефектkа. А Тука Брон, как търчеше, като изоглавен през най-малок 30 човека и никой не успя да го убие не е истина. Хахаха и аз мисля, че Джайм е на път да стане железнороден, тъкмо ще стане отвсякъде побратим с Юрон - веднъж защото е жлезнороден и втори път защото спят с една и съща жена.

Още повече че Дани,
Скрит текст:
като видя че стрелят по нея, не се измете,  нито изпепели Брон, а тръгна бавно да го връхлита, за да се нанижи на стрелата му. И как не се преби след такова падане?

* Можех да дам примери и с исторически събития,
Скрит текст:
ама не исках съвсем да оспавам темата, защото не са едно и две. Смело сърце го дадох като пример за филм който е  не просот правен по исторически събития. За Мел Гибсън се знае, че работи с исторически консултанти и много време отделя да пресъздава  с точност историческите моменти, въпреки че във филмите винаги има режисьорски похвати (Уолъс и принцеса ИЗабела не са били съвременници), но битката при Стърлинг е реално събитие.

На въпрос на аделинда години наред съм се занимавар професионално с история,  а към историческите филми имам специално отношение. Бил съм не  една възстановка. Изключителон се дразня, когаго филм/сериал който претенедира да шокира всички с историческия реализъм, ми показва неща които няма как да се случат в действителност - като например как леката кавалерия ще помете тежката.
Скрит текст:
Бих искал да ми покаже три сражения в които леката кавалерия е помела тежката в директен сблъсък на равен терен - и да да не спамим нека е в скрит текст или на ЛС.

Айде чак най-успешния сериал. били ИГра на Тронове. ooooh!.това е голямо изхвърляне. "ПРиятели" и "Спешно отделедение" имат не по-малко награди или сезони, Тюдорите също са успешен сериал, "Хаус", "Дързост и красота" с неговите над 25 сезона, "Сънсет бийч", са далеч пред ИГра на тронове, "Старгейт" и "Стар Трек"също са невероятни титулаван серили Да не говорим колко чудесен сериали са направени за много малко пари - 1-2 милиона -и са донесли много пари.
Дайте да не се изхвърляме. Най-успешния сериал е бил игра на тронове а, "Дързост и красота", който се снимаше от 1987 до миналата или по-миналата година година - не.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 18:02 от Джон Сняг

# 152
  • Buffyworld
Преди много години гледах в киното един филм за Хан Аспарух. Мисля, че ни бяха завели от училище. / За съжаление, днешните ученици едва ли ще ги заведат някога на такъв хубав исторически филм /, и мисълта ми беше, че дотраките, когато се изправиха на конете , бяха копие на прабългарите . Само дето в битката, прабългарите се мушеха и под корема на конете и изглеждаше така, че конят е останал без ездач. Много ми напомни тази сцена на прабългарска битка.  Peace Дали е било случайно ?  Mr. Green

# 153
Ти въобще видя ли какво се случи с редиците на "ланистърови" , когато в тях се вряза конницата ?  Не само , че нямаха никакъв шанс , ами дори и без дракона шансовете им за успех бяха минимални .  От как свят светува конницата е най - големият бич за спешената армия , пък била и тя с копия .
Да не забравяме факта , че съвсем скоро бяха водили битка , което си е в техен минус.  

Ти избощо четеш ли какво пиша? newsm78 казах че битката бе спечелена, заради дракона

Конниците се врязоха именно там, където дракона нападна, иначе копиеносците щяха да ги удържат. Дракона ти прави разликите, не може да водиш сражение, с тактическа постройка от 15 век, докато от горе те напада авиация от 19 век.
Хайде прояви въображение - нямем дракон, имаме лека кавалерия от едната страна и копиеносци и тежка кавалерия - от другата - кой ще спечели? ами копиеносците и рицарите. Това е доказано многократно в световната история, леката кавалерия става за кратки набези, но не и за атака среущ бронирани кавалеристи или срещу дълги 3 метра копия. Вечеако търсиш ефекти във филм е друг, можеше и грифони да докарат, но аз говорех за реализъм

*Съветвам те най-настоятелно да гледаш "смело сърце" как шотландците вадят коловете и ги забиват в конете. И как шотландците печелят битката, въпреки кавалерията на противника.

Аз "Смело сърце" съм го гледал доста пъти и бях сигурен .че ще ми го дадеш за пример. Не може да има съпоставка между двата случая,  защото те са коренно различни.

# 154
еми то това е основната идея на всички битки
Скрит текст:
-  битката на Аспарух, битката на на Тервел с арабите, битката на Калоян с Балдуин, битката на османците с рицарите  -  леката кавалерия примамва чрез фалшиво отстъпление тежката кавалерия да се впусне подире й, тя попада в неравен терен, и вълчи ями, или на блатнист терен и  лека лехота, които изскачат и смъкват тежката пехота с куки, а долу леката кавалерия и тежката пехота доубиват рицарите на земята, или просот тежките кавалерисит изведнъж връхлитат върху стена от копиеносци, кори удържат "вълната", после кавалерията връхлитат един върху друг и става меле.
ИНаче в директен сблъсък лека кавалерия срещу тежка трябва да са поне 5 към 2 в съотношение леката кавалерия, за да имат някакъв шанс - и то на пресечен терен, не на равен. На равен рицарският клин не може да бъде спрян,освен от копиеносци, и то не винаги.  На него слабостта му е маневреността, но пък има невероятна ударна сила.

Филма който си гледала, като изчистим идеологическата проганда (прабългарите са представяни наследници на хуните), горе-долу така е протекла битката. Дотраките, са До - траки, и са представяни точно като Хуни,Дрого би трябвало да е нещо като АТила, та дотраките са ни "родственици". Joy hahaha

# 155
Още повече че Дани,
Скрит текст:
като видя че стрелят по нея, не се измете,  нито изпепели Брон, а тръгна бавно да го връхлита, за да се нанижи на стрелата му. И как не се преби след такова падане?
Скрит текст:
И защо да се измита? Тя дракон ли язди или катър. Нали част от идеята на нападението е да се припомни на поданиците на Седемте кралства какво може да стори един дракон, особено такъв като Дрогон - яко напомпан от рибешката диета и волния живот, на бойното поле. Няма да бяга, я. Директно пред арбалета и всички останали хубаво да видят, че няма страх и предпазливост. И че ядосан дракон е по-опасен. А Денерис не виждам защо да се пребива. Черният не е правил лупинги, че да се изръси от гърба му, ако изтърве шиповете.

п.п. Впрочем Брон хубаво посъветва Джейми да се прибира, защото няма как да удържат диваците и то преди да видят хвърчащата изненада. С целия обоз, който охраняваха, наистина нямаха шанс и без дракона. Това не  е битка на две армии, че да се прилагат "военните" правила. Това си беше изненадващо клане, в което дотраките са си специалисти.
п.п.2 Аз пък още от първата книги асоциирам дотраките с траките.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 18:22 от Аниш

# 156
Добре де , как хуни, муни и монголи са имали най - голям успех срещу "римската костенурка" ?

# 157
Преди много години гледах в киното един филм за Хан Аспарух. Мисля, че ни бяха завели от училище. / За съжаление, днешните ученици едва ли ще ги заведат някога на такъв хубав исторически филм /, и мисълта ми беше, че дотраките, когато се изправиха на конете , бяха копие на прабългарите . Само дето в битката, прабългарите се мушеха и под корема на конете и изглеждаше така, че конят е останал без ездач. Много ми напомни тази сцена на прабългарска битка.  Peace Дали е било случайно ?  Mr. Green
Наскоро го гледах отново именно заради децата. И точно същото си помислих като теб, че ми напомня битките от Хан Аспарух, но само заради една единствена сцена - когато двама скочиха върху конете за да стрелят с лъкове. Иначе в началото на битката като надаваха виковете - също като бербери звучаха, и малко като индианци. В първия момент се зачудих дали нямат и жени в армията, такива сопранови гласове се чуваха  Simple Smile Сходството с прабългарите не е случайно, нормално е да представят дотраките в битка с типични техники на номадските и полуномадски племена/народи, каквито са и те, и прабългарите.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 18:22 от Тъмнозелена

# 158
СПАМ
Скрит текст:
Сценаристите и режисьорите, че не са открили топлата вода е ясно. Винаги успешните филми, са базирани на действителни случаи.
А Игра на Тронове да се сравнява с Дързост и Красота е най-малкото несериозно. То и Слави Трифонов снима 20 години шоу, но пък феновете и славата, нямат нищо общо с предишните. Такава треска за филм, лично за първи път виждам. Колко спойлера, обсъждане и следене е имало за новия сезон на Приятели? Вкупом всичко още повече отива в спама!
Скрит текст:

# 159
Джони вече прекали много, как ще сравняваш ГоТ с някои от бозите дето изреди Simple Smile
ГоТ надмина всеки един сериал, такъв ефект не е имал никой друг. Последно за Лост имаше такава еуфория, ама всички знаем как свърши и тая боза. Дори си има и 2 измислени езика с които нърдовете могат да заменят клингонския.

# 160
Хаха, спрете се, хора. Сравнявате сериали с различна аудитория! В жанра си GoT е номер едно, ама ако питаш някой фен на Дързост и красота - може даже да не го е чувал  Simple Smile

# 161
искам да попитам обърнахте ли внимание на Церсей като говореше с чичето от ЖБ и спомена, че искала да си върне нещо, което ѝ принадлежало. Аз лично не разбрах какво точно имаше предвид.

# 162
Джони,на мен пък Аря въобще,ама въобще не ми харесва, откакто замина в Браавос.Единствено силна беше сцената като изтрови Фрей,но пак усмивичицата,която пусна накрая, ми дойде в повече.
Скрит текст:
А в последната серия направо ми стана антипатична - такова студено същество,чак Бран надминава (който си има в пъти по-основателна причина да е такъв.)Изключително много ме дразни играта на Мейси,направо съперничи на Емилия по нелепост.Говори насечено,като робот.Героинята й непрекъснато демонстрира излишна самоувереност,а би трябвало Аря да е по-прикрита,ако наистина е научила нещо от безликите.Държи се - "вижте ме колко много знам да се бия" - като малките деца - "вижте ме колко бързо бягам".Подложи Санса на разпит,вместо просто да я прегърне.Ако сестра й не беше тръгнала към нея да я вземе в прегръдките си,щеше да стои като паметник пред паметника на баща им и да декламира въпроси.И няма никаква логика с тая показност на бойни умения.Също много ме издразни с репликата към Бриен,че й на нея трябва да служи,защото била обещала на Кат да закриля и двете й дъщери.С такова нетърпения чаках събирането на Старките и завръщането в дома им,но само при Джон и Санса имаше много силна емоция. Sad Не мога да повярвам как герой,който ми  е любим  в книгите ,не мога да го гледам в сериала.

Дотраките не са попиляли тежка кавалерия,а пехота.И без Дрогон щяха да ги смажат - щеше да им коства повече време и жертви.Мен ме е страх от кон в покой,какво остава да бягат в галоп срещу мен хиляди коне.Денерис изненада Джайм,числеността на нейната армия превъзхождаше неговата.В битката имаше и  много емоция и затова епизодът масово се харесва на феновете.

Разговорът Давос - Мисандей беше толкова плитък,ама на - трябва Джон да разбере,че Денерис е добра кралица. hahaha
Сцената с Джон и Теон за мен беше много силна и Кит изигра Джон превъзходно.На Джон му се ревеше при спомена как постъпи Теон с Роб и как заради него Бран и Рикон бяха прокудени незнайно къде.

# 163
искам да попитам обърнахте ли внимание на Церсей като говореше с чичето от ЖБ и спомена, че искала да си върне нещо, което ѝ принадлежало. Аз лично не разбрах какво точно имаше предвид.
Аз мисля, че най-вероятно ще иска да ѝ върнат Тирион.

# 164
Трети път го гледах. Минавам само да кажа, че преводът на НВО не ми хареса на няколко места. В торент версията беше супер.

И да питам: защо му се смеят на Дикон на името?
Скрит текст:
Да не звучи като Хуйо? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт