Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 800
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, Хексе!  Hug
Един пасаж от спойлерите ми направи впечатление:
Скрит текст:
Цитат
Sam won't be dismissed. He let Bran and his posse through the
Wall, expecting never to hear of them again, but somehow a
crippled boy survived for years beyond the Wall when the
Night's Watch couldn't, the wildlings couldn't, nobody can
but the dead. Something protected Bran out there. Maybe it's
this Three-Eyed Raven.
Значи ние тук си говорим за телепортации, ама ето че май нещата доста са разтеглени във времето -
 Бран оцелял "години" отвъд вала. Интересно дали това са разсъждения на автора на спойлера или реплика на Сам. Ще видим.

# 316
Благодаря, Хексе!  Hug
Един пасаж от спойлерите ми направи впечатление:
Скрит текст:
Цитат
Sam won't be dismissed. He let Bran and his posse through the
Wall, expecting never to hear of them again, but somehow a
crippled boy survived for years beyond the Wall when the
Night's Watch couldn't, the wildlings couldn't, nobody can
but the dead. Something protected Bran out there. Maybe it's
this Three-Eyed Raven.
Значи ние тук си говорим за телепортации, ама ето че май нещата доста са разтеглени във времето -
 Бран оцелял "години" отвъд вала. Интересно дали това са разсъждения на автора на спойлера или реплика на Сам. Ще видим.
Скрит текст:
Телепортации сега...Така като смятам, действието в 4 епизод обхваща период от около малко повече от две седмици.  Вземам като начало  срокът, които Желязната банка даде на Церсей за да изплати дълга си. В първите кадри Брон и Джейми са до Хайгарден - замъкът се виждаше. Нападението на дотраките и дракона беше досами КЧ - при Блекуотър. По картата това са близо 700 мили. Отиването е било бързо (без всички подробности и вариации го слагам 5 дни), връщането с каруците... доста по-бавно - поне 12 дни. Но на серията изглежда все едно събитията се случват в един-два дни.
Нищо чудно в различните серии да минава и много по-голям период от време, но ме мързи да търся отправни точки и да смятам. 

# 317
Е,
Скрит текст:
ако Брон примерно беше рекъл "Тюх, цели 2 седмици се влачим, дай им зор да се прибират в крепостта, че ми се схвана з..ка на седлото" щеше да е малко по-ясно колко са пътували и т.н. . Иначе да, изглежда все едно всичко се случи на едно място, в един ден...и трябва да си запален фен, да знаеш кое къде е, па колко, па защо...което за мен не е качествено направено...

# 318
Е,
Скрит текст:
ако Брон примерно беше рекъл "Тюх, цели 2 седмици се влачим, дай им зор да се прибират в крепостта, че ми се схвана з..ка на седлото" щеше да е малко по-ясно колко са пътували и т.н. . Иначе да, изглежда все едно всичко се случи на едно място, в един ден...и трябва да си запален фен, да знаеш кое къде е, па колко, па защо...което за мен не е качествено направено...
По-евтино щеше да им излезе, ако слагаха по един надпис с местоположението и времето. За тази серия примерно:  Блекуотър - след 2 седмици.
Скрит текст:
офф: Не съм чак толкова запален фен на сериала, то и книгите вече не ме влечат толкова, колкото в началото, защото ми омръзна да чакам. Принципно гледам по-внимателно само сериите, в които ги има драконите. Иначе сметките за време са елементарни, а карта на Вестерос и Есос се намира на един клик разстояние.

# 319
Не мисля, че тв шоу трябва да върви с помощни средства като карта и да си смятам разстояние и време. Нали се набляга на разликите с книгите, не е редно да се налага да разчитам на познанието от тях

# 320
Не мисля, че тв шоу трябва да върви с помощни средства като карта и да си смятам разстояние и време. Нали се набляга на разликите с книгите, не е редно да се налага да разчитам на познанието от тях
Не съм искала да се засегнеш и ако е така - извинявай. От моя гледна точка (само моя, не задължавам никого с нея) поне в географско отношение би следвало да е запазен светът на Огън и Лед от книгите. Иначе просто няма да е Вестерос+Есос и всичко отива под ягодите.
Мога да допусна, че разстоянията е възможно да са по-малки, но разлика повече 5-10% доста сериозно би нарушила хронологията.
Вече "съдбата" на главните действащи лица, примерно обединяването персонажите на Джон Сноу и Егон там някой си на брой, май шести + всички останали по-сериозни разлики, могат да са различни от книгите, защото не касаят местоположенията. Както и развоя на събитията. Което не е лошо - ще имаме два края и множество начесани фенски теории.
Пък и колкото повече неказани неща има, толкова повече са спекулациите и конспиративните теории из мрежата. Повече гледания, повече медиен шум, по-висок рейтинг -> повече печалба. Нали това е светият Граал на всяко тв шоу - да е в устата/клавиатурите на зрителите и феновете. Wink

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 14:07 от Аниш

# 321
А вие какво мислите колко време е бил Бран отвъд Вала? Аз също го смятам в години...макар че той и преди това доста повървя преди да премине...

# 322
 Бран не може да е бил отвъд Вала по-малко от година, като имаме предвид, че целия цикъл от време от началото на първа книга, до началото на шеста е около 2 години - вътре в самите книги*. махам времето през което Нед се мота в Чертога ( като включим и пътя стават поне 4-5 месеца), и ранните успехи на Роб Старк, преди Теон да нападне Зимен Хребет (поне 3-4 месеца), и ще остане малко повече от година през която Бран е бил отвъд Вала.

*Джон няма пълни 16 години, когато Бенджен потегля на мисия, а когато е Лорд Командир вече е навършил 17 и наближава 18.

# 323
  • София
За какво обединяване на Джон и Егон се говори изобщо?
Егон е един треторазряден и скучен герой незнайно защо вкаран от Мартин чак в последната книга (или беше предпоследната), в нито един момент не съм си мислел, че е истински Таргариен, абсолютен Блекфир и чиста загуба на време. Джон е основен/кардинален герой за целия роман и сериал.

# 324
Ех, ама наистина са много забавни феновете в reddit  Grinning
Един пуска новина: НВО са kneelers  Laughing, опитвали се да набавят 250 000$ в биткоини да платят на хакерите. Друг пише, струва ми се, че с надежда: ама ние знаем, че хакерите са sons of the bitches, може хем да вземат парите, хем да пуснат лийковете. Трети, жален, реве: петък е, къде е лийкът на епизод 5? Четвърти отсега си скубе косите, че трябва да чакаме до 2018 осми сезон. Някой отбелязва, или по-скоро се е размечтал: може да са хакнали сценария и на осми сезон? Какви вълнения, каква драма  Grinning Побърка се целият свят с този сериал. А пак някой да го сравни с Малката булка и тем подобни Joy

# 325
И аз вече се вайкам, че свършва и този сезон. Дано поне епизодите са по-дългички. И после да излезе книгата  Grinning Вече си мисля, че точно заради филма не я публикува, да не подкопава ДиД

# 326
Един пуска новина: НВО са kneelers  Laughing, опитвали се да набавят 250 000$ в биткоини да платят на хакерите. Друг пише, струва ми се, че с надежда: ама ние знаем, че хакерите са sons of the bitches, може хем да вземат парите, хем да пуснат лийковете. Трети, жален, реве: петък е, къде е лийкът на епизод 5? Четвърти отсега си скубе косите, че трябва да чакаме до 2018 осми сезон. Някой отбелязва, или по-скоро се е размечтал: може да са хакнали сценария и на осми сезон? Какви вълнения, каква драма  Grinning Побърка се целият свят с този сериал. А пак някой да го сравни с Малката булка и тем подобни Joy
Мдааам. И един бърз сърч в ютюб можеше да му задоволи мечтанията като за начало. Ако им повярва, де. както се казва - като има търсене има и "предлагане".

# 327
  • Вестерос
Aз го писах. Дани взе историята на Егон един вид, а Джон името му.

# 328
Мдааам. И един бърз сърч в ютюб можеше да му задоволи мечтанията като за начало. Ако им повярва, де. както се казва - като има търсене има и "предлагане".

Благодаря за линка. Не знам дали е достоверна информация или фенфикшън, но историята ми хареса Simple Smile

# 329
  • София
Aз го писах. Дани взе историята на Егон един вид, а Джон името му.

За този лъжливия Тангариен ли визираш, Егон VI? Simple Smile
ОК, но не разбирам каква е идеята, защо да му взимат ролите. Той с какво се е отчел и пр. За мен той не е никакъв фактор, нито очаквам да бъде. Денерис и в книгите беше ясно, че рано или късно ще акостира във Вестерос, за да вземе това, което и се полага. А за Джон няма какво да дискутираме. Топ главен и знаков герой. Или може би визираш, че Джон и Дани ще се съберат? Е, то няма гаранции, че Егон и Дани ще се съберат.
Един вид излиза, че Джон и Дани са събирателен образ на Егон? Някакъв хлапак на който Джон Конингтън му бърше задника, а даже ще се окаже и Блекфир, поне така смятах де, то сега след 10 г. Мартин може и на трона да го сложи, ама ми се вижда несериозно некъв хлапак изкочил от нищото в Танц с дракони и на който има посветени 50 стр. (даже може и по-малко да са) да се взима насериозно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт