Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 798
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • София
аа чакай, чакай, разбрах какво имаш предвид, амаааа тц Simple Smile
Джон и в книгите си имаше подсказки, че е дете на Регар и Лиана и че е Тарг, то от там тръгна всичко и вече официално ни го показаха в сериала, недвусмислено даже. А Денерис си има предълга история зад гърба си, която си е едно към едно с книгите с някои дребни изключения.

# 331
  • Варна
Ролята на Егон в книгите е да дозабърка кашите, да привлече нужното внимание на Дорн и Предела, а какви ще се забъркат като се окаже, че е Блекфир, хич не ми се мисли - огън и кръв Imp Но понеже историята е орязана в сериала - Дорн вече не е никакъв фактор, не че изобщо беше, Предела също, Варис и Кутрето са сведени до фигуранти, а бяха най-големите играчи, няма смисъл и от съществуването на Егон.
Не можем да съдим по броя страници или минути в сериала за важността на героя - Нед, Роб, Джофри, Станис - всичките имаха и много екранно време и много време в книгите, ама вече ги няма.

# 332
  • Варна
Много ми хареса този клип, не мога да не го споделя:

Queen's Bohemian Rhapsody meets Game of Thrones

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 12:27 от Хексе

# 333
  • Вестерос
В спойлнатите глави от ветровете имаше инфо , че Егон е завзел Бурен край, тъй ли беше ? Тъй че не е кой знае колко излишен, но отсъствието му от сериала говори много, поне за мен.

# 334
 От Егон за мен щеше да има истински смисъл, само ако Джон бе умрял истински - като Нед. Тогава ЕГон един вид би трябвало да се яви негов заместник. Понеже Джон  в сериала си е е жив не виждам смисъл от Егон *

*Главиете на Контингтън са полезни, доколкото един вид разкриват, че е
Скрит текст:
имало заговор на Регар срещу Ерис, но дотук. Ако има някакви продължения на сериала, вероятно ще използват тази част от историята, за да напишат историята за царуването на Ерис.

**Много е тъпо, че Варис и Кутрето са така обезмислени, наистина бяха най-големите играчи. Но това е сериал, и то - . вече със 7 серии; и то - с по 47 минути. Няма как да се направи толкова много, без сериозно да се прескачат сцени.

# 335
  • Варна
Джони, тъпо ми е на мен за Кутрето особено. Няма да ми липсва обаче ако го разкарат. Нещо започна да ме отегчава с тия шахматистки ходове. Динамиката на сериала вече е съвсем друга. Както вика блондито и както ни е кръстена темичката: Ай стига вече умни планове. Grinning

# 336
  • The point of no return
Оф, на мен също ми е неприятно дори да си помисля за Джон+Дани, най-малкото щото му е ЛЕЛЯ. Сценаристите да не са забравили? Не, че не е в Таргариенските обичаи, ама...
Много ще са ми забавни реакциите на потропващата с краченце Неизгорима, Трошачка на окови, и т.н. и т.н., когато разбере, че Джон е преди нея в наследяването на трона Imp - естествено, ако е имало брак.
Аре ся, опитоми Дрого, че Джони ли няма да сложи под чехъл.
  Joy
Джон й се опъва нещо, но май няма да е задълго. Спекулира се, че щял да "bend the knee",
Скрит текст:
за да й предложи брак. Laughing

Иначе като изключим някои подробности, много добър 4-ти епизод.

# 337
  • Вестерос
Този щял да е Регар според хакерите

Скрит текст:

# 338
Не е ясно дали Джон не е bend-нал the knee още в пещерата.

# 339
  • Варна
Запис! "bend the knee" е традиционна дотракска поза ....
А оная лудата с горелката, защо запали храната, а не войниците?
Джайм за да изплува като Давос трябва да махне златната котва от дясната си ръка....

# 340
Този щял да е Регар според хакерите

Скрит текст:

Ъ! Този -  Регар? Шок! в първи епизод, като показваха как Регар отвлича Лиана пуснаха за няколко секунди ОРландо Блум изрусен, този тук дори най-далеч не прилича нито на него, нито на това, което е рисувано по илюстрации като образ на Регар.

# 341
  • Sofia
Не съм чела книгите и не гледам сериала с български субтитри/дублиран, затова се чудя - защо на Джейми поне половината потребители в темата му казват Джайм? В сериала доста отчетливо го наричат "Джейми"...  Thinking

# 342
  • София
Така е в книгите. Както и на Бейлиш му се казва Петир, не Питър, например Simple Smile

# 343
 да имало е много разговори, че Тивин, би трябвало да Тауейн, Церсей - Цирцея/Кирка, а Дани и ЕГон се изписват с Е. Обаче Самият Мартин е казвал че не задълбавал в транскрипцията,  просто пише имената, а хораат да си ги превеждат както искат. Джайм можеш да го срещнеш като Джайм, Джайми, Джейми или дори Хайме,* в зависимост какво слушаш или четеш. повечето хора тук се ръководят тук от имената в поредицата.

*и преводите не са еднакви. В Поредицата "игра за тронове" на Бард имаш Джайм, а в "Светът...." на Сила  -Джайми. Също така много фенове на сериала произнасят името на Церсей  - Църси., макар че това го няма никъде в кнгите, а ако ще се превежда буквално по-правилно е да се преведе Цирцея/Кирка.

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 16:25 от Джон Сняг

# 344
Името се произнася, както се произнася на оригиналния език. Тоест, Църси е правилното, както и Джейми. Другото е как са си го решили преводачите - Cersei и Jaime не са от най-лесните имена, не е като Jon да не можеш да го сбъркаш. Сега, че в сериала има променени имена, има, но Църси и Джейми не са от тях, аз просто съм си свикнала с българския превод. Но това е все едно някой да преведа Силвия като Сильвия, защото на неговия език така се чете името и то да е правилното. Ами не е. Но това са наистина някакви подробности.

Общи условия

Активация на акаунт