Нашите кухни - 70

• 103 370
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Обещах да покажа и аз моята кухня, която мноооооого бавно напредва. И аз открих "моите" плочки благодарение на помощ от темата (Madeleine, още веднъж ти благодаря). Плочките са от серия шоколад и са с различни шоколадови структури - на плочки, на бонбончета и т.н. Уточнявам, че нищо не е завършено. В дясно на снимката, където сега се виждат натурии, ще има тесен шкаф с издърпващ се плот. Ремонт на кухнята се наложи защото хладилника се развали, а ММ си избра огромен. Уж щяхме да сменяме само няколко вратички, а в крайна сметка си отворихме много, много работа.

# 406
merianna, честито, много са хубави плочките и приятно се съчетават! И кухнята върви доста добре, ще чакам с нетърпение да я покажеш в завършен вид. Hug

Успех с продължението, вижда му се края!   Peace

# 407
Имам питане относно стъклото като гърба на кухнята - дали е ок да се сложи с газов котлон? Майсторът, когото гласим уж да ни прави кухнята, разкритикува половин неща, дето искаме, както и относно стъкления гръб. Каза, че стъклен гръб, от каквото и да е стъкло, може със време да се спука, ако го съчетаем с газовите котлони. В дългосрочен план, така ли е наистина, и трябва ли да се ориентирам към нещо друго (камък, например)? Не искам да си направя кухнята, а след няколко години да сменям нещо по нея.

# 408
Имам питане относно стъклото като гърба на кухнята - дали е ок да се сложи с газов котлон? Майсторът, когото гласим уж да ни прави кухнята, разкритикува половин неща, дето искаме, както и относно стъкления гръб. Каза, че стъклен гръб, от каквото и да е стъкло, може със време да се спука, ако го съчетаем с газовите котлони. В дългосрочен план, така ли е наистина, и трябва ли да се ориентирам към нещо друго (камък, например)? Не искам да си направя кухнята, а след няколко години да сменям нещо по нея.

Аз сложих принт стъкло на моята кухня. Доколкото си спомням закаленото стъкло издържа до 600 градуса, но не съм с газови котлони. Предлагат се допълнителни запечатвания (термосейф печат). Поръчах го от Глас студио, момичето е много отзивчиво , цялата ни кореспонденция мина от фейсбук страницата ни. Спокойно може да я питате за опасенията си и ще ви разясни.
 Но само времето ще покаже колко са трайни, трябва да минат години за да се види Wink

# 409
Краси 2603, преди време беше писала за два магазина за мебелен обков с доста голям избор на мебелни дръжки.Би ли споделила кои бяха?

# 410

Аз сложих принт стъкло на моята кухня. Доколкото си спомням закаленото стъкло издържа до 600 градуса, но не съм с газови котлони. Предлагат се допълнителни запечатвания (термосейф печат). Поръчах го от Глас студио, момичето е много отзивчиво , цялата ни кореспонденция мина от фейсбук страницата ни. Спокойно може да я питате за опасенията си и ще ви разясни.
 Но само времето ще покаже колко са трайни, трябва да минат години за да се види Wink
Благодаря за отговора, ще се допитам до някой от Глас студиото, от там си харесах няколко модела. То е ясно, че трябва да мине време, за да се разбере, дали е добра идея да ги съчетавам, но хич не ми се рискува.

# 411
 Мерион 7777 понеже доста трудно намерих подходящи мебелни дръжки дано да ти бъда във полза, но голям избор има в магазина на фирма Диел 09 в Люлин. Може да се вземат различни видове по една бройка за ден-два и  след като  си изясниш кой вид от тях е най подходящ  връщаш ненужните и вземаш от тези, които са ти харесали.

# 412
Краси 2603, преди време беше писала за два магазина за мебелен обков с доста голям избор на мебелни дръжки.Би ли споделила кои бяха?
Ще ги напиша , но да кажа, че са за Пловдив  - Анди Дизайн,  Мерит  и Балкан  Юг. Като им пишеш имената в Гугъла им излизат адресите.

# 413
Балкан юг има и в София, в Слатина -
 турски са им нещата, има горе-долу добър избор на дръжки,  но не знам дали са качествени.
Нашата кухня я чакам вече с последните си запаси от търпение. Въпреки, че не са я просрочили, но аз явно късно я поръчах. Има известен риск да се нанесем преди нея. Crazy

# 414
Моля за мнение кой от двата варианта ви допада повече (слагам ги в скрития текст, за да не заемат много място).  Приемат се и предложения за промяна по дизайна : ) Ще ви трябва и малко въображение поради ограниченията на безплатния софтуер за визуализация, който е използван.  Къде ви се струва удачно да се изведат контакти за малките електроуреди на гръбчето на кухнята? Благодаря за мненията.

Скрит текст:
Вариант 1:
Горните шкафчета са с 45 см вратички. Шкафа до фурната е 40 см. с чекмеджета. Шкафа до хладилника е  80 см, за сметка на малката шкаф-кошница в другия вариант.

Вариант 2:
Горните шкафчета са с 60 см вратички. До фурната стои шкаф с 20 см изтегляща се кошница и така ми остава малко повече свободно разстояние за преминаване покрай кухнята.

С каква програма е правен проекта 

# 415
  • София
merianna, честито, много са хубави плочките и приятно се съчетават!
И на мен много ми харесаха тези плочки.
Хареса ми и този полилей, който надзърта от снимката. Merianna, би ли споделила от къде е и дали осветява достатъчно? Доколкото виждам , не е само в кухненската ти част, а по-скоро в дневна. Сега имам видяща лампа над масата, но имам чувството, че над нея е тъмно и сенчесто /внушавам си, естествено, но ми създава дискомфорт/. Замислила съм се за лампи, близко до тавана и тази много ми хареса като идея. Heart

# 416
Merianna, честито. Кухнята е страхотна. Аз ще помоля за мненията ви относно броя на котлоните. Снощи си поръчах кухнята. Надявам се до 1 месец да се похваля с нова. Тъй като ще сме газифицирани, аз исках да са 2 газови и 2 електрически. Майсторът снощи като идва, ме разубеждава за 4 бр. котлони. Доводът му е, че идеята е да ползвам само газ и ще избягвам всякакво готвене на електричество. И мъжът ми е на същото мнение, защото старият плот ще инсталираме на тавана, който е над нас. Аз се опасявам, че може да не са ми достатъчни два котлона. Вярно, че до сега не ми се е налагало често да готвя на три едновременно, но се е случвало. Вие какво мислите.

# 417
Благодаря ви, момичета.
Мандаринка, полилея е от Айко, ето този https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=129&pid=85752&sgid=129
Той е над масата за хранене, а над холовата е този https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=77&pid=97313&sgid=77. Ето го и как свети
Помещението общо е около 35 кв.м. Осветява се от 10 лунички и двата полилея и е ок. Дразни ме само, че висящия, с въжетата е с бяла светлина, а другия е с жълтееща. Като сме ги купували не съм обърнала внимание, нали си бяха от една серия. Мисля, че лед лентата може да се смени и затова сега не го мисля. В момента в стаята е много безцветно. Цвета ще дойде от столовете, ето в тези цветове ще ги претапицирам

# 418
Merianna, честито. Кухнята е страхотна. Аз ще помоля за мненията ви относно броя на котлоните. Снощи си поръчах кухнята. Надявам се до 1 месец да се похваля с нова. Тъй като ще сме газифицирани, аз исках да са 2 газови и 2 електрически. Майсторът снощи като идва, ме разубеждава за 4 бр. котлони. Доводът му е, че идеята е да ползвам само газ и ще избягвам всякакво готвене на електричество. И мъжът ми е на същото мнение, защото старият плот ще инсталираме на тавана, който е над нас. Аз се опасявам, че може да не са ми достатъчни два котлона. Вярно, че до сега не ми се е налагало често да готвя на три едновременно, но се е случвало. Вие какво мислите.
Купете си един преносим, има за 40-50 лева. При нужда го вадите и го ползвате. Така няма да ви заема място на плота, а при нужда ще имате 3- ти на електричество.

# 419
Дет, сега махам работеща 4-ка и я заменям с двойка. Никога не ми се е налагало да ползвам повече от два котлона, а не е като да не готвя. Аз обаче готвя предимно в мултикукър.

Общи условия

Активация на акаунт