Нашите кухни - 70

• 103 297
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Моля  за мнение. Аз съм много афектирана. "Майсторът" направил широчината на горните шкафове 28.5см  (гледам , че стандарта е 30.5см ) и вграденият аспиратор щял да стърчи Astonished
Единственият вариант бил да се удебелят всички шкафове отзад с 2см??? Какво е това чудо?

# 181
  • София
Ние сме с черен гранитогрес в хола/кухня и в антрето. Не е толкова страшно, не и повече от белия ламинат в спалнята. Това при условие, че имам робот и нямам малки деца  Laughing

# 182
Аз съм с такъв от 2г.Доволна съм
Скрит текст:
Аз от 5г .
+1
Благодаря!
А тази пружина не се ли цапа и почиства трудно?
Чудя се за това. Какво мислите?

# 183
Ако е обсъждано да са 30,5 см. не виждам причина да ги плащате или да той да не ги направи както вие искате. Но ако си съгласна да се наслагват, определено бих се пазарила за цената. Все пак почти няма да се вижда, но при отварянето на всеки шкаф ще ми бодат очите и ще ме дразнят.

# 184
stasy-bs, да, споделих линка към този ламинат заради идеята. Така или иначе няма да си купя лакираното чудо, ще си имам достатъчно грижи с гланцовите повърхности на кухнята. А относно черния ламинат - много ми се иска да е с плътен цвят, без шарки, и съм учудена, че нищо не се намира. Със шарката в черно намерих само това: http://www.carpetmax.bg/laminiran-parket-lamin-art-8366241-44681/ и това http://www.carpetmax.bg/laminiran-parket-lamin-art-8342239-45763/, и двата варианта са си направо сиви. Ако, в крайна сметка, няма да намеря нищо друго, ще си избера от първия вариант. С него, сякаш, няма да има кой знае какви проблеми при чистенето. Относно мебелите, да, споделям виждането ти относно тъмни или светли мебели при тъмен ламинат.
Какво мислите относно ламинат в кухнята? Знам, че разпространена практика е да се слагат плочките в кухненската част, но ми е много анти. В сегашния апартамент сме така, имам чувството, че около лайсните набива се мръсотия, и ги търкам като луда.
Vayana, и аз бих си сложила гранитогрес, но апартамента е на 1ви етаж, и ще е доста студено зимата. В момента живеем в съседния апартамент, с ламинат сме, и както не харесвам килими за пода, тази зима ще си купя и ще сложа навсякъде. Не мога да си представя какво ще е, ако ще е гранитогрес в стаята. Относно робот е хубава мисъл, ще си я отбележа някъде.
Ето и друг вариант

Барплот е плот който е по високо от основния плот , никъде в тези проекти не съм слагал барплот
4efits, ако направя така, няма да остане мястото за секцията, дори ако масата ще сложа успоредно със плота Sad

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 17:14 от Asmegin

# 185
Barbabelle, много са удобни. Мислех отначало да е с пружина и моят смесител, но после в Лидъл пуснаха тези:
,
и си купих този, който е в дясно. В новата кухня също ще сложа такъв модел (ако Лидълския ще се окаже читав, ще сложа същия, че си купих 2 бр.). Голямо удобство е сега да се мият по-големите неща, а и самата мивка по-лесно се изплаква.

# 186
Написах барплот образно. Не съм визирала височината му, а неговата функция.

Така е, визира се функцията на този плот, който няма горни шкафове и е перпендикулярно на стената  Peace Това другото, дето е плот с "надстройка" нагоре изобщо няма да го коментирам - тотално недоразумение, ужасно са грозни, да не говорим за евтиното излъчване. Та затова за мен този плот си е точно "барплот" и аз основно за това го ползвам вечер. Simple Smile

Asmegin, след последната ти идея аз съм пас по твоя казус...  просто не се сещам за нищо. Последно мога да ти предложа този изтеглящ и прибиращ се плот, който да изпълнява функцията на маса, да излиза вместо от плот, от кухненски остров. Квадратните стаи са много благодатни за инсталиране на такъв, при правоъгълните е сложно, защото става много тясно от двете му страни, но тук не виждам причина да не стане добре.

Beauty., ширината или дълбочината? Как може, ужас!!  Shocked Какви са тези удебелявания, пристройки, кръпки и своеволия за нещо, за което вие плащате?  ooooh! Спрете да им пускате аванта на такива хора... "майстори", било за бани, било за кухни...  Нямам думи, за нищо на света не бих се съгласила и даже няма да му слушам от "сто кладенеца вода" обясненията и оправданията, да не говорим за предложенията. Скръцни му със зъби и да ги направи наново както трябва, за негова сметка. Хайде бе!!  #2gunfire (Това само, ако предварително сте се разбрали за точните размери, ако не - вината е ваша, че не сте ги уточнили, макар че всеки уважаващ себе си майстор трябва да е наясно с особеностите на всички вградени уреди и да ги има предвид при проектирането и монтажа на кухнята без да се налага да му се казва изрично - то е повече от ясно!).

# 187
Това е нормален работен плот с допълнителна функция за хранене

# 188
Ех, добре!  Grinning

Както и да е, визирам нещо такова (абстрахирайте се от стила), но с по-големи размери и което да се изтегля в посока не настрани, а навътре към стаята (както е тук), както е последната идея на Asmegin:

Даже, ако намерите читав мебелист, може да ви проектира и направи дори напълно изтегляща се самостоятелна маса, която когато няма да ползвате, да стои вградена в островчето. И по средата пак може да си имате шкафове за съхранение.

# 189
Идеята е много хубава ще я запомня, а пост 171 не е ли твои

# 190
Мой е, да, и продължавам особено много да държа на него, но жената явно си настоява за отделен плот за работа и нещо, което да се разтяга от него (справка пост 173). Затова предложих този вариант като максимално доближаващ се и до нейната идея да си има плот и нещо разтягащо се, и до моята идея за пространство и достъп до кухнята от всички страни.

# 191
  • Под Сините камъни
Аз съм с такъв от 2г.Доволна съм
Скрит текст:
Аз от 5г .
+1
Благодаря!
А тази пружина не се ли цапа и почиства трудно?
Чудя се за това. Какво мислите?
Ами аз нямам проблем с чистенето.Нищо по сложно от друг смесител.

# 192

Много странна снимка. Според мен масата се изтегля надясно, а колелцата са ориентирани все едно, че ще се движи в перпендикулярна посока newsm78

# 193
Моля  за мнение. Аз съм много афектирана. "Майсторът" направил широчината на горните шкафове 28.5см  (гледам , че стандарта е 30.5см ) и вграденият аспиратор щял да стърчи Astonished
Единственият вариант бил да се удебелят всички шкафове отзад с 2см??? Какво е това чудо?

Размерите на всички вградени уреди са различни! Редно е при поръчката на майстора да се дадат точните размери на уредите. Ако сте го направили и той въпреки това не ги е съобразил - имате право да върнете шкафовете и да искате да ви изработи нови. Най-добре е размерите на отворите да са заложени в проекта.
Да кажат и майсторите, които пишат в темата, но аз за "стандарт" в дълбочината на шкафовете не съм чувала. На Икеа горните шкафове са 39 см, на майка ми едни готови са 29 см, а моите - 31 см, но размера го определих по дълбочината на едни чинии, които нямаше къде другаде да ги сложа.

# 194

Много странна снимка. Според мен масата се изтегля надясно, а колелцата са ориентирани все едно, че ще се движи в перпендикулярна посока newsm78

Дам, и аз го забелязах, Станция, но не открих друга снимка,която по-добре да илюстрира това, което исках да кажа. Според мен тук фотошоп доста е играл, макар и некадърно. Simple Smile

Важното е, че идеята е напълно реализируема; да не говорим, че в острова може да се вгради и самостоятелна разтегателна маса, която да се изважда цялата при необходимост... въобще модификации много, стига човек да се позамисли...

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 20:54 от Madeleine

Общи условия

Активация на акаунт