Нашите кухни - 70

• 103 297
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
О, идеята по принцип е много свежа и я има в много варианти. Просто се загледах в колелата.

# 196
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Ех, добре!  Grinning

Както и да е, визирам нещо такова (абстрахирайте се от стила), но с по-големи размери и което да се изтегля в посока не настрани, а навътре към стаята (както е тук), както е последната идея на Asmegin:

Даже, ако намерите читав мебелист, може да ви проектира и направи дори напълно изтегляща се самостоятелна маса, която когато няма да ползвате, да стои вградена в островчето. И по средата пак може да си имате шкафове за съхранение.
Даааааа, благодаря ти, Madeleine, представях си нещо подобно. Просто не си го представях да е остров, защото пък смятах, че е за много големи помещения. Запазих си снимката, както и проекта на 4efits (много ми харесва,как го направи, само вместо плот ще помисля за остров), и следваща седмица, като се прибера вкъщи, ще се обадя на майстора, който сме набелязали, да видя дали ще може да направи това, което искам.
Май,  ще се заема сега с подредбата на шкафчета. Благодаря ви за идеите Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 197
  • Пловдив
и аз съм със смесителя от Лидл (левия от показаната снимка). Супер доволна съм, а вече и мм се убеди, че е страхотен Simple Smile Беше скептично настроен, заради изтеглящата се част, но пък точно тя върши най-много работа Simple Smile

Най-накрая всяко нещо си намери мястото и наснимах, въпреки че камък под прозореца нямам. Чакам следваща доставка и дано докарат "моя" , че ме дразни така вършено-недовършено!

През телефона не мога да прикача снимки, ще опитам с албум...

# 198
  • Бургас, София
Моля  за мнение. Аз съм много афектирана. "Майсторът" направил широчината на горните шкафове 28.5см  (гледам , че стандарта е 30.5см ) и вграденият аспиратор щял да стърчи Astonished
Единственият вариант бил да се удебелят всички шкафове отзад с 2см??? Какво е това чудо?
Стандарт утвърден и аз не знам да има, но горе-долу е 30см. Въпросът е на вас колко ви трябва, колко би ви било удобно. Има кухни с по-дълбок долен ред и съответно плот, където е удобно и горните да са по-дълбоки. Обратната ситуация също е възможна.
Когато проектирахме моята кухня не сме говорили за точна дълбочина на шкафовете, но майсторът се съобрази с вградените уреди. Поиска ми моделите и си намери информацията сам, въпреки че бях купила всичко и можех да му дам инструкциите. Грешки нямаше, но имам разлики в дълбочините, за да се прикрият някои неравности по стените и особености на помещението. Щеше ми се на места да са по-дълбоки шкафовете, но не позволява. Уред да ви надстърча над шкафовете не е редно, но да не би да има резон? Говорете с майстора и бъдете настоятелна в исканията си.

# 199
  • Бургас
Благодаря ви на всички. Бях му дала модела на аспиратора. Ще видя как ще процедираме....

# 200
  • София
Здравейте,

Трябват ни най-простите бели плот и гръб за кухнята и се оказва, че сме най-големите каръци, щом като където и да търсихме и избирахме се държаха като пълни лайна, все едно не си отишъл пари да им дадеш!

Това ми е резюмето след като бяхме в:

1. Бриколаж - въобще нямаше каквото търсехме!

2. Практикер - най-зле - чакахме и двата пъти някой да се появи. Първия път не дочакахме въобще, втория път,  след 15 минути чакане, се появи някакъв оклюфал младеж, който го мързеше да диша и пряко сили ни обясни, че циркуляра не работел и не могли да разрежат плота, пък не знаел кога ще го оправили, бил си така от няколко дни! Щял да звъни в другия Практикер да пита те дали имали наличност, 10 мин. по-късно още не си беше помръднал и малкия пръст и ние си тръгнахме!

3. Икеа - една застаряваща госпожа във влага в очите по моя мъж на зададен от мен въпрос относно наличности, ми обясни да съм гледала по-хубаво, то си имало всичко. Пък то се оказа, че това, което ние искаме е изчерпано. По-късно малко по-любезна госпожица, ни каза кога ще е наличен плота, но за да ни било безплатно рязането и кантирането, трябвало да ги купим в ден сряда и покупката да ни е над 500 лв., иначе удоволствието щяло да ни струва 110 лв.!! За тия пари, извинявайте, ама ще седна аз да го режа и кантирам!

4. Роси - троснато държание по телефона тип "Ти пък сега какво искаш???", което ме отказа от по-нататъшни интеракции с когото и да било от тази фирма.

5. Нюман - тук ни казаха, че могат да ни разрежат и кантират плота най-рано в края на септември, понеже шефа им бил в отпуска (???) дотогава! Щото видиш ли, те машините не може да работят явно в отсъствие на шефа!

И понеже вече идеите, нервите и търпението ми се изчерпаха максимално, Ви моля за помощ и/ или съвет!
Благодаря!

ПС. Извинявам се за по-дългото и емоционално изявление от моя страна, ама просто не знам вече къде да идем, за да ни свършат работа бързо, качествено и безпроблемно - така както от нас си искат парите.

# 201
  • Под Сините камъни
NYC К а в Салекс питахте ли?

# 202
  • София
от Рали М взехме ние бял плот, имаше и гръб бял.
имат си ценоразпис, изрязаха, кантираха.
само ние не искахме да плащаме за транспорт и трябваше да си го вземем от село край софия, което може и да не е село ами квартал, май челопечене беше.

# 203
  • София
Може да питате и в Хосе. Вчера бяхме там, много са учтиви консултантките.

За вградена микровълнова фурна кой обем е най-удобен? Ще ни трябва предимно за пуканки и от време на време за притопляне на нещо.

# 204
  • София
Asmegin, и ние сме на първи етаж, че и в планината - не е студено, отопляваме се с газ. Но ти ще си прецениш за себе си.

# 205
За вградена микровълнова фурна кой обем е най-удобен? Ще ни трябва предимно за пуканки и от време на време за притопляне на нещо.
Избрахме нарочно масовия размер, за да може да се смени, ако се наложи някой ден:
Размери: 59.5 х 38.8 х 40 см

# 206
Asmegin, и ние сме на първи етаж, че и в планината - не е студено, отопляваме се с газ. Но ти ще си прецениш за себе си.
Може би заради отоплението? Сега сме на 1ви етаж, в холо-кухнята е подов климатик, и е по-топло отколкото в спалнята - там с конвекторен радиатор сме, но все ми е студено зимата. Навсякъде е ламинат, банята и коридор са с плочките. В новия апартамент може би наистина ще е по-различно, защото ще се отопляваме с газ.

# 207
  • София
Възможно е, но не съм ползвала отопление на ток и не мога да преценя.

# 208
  • София
Избрахме нарочно масовия размер, за да може да се смени, ако се наложи някой ден:
Размери: 59.5 х 38.8 х 40 см

Благодаря, май ще вземем по-малка, която няма да е в градена, а под горните шкафове.

Имам нужда от помощ по два въпроса - първо някой има ли панелче с лед лента в ъгъла между горните шкафове и гърба, по-добре ли осветява от тези, които се монтират под шкафовете?
Другият ми въпрос е свързан с размерите на чекмеджетата - 15 см. мисля, че е добре за най-горните чекмеджета, но за другите две се чудя кой размер е най-удобен, както на снимките съм се опитала да нарисувам - двете 3-ки крайни чекмеджета - дали да са 15, 25, 35 или 15, 30, 30? А чекмеджетата, които са по средата, ще са широки 60 см. и идеята ми е в тях да са чинии и тенджери - кой е по-удобния размер за тях? Първият вариант е да са три, като другите - 15, 25, 35 - но на мен ми изглежда, че тези 25 и 35 няма да са достатъчно удобни, а пък и вече ще има други две по 15 за приборите. Другият вариант е да са две еднакви по 375 см., дали ще е по-удобно?
Скрит текст:

# 209
  • Раковски
Направете чекмеджетата по-широки за да се събират по-големи неща.

Общи условия

Активация на акаунт