Нашите кухни - 70

• 103 304
  • 750
  •   2
Отговори
# 210
Имам нужда от помощ по два въпроса - първо някой има ли панелче с лед лента в ъгъла между горните шкафове и гърба, по-добре ли осветява от тези, които се монтират под шкафовете?
Аз имам такова в сегашната ми кухня. Осветява много добре плотовете, удобно ми е да работя на такова осветление. Такива панели, които се монтират под шкафовете не съм имала, затова не мога да сравнявам. В новата кухня също ще си правя такъв панел в ъгъла, защото ми харесва как сиди дискретно и не бие на очите, когато не е светнато. Бих направила снимката, за да може да видиш как осветява, но не съм си вкъщи. Евентуално, ако искаш, следваща седмица мога да покажа.

# 211
  • София
Благодаря ти. Няма нужда да снимаш, видях на снимка, просто исках мнение да чуя. Притеснява ме дали ти блести към очите докато работиш на плота?

# 212
А къде поставихте кутията за хляб?

# 213
Благодаря ти. Няма нужда да снимаш, видях на снимка, просто исках мнение да чуя. Притеснява ме дали ти блести към очите докато работиш на плота?
Никога не съм се замисляла за това, и щом не съм, ме навежда на мисълта, че не ми блести.
А къде поставихте кутията за хляб?
И аз се чудя това. Сега нямам кутията, банално нямам място за нея. Но в новата кухня искам да имам, та ще следя също кой какви идеи ще сподели.

# 214
Аз нямам кутия за хляб. Един от горните ми  шкафовете е разделен на две. Долната част е по- висока и там си държа олио, зехтин оцет(все високи шишета) и подправки.(Нарочно не сложихме от шкафчетата с тази насоченост, за да може всички вратички да са симетрични, еднакви). На горния рафт държа хляба. Така съм си спестила още от нещата, които по презумция са сложени на кухненския плот.

# 215
  • София
NYC К а в Салекс питахте ли?

Пепински , още вчера след работа се метнахме в колата и отидохме до Военна рампа! Невероятно обслужване, богат избор и много компетентни служители! Много, много благодаря!!!

# 216
  • Бургас, София
Другият ми въпрос е свързан с размерите на чекмеджетата
2 чекмеджета по 45см за прибори ми се вижда достатъчно, но вие знаете най-добре дали имате повече прибори, шпатули и разните други пособия.
Чиниите как ще ги поставяте вътре? Ще сложите нещо като отцедник и вертикални в него или една в друга ще си лежат? Ако ще са вертилано подредени, най-добре да са по-дълбоки чекмеджетата или поне едно да имате, което да побира най-големите ви чинии. Може да си измерите диаметър на голяма чиния и да заложите 1-2см допълнително. Като това важи за вътрешността на чекмеджето, не за челото му. Пояснявам това, защото моите чекмеджета са с високи чела, но вътре са значително по-плитки. Това е до някъде, заради избора ми да няма дръжки.

# 217
  • Под Сините камъни
NYC К а в Салекс питахте ли?

Пепински , още вчера след работа се метнахме в колата и отидохме до Военна рампа! Невероятно обслужване, богат избор и много компетентни служители! Много, много благодаря!!!
Радвам се че помогнах  Hug
Моята кутия за хляб стои върху микровълновата
Ето и снимка

# 218
В инструкциите за ползване на микровълновата, не пише ли, че не трябва да се покрива с нищо?

# 219
  • София
Чиниите ще са една върху друга, затова реших всички чекмеджета да са разделени така - най-отгоре 15 см, долните две по 30. Иначе това е дългата страна на кухнята от ляво ще има още около 40-50 см, плот, а преди това хладилника. Мисля под долните шкафове да има открит рафт за микровълнова и се чудя дали този рафт да не го увелича и да стига до стената ( общо около метър, метър и десет) , на който ще мога да сложа и кутията за хляб примерно.
Помня, че преди време в темата се коментираше слагането на дъска в началото на плота, така че да не падат боклуци между плота и хладилника, когато не е вграден. Искам такава и се замислих - колко широка да е, колкото е широчината на горните шкафове и по-надолу да има някаква ниска преграда, 15-тина см... защото ако е колкото долните шкафове, горе ще стърчи...

# 220
  • Под Сините камъни
В инструкциите за ползване на микровълновата, не пише ли, че не трябва да се покрива с нищо?
Не съм гледала  Rolling Eyes И старата беше така с години.Имаше отвори отстрани за въздуха.Тая не съм я гледала.Като се развали ще си купя нова  Mr. Green

# 221
Щом са отстрани отворите, е добре. Че на някои модели са отгоре .. Rolling Eyes

# 222
Проблемът по-скоро е, че хлябът постоянно е изложен на микровълни.
Ние държим хляба в найлонов плик в хладилника, като пресен е със седмици.

# 223
Аз държа хляба в хлебопекарната  Laughing

Много е неелегантно, обаче нямам място за кутия за хляб, а хлебопекарната се затваря плътно и е добре изолирана, запазва го свеж.

# 224
  • Под Сините камъни
Проблемът по-скоро е, че хлябът постоянно е изложен на микровълни.
Ние държим хляба в найлонов плик в хладилника, като пресен е със седмици.
Така е да,но студен хляб не се долюбва в нашето фемили

Общи условия

Активация на акаунт