Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 798
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
За разкритие без видими оплаквания няма логика да проверяват. Незнам дали беше съвпадение или не но с първата бременност лекаря ми ме провери за разкритие и 2 часа по-късно ми се спукаха водите. От друга страна аз така и не получих разкритие де хахаха:) Но за вагиналния секрет аз си взимам редояно всеки месец, но без спекулуми и тн. Да съм си спокойна че с първата бременност ми откриха стрептококи група Б в 9 ти месец което едно е опасно в по-ранна бременност, второ е опансо при нормално раждане. Това не са гъбички подчертавам а бактерии и то доста кофти бактерии!

# 481
Да се оплача и аз ...Sad Днес бях на ЖК в 32 седмица и 5 дни  съм и докторката каза, че бебо много малък 1,7 кг .... Каза да ям повече белтъци да не го правя манекен ... Лекинко се притесних дали ще има достатъчно време да навакса с килцата

# 482
Аз в понеделник бях на преглед, точно в 32+5 г.с. и бебето също беше около 1770 г.
Моят д-р обаче каза, че всичко е наред, колкото лекари, толкова и мнения, екстра е бебчо. А и ехографите не измерват точно, винаги има отклонения.
Хич не се притеснявай.

# 483
Теди не се притеснявай Simple Smile наистина всеки лекар с мнението си . Важно е органите да се развиват според седмиците ❤ Ако върнеш 5-6 страници назад ,ще видиш колко нещо бяхме изписали точно заради такива коментари от докита

# 484
Жана, мен с две но-шпа ме отпусна след едни 20 мин. С първата бременност такива болки имах чак на раждането. А от днес тепърва съм в 31 г.с. Поне поспаднах надуването тия дни и отново съм килото надолу, което рязко качих. Обаче като гледам никой май в темичката не е във върхова форма днес.

Аз до края не очаквам да ми кажат, че бебо е в норма. С предната бременност си спомням, лекарката в тия седмици направо ми се накара за дребното бебе, а аз с нищо не се ограничавах. Сега ям доста по-пълноценно, макар и с ограничения, но като върви по-мъничко няма да се тъпча. Организмът ми знае колко храна да усвоява.

# 485
И мен с второто ношпа ме отпусна.
Уф, дано нямаме скоро пак такива усещания, да ти кажа честно поизплаших се.

# 486
Абе момичета стигам до извода ,че и тези болки явно са в реда на нещата 😁 Ето ,че пак не става дума за единичен случей . Разбира се това не значи да пренебрегваме проблема ,но май май си е от великия 8 месец които ни плаши всички

# 487
Започвам да се усещам, че пренебрегвам разни болки. Днес една ме сряза на обяд, когато бях излязла.. Ама стиснах зъби и отмина. Обаче ако са по-силни и по-дълги разбира се, няма да търпя, защото се знам каква съм чувствителна.

# 488
Момичета,Малтофера има ли някаква особеност относно приема му с млечни храни?Сещам се,че Ферофолгама като пих не трябваше да се приема с млечни храни,а сега чета в листовката на Малтофера нищо такова не пише.Дали важи и за него това?

# 489
1 час интервал между двете

# 490
Каза ми, че стмахчето не му развито, останалите органи в норма ... странно ми прозвуча ...

Аз също имам болки обикновено нощно време. Днес споделих с лекарката и тя каза в такива случаи да взимам х2 но шпа , ако не минава а се усилва болката, да звъня. Също така ми каза, че до 10 контракции на ден за този период било ок.

# 491
  • Русе
На мен ми бяха изписали Флебодия за да ускорим растежа поради нарушен кръвоток.
От два дена ме мъчи една ужасна болка, точно над ребрата вляво. Все едно са ми сложили една торба камъни отгоре. Не мога да се обърна наляво,не ми стига въздуха.
Уж било нормално от растежа на матката, ама е ужасна болка. И днес 3 часа чаках в Русенското АГ, не можаха да ме видят, имали много работа Sad
По колко но шпа можеше да се пие?

# 492
Мерси Пийкок Simple Smile Аз каквото съм бебе,все на млечни карам.Това желязо сега и режима ми ще развали. Stuck Out Tongue Winking Eye
За контракциите,аз от началото на 4 месец си ги имам и има дни в които са много повече от 10 на ден.Един път реших да ги броя и само до обяд бяха 28.От там нататък се отказах да ги броя.Вечер съм най зле и преди да легна пия 2 ношпа.Максимумът е 3×2 таблетки.

# 493
Каза ми, че стмахчето не му развито, останалите органи в норма ... странно ми прозвуча ...
И на мен на третата фм ми казаха нещо подобно, но че било слабичко в корема, че е недохранено. Иначе че всичко друго е наред.  Много се паникьосах и изплаших.
Сега ям минимум по две яйца на ден, а не съм им фен. Вече ми се повдига от яйца. И гледам повече млечни продукти да ям.

И аз днес имах доста стабилни болки преди обяд. Но за около 30 мин. минаха. А тъкмо бях пила магнерот.

# 494
Това казвам на мъжът ми: защо казват " ядеш за двама" , като аз ям за половин и винаги той ми доизяжда нещата.. а гледам всяка вечер да готвя и да ям нещо домашно. Яйца ям много рядко , а не трябва да е така Sad а месо хич не искам Sad

Общи условия

Активация на акаунт