RYANAIR - 9

• 62 465
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Привет. Закупих си билети за началото на септември със запазено място на 1 ред и не бързам да се чекирам, но в темата за уиз една дама е писала, че за нейния полет са продали повече билети и хората, които са се чекирали последни, нямало място за тях ( или нещо подобно) та не са ги качили на самолета. Въпроса ми е - след като съм заплатил място, със сигирност ли ще ме качат, или да се чекирам преди да са пуснали чекирането за хората без заплатени места?

# 46
Привет. Закупих си билети за началото на септември със запазено място на 1 ред и не бързам да се чекирам, но в темата за уиз една дама е писала, че за нейния полет са продали повече билети и хората, които са се чекирали последни, нямало място за тях ( или нещо подобно) та не са ги качили на самолета. Въпроса ми е - след като съм заплатил място, със сигирност ли ще ме качат, или да се чекирам преди да са пуснали чекирането за хората без заплатени места?

Всеки си има място, което му го пише на бордната карта. Разликата е само, че тези които не са платили получават произволно избрано от системата място.

# 47

Всеки си има място, което му го пише на бордната карта. Разликата е само, че тези които не са платили получават произволно избрано от системата място.

Попаднах на тази публикация във фейсбук.

Копирам текста, ако някой не може да отвори страницата.
Скрит текст:
"Petra Toneva
преди 5 часа · Sofia
Важно: ако летите с wizz air се check-вайте in възможно най-рано (не предишния ден, а предишната седмица), защото днес за полета до Дортмунд бяха продали 7 билета отгоре и отказаха на 4 от хората (+мен) да ги качат.
Ако ви се случи: отивате на касата в летището и ви казват алтернативите (за Дортмунд няма как да ни качат с дни напред, до Франкфурт днес ще качат един хирург с предстоящи операции за днес и още един човек; останалите се надяваме някой да си изпусне полета и да ни качат на негово място).
Полага ви се обезщетение в размера на 400€ + пътни до първоначалната дестинация. Алтернативният полет се поема от авиокомпанията и на теория може да е и с друга авиокомпания, но служителите на летището не считаха това за вариант.
Бих ви посъветвала да не пътувате с wizz air, но всички знаем, че няма как да се избегне. Бъдете подготвени за всичко."

# 48
  • София
Продаването на повече места от  възможните може да се случи в абсолютно всяка компания или сливане на два малки полета в един голям, но недостатъчен самолет. Но това е рядкост и вероятността да се случи точно на вас е малка. Плюс това първо изгарят последните чекирали се - няколко часа преди полета. Вие предполагам планирате да се чекирате поне ден по-рано.

# 49
Едно време хората се чекираха на летището, така че е ясно - щом се е чекирал, значи иска да лети. По тоя начин е логично последните да изгарят. Сега с това чекиране месеци предварително нищо такова няма и нищо не е ясно...

# 50
 Е щом има обезщетение от 400 евро и все пак те "докарват" закъдето си тръгнал на драго сърце бих приела да се възползвам  Party жалко, че вече не летя с Виз след като отмениха дестинацията, която ме вълнува конкретно.

# 51
По принцип всички компании се опитват да продават малко повече билети отколкото места има в самолета, защото искат да е максимално пълен. Има си статистика колко хора се отказват за дадени дати и дестинации и продават на макс. После, ако статистиката не уцели и на гейта се появят повече хора отколкото са предвидени, компанията е длъжна да търси доброволци, които да си дадат местата, компенсират ги с хотел, храна и някаква сума (Voluntary denied boarding). Ако не се появят доброволци вече свалят принудително когото решат - Involuntary denied boarding . Пак се компенсират по същия начин, като този път сумата е регламентирана.

# 52
Някой има ли опит дали ще се заядат за големината на малкия ръчен багаж? Предстои ми пътуване, като ръчният ми багаж смятам да представлява калко куфарче и вместо дамска чанта - опаковка кашонче с размери 35 на 24 см, в което има стъклена ваза, която няма как иначе да пренеса освен в оригиналната и опаковка като ръчен багаж?

Няма да имаш проблем нито за куфарчето(до 10кг трябва да е) ,нито за кашончето.Обаче второто си го сложи в в една торба,за да е един вид като чанта за лични неща.
Аз бях изненадана,че никой не проверява размерите и теглото на куфарите,които си качваш с теб,нито на пък на дамските чанти.Виждала съм хора с какви ли не големини дамски чанти.Преди имаше и изискване за размер,но сега не виждам такива....А за куфарчето...Аз като много стриктна тук преди да тръгна мерих и теглих и накрая взех една чанта с малко собствено тегло,с големина до посочените размери с цел да си сложа повече полезен багаж.Обаче ми се откачи ръката и се измъчих да я мъкна през целия преход (10кг) все на ръка.
.А същото време гледам хора с куфари на око като чели с по-големи размери от изискванията, бутат си ги на колелцата и не съм видяла да имат проблеми......Сега мисля-вече си взимам куфарчето и хич няма да му мисля.
Аз също носех последния път един сервиз-ваза+купа,но ги сложих в по-голямата чанта в една стабилна пласмасова кутия и добре омекотено всичко от вътре и беше ок.Simple Smile

виж това:
Cabin luggage allowance   
All passengers, except infants, have a hand baggage allowance of 10kg which includes 1 free piece of cabin luggage and 1 personal item. The new Ryanair hand luggage allowance defines a personal item as one of the following: handbag, briefcase, laptop, shop purchase, camera, etc.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 11:10 от Zhani

# 53
  • UK
Здравейте, имам ли право да нося някаква храна и вода за децата в самолета или само каквото си купя след проверките?
Миналата година пътувах с Блу Еър, още с тръгването хората наизвадиха кутиите с манджи и сандвичи. Grinning Ще пътуваме точно за вечеря.

# 54
Суха храна - колкото искаш може да се носи. Кашкавали, салами, плод, зеленчук.
Вакумирано сирене изхвърлиха от багаж на пътуващ - имало течност в плика.
Това на Т2, София.
Вода или сок  трябва да им купиш след проверката. Или пък в малки опаковки 100 гр. в прословутия плик.
Имаше позволена течност, но май за бебешка храна.

# 55
Полетът ни закъснява с 5 часа. Имаме ли право на обезщетение?

# 56
Някой има ли опит дали ще се заядат за големината на малкия ръчен багаж? Предстои ми пътуване, като ръчният ми багаж смятам да представлява калко куфарче и вместо дамска чанта - опаковка кашонче с размери 35 на 24 см, в което има стъклена ваза, която няма как иначе да пренеса освен в оригиналната и опаковка като ръчен багаж?

Няма да имаш проблем нито за куфарчето(до 10кг трябва да е) ,нито за кашончето.Обаче второто си го сложи в в една торба,за да е един вид като чанта за лични неща.
Аз бях изненадана,че никой не проверява размерите и теглото на куфарите,които си качваш с теб,нито на пък на дамските чанти.Виждала съм хора с какви ли не големини дамски чанти.Преди имаше и изискване за размер,но сега не виждам такива....А за куфарчето...Аз като много стриктна тук преди да тръгна мерих и теглих и накрая взех една чанта с малко собствено тегло,с големина до посочените размери с цел да си сложа повече полезен багаж.Обаче ми се откачи ръката и се измъчих да я мъкна през целия преход (10кг) все на ръка.
.А същото време гледам хора с куфари на око като чели с по-големи размери от изискванията, бутат си ги на колелцата и не съм видяла да имат проблеми......Сега мисля-вече си взимам куфарчето и хич няма да му мисля.
Аз също носех последния път един сервиз-ваза+купа,но ги сложих в по-голямата чанта в една стабилна пласмасова кутия и добре омекотено всичко от вътре и беше ок.Simple Smile

виж това:
Cabin luggage allowance   
All passengers, except infants, have a hand baggage allowance of 10kg which includes 1 free piece of cabin luggage and 1 personal item. The new Ryanair hand luggage allowance defines a personal item as one of the following: handbag, briefcase, laptop, shop purchase, camera, etc.

НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ! ТОВА ЧЕ ВАС НЕ СА ВИ ПРОВЕРИЛИ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ДРУГ НЯМА ДА ПРОВЕРЯТ! Багажите ди имат определен размер, който е вписан в сайта(и на първа страница). И мен до сега не са ме проверявали, но пред мен на хора с малко БЕБЕ им взеха багажите, разправии, да плащат за чекиран сума много повече от билета... а братята роми отстрани със сакове мой размер , стояха и гледаха сиира, и никой нищо не им каза!

# 57
Полетът ни закъснява с 5 часа. Имаме ли право на обезщетение?

Да, имате.
Във ФБ постоянно ми излизат постове в група - Обезщетения при полет.
Може да я потърсиш.

# 58
  • UK
Суха храна - колкото искаш може да се носи. Кашкавали, салами, плод, зеленчук.
Вакумирано сирене изхвърлиха от багаж на пътуващ - имало течност в плика.
Това на Т2, София.
Вода или сок  трябва да им купиш след проверката. Или пък в малки опаковки 100 гр. в прословутия плик.
Имаше позволена течност, но май за бебешка храна.
Благодаря много!

# 59
за да не стане грешка:)- ето ги изискванията за багажа все пак ...https://www.ryanair.com/gb/en/plan-trip/travel-extras/cabin-bagg … -and-luggage-fees

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 13:03 от Zhani

Общи условия

Активация на акаунт