RYANAIR - 9

• 62 488
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Полетът ни закъснява с 5 часа. Имаме ли право на обезщетение?

Почти е сигурно, че имате право на обезщетение, но се гледа закъснението при кацане, а не при излитане. Понякога наваксват. При вас едва ли ще успеят.  Wink

Освен това не се знаят причините за закъснението. При независещи от тях обстоятелства, не плащат.

# 61
Здравейте, пътувах с един паспорт, смених го и полета на връщане ще ми е с новият паспорт, въведох данните на новият ми паспорт в профила ми в сайта и ги запаметих, но когато тръгна да правя чек ин да обратния полет, ми показва данните на стария ми паспорт и не мога да се оправя, моля да помощ.

# 62
Пиши им в чата

# 63
  • Luxemburg
Правя резервация и на стъпката преди плащането ми казва да си купя и ръчен багаж, тъй като само първите 90 човека ще бъдат пуснати с ръчен багаж 55см. Така ли е и да си купя и това нещо или всеки има право на ръчен от 10кг с размер 55 /40/20. може ли да не си избирам и купувам място ако съм с 2 деца до 12г? има по 2 евро място на крилата.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 20:46 от ronicat

# 64
  • София
Теоретично всеки има право на безплатни 10 кг. Но наистина след 90тия пътник другите куфари  ги прибират  безплатно в багажното отделение.
Това става преди  качване на бусчето до самолета. Не е страшно, но ако имаш "интересни" стоки в багажа може да се изкушат хамалите.
После четем теми за изчезнали стекове цигари, парфюми, суджуци и уж маркови дрехи.
От друга страна целта на сайта на РЕ е да предложи колкото може повече платени услуги, допълнително към евтиния билет.
1 -2 ще откажат, но третия ще си плати.

# 65
  • София
Решението е куфар с код или катинар. За мен по-големият минус е, че човек после трябва да чака на лентата, а ако има много полети, куфарите може да се забавят. Особено ако човек гони автобус/трансфер. Примерно на мен тази година два от полетите ми пристигаха към 12 вечерта и е важно бързото изнасяне, за да се хване последен автобус или защото, ако се изпусне, следващият е след час.

# 66
  • София
В такъв случай си плащаш в сайта на РЕ - priority bording и си свиркаш.

# 67
  • София
На теория, да, но в сайта изрично четох пълните правила и пишеше, че и с приорити го взимат. Не е защитен, макар и по-рядко да прибягват до приоритито.

# 68
  • София
На практика - пътувам поне 1 път месечно с РЕ.
До сега никога не са вземали багаж на PB.
Търсят ги и ги пускат първи в буса с багажа.
Всеки си решава как да пътува, тук само споделяме.
Моето и нечие друго мнение не са последна инстанция и не са задължителни.

# 69
Здравейте !
Благодаря за полезната тема !
Днес купих билети за Барселона за октомври и тъй като за първи път ще летим с Раян Еър изникнаха въпроси ....
След покупката на билетите не получих мейл за резервация или успешна покупка , в акаунта имам предстоящи пътувания и там е видимо , прочетох , че се дължи на бъг в сайта , а въпроса ми е дали ако им пиша ще ми изпратят въпросните резервации на мейла ?
Ще имам и други въпроси , но след време Simple Smile
Благодаря предварително !

# 70
  • София
Няма да ги изпратят. Те не са и нужни.
Щом ги имаш в акаунта,  сайта е достатъчно.
Следиси сроковете за чекиране и - лек път!

# 71
  • София
Няма смисъл да им се пише за това наистина, аз им писах и казаха, че са пратили пак, но така и не получих. Grinning

# 72
  • Пазарджик, България
Здравейте! Искам да попитам, след като от Раян са заявили, че ще възстановят сумата на билетите, колко е срока на връщането им? Благодаря на всеки за информацията и се извинявам, ако в някоя от старите теми има същото питане 😊

# 73
  • софия
Искам да пътувам за Барселона февруари месец. Кога е момента за резервация на билети. За сега излиза около 110 евро за двама. Но няма ли да падне цената още по- нататък?

# 74
към края на годината следи, рано е

Общи условия

Активация на акаунт