RYANAIR - 9

• 62 466
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Luxemburg
Елексир, Раян не мога да ги разбера изобщо. Следя ги само от месец и нещо, но за това време цените се смениха 4 пъти. Първо бяха 53€, после станаха 68€, аз си ги купих преди 2 дни за 43€, а сега са 178€. Проверявам за 3 билета, че няма как да ги разделя тъй като пътувам с децата. Иначе сега само 1 билет е 83€, но като купя и детските стават по 178€/бр. Затова и питах как действат с цените Раян.
Уиз най в началото цените наистина са високи, но около 6м преди това са ниски вече. Колкото повече се приближава датата, толкова повече поскъпват. А и в последно време рядко пускат намаления през летния период. Мен ме интересуваха само две летища - Шарлеро и Хан и за двете такава е била тенденцията. И за двете цените са били високи. А сега след като закриха Хан и се преместиха във Гранкфурт цените им станаха двойни.

# 91
  • София
Здравейте! Купих билети в понеделник (14.08) за края на септември. Досега не съм пътувала с РЕ и самолет изобщо. Ще сме двама възрастни с по 20кг чекиран багаж. Имам следните въпроси:
- Ще може ли един от чекираните багажи да е от голяма туристическа раница? Има ли опасност да бъде "разгледана" от служителите?
- Прочетох разрешените неща, които се допускат на борда, както и забранените. Никъде не прочетох, дали мога да имам в ръчния багаж (дамска чанта) фотоапарат (DSLR)? Той е приблизително към 900гр. Обаче имам и още един, който е към 200гр (аналогов). За мое спокойствие и тяхна безопасност, предпочитам да са ми в дамската чанта. Писах на сайта, но от там ми отговориха само какви батерии са разрешени на борда.

И аз като всички се притесних, че не ми изпратиха потвърждение на резервацията по имейл. Писах им и и веднага го получих.

# 92
Не слагайте ценни неща в чекираната раница и няма да имате проблем, аз няколко години чекирах сак, без катинари и заключване, не мисля, че някога е бил отварян, но това зависи от персонала на летището, не от авиокомпанията.

Аз също нося ДСЛР, няма проблем. Евентуално ще те накарат да го извадишна лентата за проверка на багаж.., на мен за 7 години ми се случи виднъж - миналата година в Атина...

# 93
Здравейте! Купих билети в понеделник (14.08) за края на септември. Досега не съм пътувала с РЕ и самолет изобщо. Ще сме двама възрастни с по 20кг чекиран багаж. Имам следните въпроси:
- Ще може ли един от чекираните багажи да е от голяма туристическа раница? Има ли опасност да бъде "разгледана" от служителите?
- Прочетох разрешените неща, които се допускат на борда, както и забранените. Никъде не прочетох, дали мога да имам в ръчния багаж (дамска чанта) фотоапарат (DSLR)? Той е приблизително към 900гр. Обаче имам и още един, който е към 200гр (аналогов). За мое спокойствие и тяхна безопасност, предпочитам да са ми в дамската чанта. Писах на сайта, но от там ми отговориха само какви батерии са разрешени на борда.

И аз като всички се притесних, че не ми изпратиха потвърждение на резервацията по имейл. Писах им и и веднага го получих.

Естествено, че има опасност да бъде проверена. Това какво ви притеснява?

Няма проблем да си носите и двата фотоапарата.

# 94
  • София
За проверката ми е ясно, няма да пренасям наркотици, че да имам против.
Притеснявам се, че е възможно да изчезнат вещи от нея.

Блаодаря за отговора @Bradley Cooper!

# 95
За проверката ми е ясно, няма да пренасям наркотици, че да имам против.
Притеснявам се, че е възможно да изчезнат вещи от нея.

Блаодаря за отговора @Bradley Cooper!

Че те и от куфар могат да изчезнат,както и да се изгуби целия чекиран багаж,така че имайте едно наум какво слагате в куфара и да не ви заболи много,ако се затрие багажа изцяло или частично.Иначе всички ценности и техники-в ръчния багаж.

# 96
  • София
Може да се направи допълнителна застраховка на чекирания багаж или част от него. Скоро дъщерята си тръгна от тук с професионална ножица за 660 Е.Имаше документ за покупката и касова бележка. Застраховахме я чрез мои познати. Платих към 6 - 7 лв. за сигурността по време на полета. Всичко завърши благополучно. 
Ако не ви се занимава може куфара да се фолира. На Т 2 има специална машина и за 10 лв. опаковат чекирания багаж. Но не съм наясно какво става, ако фолиото е нарушено при получаване.

# 97
  • Пазарджик, България
Здравейте! Искам да попитам, след като от Раян са заявили, че ще възстановят сумата на билетите, колко е срока на връщането им? Благодаря на всеки за информацията и се извинявам, ако в някоя от старите теми има същото питане 😊

# 98
Здравейте,
ще си купувам билети до Милано ,ще летим  от Букорещ, но не ми стана много ясно за местата когато сме с 2 деца на 8 и 11 години.Не искам да сме разделени но понеже с тази компания летим за пръв път ме интересува колко места трябва да закупя за да сме заедно ,и кога трябва да се чекирам.Става въпрос за 20-24 септември.Видях че за децата трябва да има безпалтни резервирани места.Техните ще ми ги изпише и аз трябва да си купя наши места до техните или как ?Всяка компания различно.

# 99
За децата местата са безплатни, а единият възрастен задължително купува място (+4€/на посока)- дори не пита, а директно го слага в цената. Евентуално ще трябва да закупите за 2-я възрастен (обикновено са по 2€/посока). И ще ги изберете още, докато правите резервацията (за 1 в.+2д.). Ако не закупите място за 2-я възрастен, него може да го разпредели навсякъде из самолета.

Чекирането (при закупени места) е от 60 дни до няколко часа преди полета. Ако не закупите място за 2-я възрастен- него ще можете да го чекирате от 4 дни до няколко часа преди полета.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 17:03 от Galettta

# 100
За децата местата са безплатни, а единият възрастен задължително купува място (+4€/на посока)- дори не пита, а директно го слага в цената. Евентуално ще трябва да закупите за 2-я възрастен (обикновено са по 2€/посока). И ще ги изберете още, докато правите резервацията (за 1 в.+2д.). Ако не закупите място за 2-я възрастен, него може да го разпредели навсякъде из самолета.

Чекирането (при закупени места) е от 60 дни до няколко часа преди полета. Ако не закупите място за 2-я възрастен- него ще можете да го чекирате от 4 дни до няколко часа преди полета.

Благодрая ,аз се поразрових малко и видях че като избирам места на децата ми изписва че са безплатни.Веднъж с Уиз ни бяха разхвърляли из целия самолет затова се притесних.

# 101
имам още 2 въпроса ако не ми стигат 100 лв в картата ще ми направи ли резервацията докато ги внеса утре сутрин и на децата само имената ли се изписват.Не видях да има номер на паспортите.

# 102
  • на Мелмак
Няма да ти направи резервация, на децата се вписват и номерата на паспортите.

# 103
Няма да ти направи резервация, на децата се вписват и номерата на паспортите.

Да но в момента не ми даде поле за номерата на паспортите и не ми изписа че са деца.Да не би при чек ин да се вписват или греша нещо newsm78
На Уиз изписва име на възрастен и номер на паспорт и име на дете,тук няма такова нещо.Само да не сгафя и да не оплескам нещата.

# 104
При чекирането се попълват данни от паспортите/ЛК.
Сайта е направен толкова лесно- стъпка по стъпка и всичко ще Ви предложи, което е необходимо (или пък да изберете нещо от не задължителното) за попълване на този етап. И сега, и после може да си купите багаж, приорити или места (за втория възрастен конкретно). И кола може да наемете... Просто следвайте стъпките и четете това, което Ви се предлага.
И мейл може да не получите (предполагам, че сте прочели в темата назад). Но имате ли си резервция с номер в акаунта- значи всичко е наред. По- късно ще получавате напомнящи мейли за чекиране, предложения да си наемете кола и т.н.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 09:30 от Galettta

Общи условия

Активация на акаунт