Деца с очни проблеми - тема 9

• 118 047
  • 686
  •   1
Отговори
# 585
Синът ви,оправи ли се след призматичните очила?

# 586
Синът ви,оправи ли се след призматичните очила?
Да. В началото и лекуващата лекарка беше скептична, защото призмите бяха много. Започна от 10 призми.  Правихме и упражнения.  Отне  осем години.  Призмите намалявахме постепенно.  Това изпитание ме научи на търпение. 
Сега е с очила с малък диоптър и астигматизъм. Има стереозрение. 
Никога не е правил проблем за носене на очила.

# 587
Здравейте,
Сина ми го оперира проф. Оскар през 2022г. Малкият беше на година и половина и операцията беше и на двете очи едновременно, причина - кривогледство. Превръзките стояха от след операцията, която приключи към 11ч. до 18ч. на същия ден.
Ако имате други въпроси - пишете ми.

# 588
Здравейте! Детето как прие превръзките, не искаше ли да ги маха? Как продължи следоперативния период и колко време е? Т.е. колко дълго детето трябва да остане вкъщи и да не ходи на ясла? Имаше ли болки и какви са препоръките след операцията? Тичане, скачане и т.н. Залях ви с въпроси, но съм доста притеснена. Благодаря ви предварително!

Здравейте,
Сина ми го оперира проф. Оскар през 2022г. Малкият беше на година и половина и операцията беше и на двете очи едновременно, причина - кривогледство. Превръзките стояха от след операцията, която приключи към 11ч. до 18ч. на същия ден.
Ако имате други въпроси - пишете ми.

# 589
  • Немция
Мария, честити 5 на малкото ти момче! Да расте здраво и щастливо дете! Flowers Hibiscus

Улучили сте спокойно време на Нордзее. При нас цяла седмица се стелят студени мъгли и няма никакъв вятър.

Остзее май е по-спокойно, няма ги и големите приливи и отливи.
Харесвам го, макар че рядко съм стъпвала там. Големи пясъчни плажове, спокойствие..
Бяхме там за седмица през лято 2020, улучихме топло, тихо време, къпахме са на вода с 22-23 градуса, изкарахме късмет.

Рейна, явно е до училище как са организирани стажовете.

# 590
  • Русе
Отдавна не съм влизала в темата. Детето ми е с кривогледство от бебе, но вече е почти пълнолетна госпожица. Кривогледството го задържа на едно равнище още когато беше на 10-11г. От тогава обаче всяка година има промяна в диоптъра, поради това, че сега расте. Преди ходихме при д-р Барбукова във Варна. Ние сме от Русе и последните години я водя при русенски очни лекари, но така и не успяхме да намерим нашия лекар. При нас прегледите се правят някакси много набързо. Иска ми се отново да отидем при доктор Антония Барбукова във Варна, но нещо не мога да я открия на телефоните, които имам. Имам един стационарен телефон на частния кабинет, в който работи /това е една кооперация на първия етаж с аптека/. Този стационарен телефон ми дава, че е изключен. Имам и мобилен телефон, на който никой не вдига. Ще помоля, ако някой има телефон, на който да запиша час да ми го изпрати.

# 591
  • Варна
http://www.pulmo-oculus.com
Това е частната практика на д-р Барбукова.

# 592
Потвърждавам, че има промяна в адреса и телефоните на др. Барбукова.  Може да я потърсите на телефоните от горния пост. За преглед по ЗК се чака много.  Лично аз, първо записвам час и после вземам направление.

# 593
Vesssrusss и аз съм от Русе и изобщо не съм доволна от лекарите тук.При нас проблема е мързеливо око и лекарите тук не видяха проблем и вече доста време ходим във Варна при Филева.

# 594
Здравейте,

Детенцето ни (на 1г и 6м) е със страбизъм от раждането и след посещение на двама офталмолози получавам различна информация относно операцията. Единия казва, че за да има ефект трябва да се направи преди навършване на 2г, а другия казва, че е много малка и да изчакаме до 3-4 годишна възраст. За момента закриваме очите за по няколко часа дневно, като ги редуваме по схема. Също така единия офталмолог каза, че има избледняване на очния нерв, като проблема не е в самото око, а вероятно от мозъка. Направихме ЯМР и всичко е наред. Ако някой е запознат, моля за малко информация по този въпрос. Ще занесем ЯМР и при офталмолога, но часа ни е доста далече.

# 595
freaky84 за толкова малко дете не мога да дам мнение кога трябва да е операцията. Моето дете беше с придобит страбизъм и беше по-голямо. Лекарят, който предлага по-рано операцията може би цели да спре да се закриват очите и зрението да се развива, като мозъка получава пълноценна информация от двете очи.Така ще се избегне и дискомфорта от закриването.
За ЯМР и очния нерв  - това, че всичко е наред е заключението на лекаря, който е разчел ЯМР не ми стана ясно. 
Аз бих се консултирала с детски невролог. Друг специалист,  който също ще е полезен според мен е офталмолог, който работи в неврологично отделение /клиника. Има раздел и тясна специализация "Офталмоневрология". Аз в моята практика по прегледи и семинари само на един лекар в биографията съм прочела, че е работил в такова отделение./от лекарите в София трудно се получава информация/Във Варна е, но незнам колко е работил с деца в това отношение,  иначе преглежда деца.
Успех!

# 596
Димис, посещавали сме детски невролог три пъти. Освен, че детето беше с нисък мускулен тонус, друго по повод страбизма не е коментирал. ЯМР правихме днес и заключението е от лекаря, който го е разчел. Ще го занесем на невролога и офталмолога, но виждам че там всичко е наред.

# 597
Намаления мускулен тонус оказва голямо влияние.  Моят син все още е с такъв всмисъл, че мускулите му не са стегнати. Роди се голям на тегло, бързо израстна и предполагат, че това е причината.  Докторката след операцията каза, че очните му мускули са като разхлабен ластик, никаква пружинност не усещала като работи. После и ортопед го потвърди, даже доктора ме помоли да го занеса за теста. Много поучителен беше за мед. персонал. Незнам обаче, ако мускули му бяха стегнати дали нямаше да направи фебрилен гърч.  Така просто от температура пострадаха очните мускули.

# 598
Намаления мускулен тонус оказва голямо влияние.  Моят син все още е с такъв всмисъл, че мускулите му не са стегнати. Роди се голям на тегло, бързо израстна и предполагат, че това е причината.  Докторката след операцията каза, че очните му мускули са като разхлабен ластик, никаква пружинност не усещала като работи. После и ортопед го потвърди, даже доктора ме помоли да го занеса за теста. Много поучителен беше за мед. персонал. Незнам обаче, ако мускули му бяха стегнати дали нямаше да направи фебрилен гърч.  Така просто от температура пострадаха очните мускули.

И при нас обясниха, че това е причината за страбизма, но посещаваме рехабилитация и като цяло сега е добре. Това обаче не може да помогне за кривогледството. Просто се чудех кой доктор да послушам и кога е най-удачно да се направи операция. Не искам да изпусна нещо и после да е късно. А не съм никак наясно.

# 599
Защо не направите консулт с проф. Оскар? Той е и невролог. Не го упражнява последното самостоятелно, но прилага знанията в офталмологичната си работа. Писах на предната страница - оперира и двете очи на сина ми, когато детето беше на година и половина. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт