Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №7

• 86 796
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Вярно е. Понякога актьорът крещи, а дубльорът си говори нормално.

# 376
  • София
Завиждам на всички, които тепърва ще гледат ВВ Сюлейман. Разликата в двата сериала е осезаема и за мен в полза на първия. Аз ли прекалено харесвам Халит и Мерием, или цялото режисьорско и решението на сценаристите ме е впечатлило - не знам, но ми е по-любим.
Присъединявам се, че ВВ Кьосем стана труден за гледане. Тежък ми е, а колкото повече наближава възкачването на Осман и развръзката, толкова повече ще ми става трудно. Но не така трудно, както при Сюлейман. Там той имаше един образ до 3 сезон и промяната му ми дойде като гръм. Намразих го, исках да умре и не ми беше тъжно за него и за последните му дни. Тук няма такъв образ, който да е граден и като се промени да ми повлияе така. Затова ми е по-лесно да гледам, но постоянните интриги, смърт, заговори ми втръсват. Няма нито едно забавление, нито една любов, нищо различно от смърт. Във ВВ Сюлейман имаше любов в няколко двойки, интересно свързано и показано. Празнуваха и между интригите на Хюрем винаги имаше и нещо хубаво, красиво....докато тук не. Даже роклите не ме разтоварват.
Но явно времето и било такова.

# 377
  • Пловдив
Не е ли правилно да се казва "ВВ-Историята на една любов"?

# 378
Такава е била историята,Люксен.За метаморфози в характера ,според мен сутан Мурад е еталон,но той предстои.
Няма много любов ,повече смърт и страх-времена.

# 379
Дублажът е най - глупавата идея в изкуството, без преувеличение бих го нарекла убиец на удоволствието на зрителя. Освен това стимулира неграмотността.

На 07.09.1566 г. е починал Султан Сюлейман.

Сигурно има и други като мен, които са отлагали гледането на последния епизод на "Великолепният век". Може би от нежелание да се разделя със сериала и героя на Халит. После научих монолога наизуст. Прекрасно заснета сцена, много ми хареса идеята светлина да осветява пътя към вечния мрак на отвъдното.

https://www.vbox7.com/play:798e8683f4

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 12:23 от LU4IQ

# 380
Аз отлагах.Поради същите носталгични причини.И до днес така и не изгледах последните 3 серии, стигнах до битката между двамата братя и дотам....Изгледах само монолога и то когато го постнахте в тази тема.Останах очарована.Гениален финал, страхотно хрумване на сценаристите,много достоен финал, много добре направено, дори те кара да се позамислиш.

# 381
  • с. Оброчище
А 2-та сезона на ВВ Кьосем има ли ги преведени на бг със субтитри някъде?

# 382
Здравейте,

Наистина историческата сага ВВ е хубав и вълнуващ сериал, замислян дълго време със сценарист Мерал Окай (Бог да я прости!) - една от най-добрите и талантливи сценаристки в Турция. Сериалът беше доста дълъг и в него ни бяха показани всички възможни взаимоотношения, любовни, приятелски, братски, както и интригите, клопките и съюзите, с цел влияние или манипулиране. Просто във ВВ ни показана всичко и друго след него би било вид повторение в едно или друго отношение. В тази връзка, според мен ВВ Кьосем е успешен, защото сценаристите са намерили начин да завъртят нещата така във фабулата, че сериалът да бъде интересен и вълнуващ. В сравнение с ВВ може би е малко монотонен и няма толкова любовни линии и забавления, но такава е била епохата. Във ВВ имахме силен и дълголетен султан, а във ВВ Кьосем основното действащо лице е една силна жена, на лице е едно доста по-нестабилно време на млади и неопитни султани султани, бунтове и сблъсък на няколко авторитета, така да се каже.  Аз не се стремя да сравнявам двата сериала, защото идеята е различна, имат различни послания, времето във ВВ Кьосем е коренно различно - доста по-размирно и бурно откъм вътрешни размирици.
За мен Берен Саат беше прекрасна, отново направи страхотна роля и плаках на много сцени, страшно ми въздейства...сякаш не играе, а наистина преживява всичко случващо се, естествена е, непринудена.
Мерием не успя да ме трогне и дори на моменти преиграваше, но всеки има различен поглед и усещания за актьорска игра.
Въпреки голямата си симпатия към Берен, втори сезон на ВВ Кьосем ми хареса повече като сценарий и като заряд. Може би, защото линията на действието беше различна, различен вид сблъсък между героите, който до сега не беше показван. Нургюл Й. (в ролята на Кьосем около 38-40 годишна) и Метин А. ( в ролята на Мурад IV) просто бяха невероятни, както и другите актьори, разбира се. Но основни адмирации за Метин - страхотен! Лично за мен, струва си да се гледа и втори сезон.

niniel929, Hugдо колкото знам - не, изтрили са ги. Има ги с руски субтитри и двата сезона. На първа страница има линкове в поста на Зарани.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 15:02 от dana78

# 383
А аз не мисля,че Мерием преиграваше, а и дори да го е правила на мен точно това пък ми харесва.Колкото и странно да звучи.Тя показваше емоции.Докато Берен е направо безизразна на моменти.Разбира се всеки има различна гледна точка.
Хубаво е да се гледа и 2-ри сезон, но уви няма да имаме такава възможност, поне не тази година, не и на български или поне със субтитри,ако случайно някой добър човек не се намери да го преведе.

# 384
   И на мене ми харесваше как играеше Мерием - актрисата, която изигра Хюрем. Доста добре влизаше в ролята си. Нищо лично, но Берен не ми харесва как играе. Антипатична ми е тази жена. Многото актриси, които си мислят, че са велики в работата си и също така незаменими!

# 385
Мисля по същия начин. Не може и не може да ми хареса.

# 386
Страшно харесвам Берен. И Мерием ми харесва, но класата на Берен и срещу нея да тича не може да стигне.

# 387
Не съм сигурна , че Осман постъпва правилно спрямо Кьосем.Може да е допуснала грешки, може да не пистъпи правилно с фалшивия ферман, но факта че тя го отгледа не е за пренебрвгване.Тя го спаси да не бъде убит заедно с майка си, и пак тя го приласка и взе в стаята си.
Неблагодарно ми е това поведение на Осман.Сякаш си отмъщава обзет от злоба че не наследи трона веднага след баща си.

# 388
  • Пловдив
Аз не разбрах какъв беше планът на Кьосем с написването на фалшивия ферман. Имаше момент, където казваше "Мустафа да стане султан, пък за след това имам план." И пак не схванах.

# 389
Момичета, има ли линк със бг субс и на вторият сезон на Кьосем? Ако е възможно някой да ми го прати на лс. Колкото обичах Хюрем, така и с Кьосем...

Общи условия

Активация на акаунт