Въпроси за приемното семейство?

• 36 458
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
Bars,Stillness много се радвам,че нещата при вас също се движат.По въпроса за обучението-ние го минахме съкратено,поради малкото време,с което разполагаше съпругът ми.Като часове бяха всички,но като дни по-малко.Бяхме само ние и общо взето обучението беше четене на лекции и отговаряне на въпроси.Очаквам добри новини от вас PeaceАз в понеделник отивам да се допитам до нотариус по моя въпрос.Нито един от БР не е лишен от родителски права.Надявам се въпреки диагнозата на майката да намеря начин.Ще се опитам да си извадя генерално пълномощно-дано е в ремисия и подпише.И дано ми свърши работа после! newsm78

# 241
Здравейте на цялата компания! Днес ми казаха,че комисията ще се събере в началото на февруари. Стискайте ми палци да получим одобрение!

# 242
Стискаме и на краката.И да пишеш веднага.
lyvica какво става при теб?Какво каза нотариуса за пълномощното?

# 243
  • до най слънчевия бряг
здравейте ,днес се регистрирах и прочетох част от този форум ,дали се обсъжда още?

# 244
Добре дошла, siren62?
Приемната грижа все още се обсъжда.  Wink Питай каквото те интересува!

Мариана, с теб сме!  Hug

# 245
Така,значи аз се въртя в омагиосан кръг.Нотариуса каза,че трябва да се заведе дело за настойничество върху майката от заинтересованото лице,което трябва да е бащата.Но тъй като и той не е зайнтересован,то трябва да отида при него да ми даде пълномощно да го представлявам пред съда по тази процедура и да заведа делото аз.Проблемът е,че това дело ще се проточи дълго и няма шанс за това лято да се сдобием по този начин с паспорт.Адвоката ме посъветва да ги взема и двамата,да ги закарам в паспортна служба да се подпишат за паспорта.А после за пълномощното......незнам.Ще опитам с познат нотариус.Сега в главата ми е само как ще мине срещата на БР с детето......Дано не се травмира милото!

# 246
siren62,добре дошла.
lyvica ,съжалявам за сложния ти казус,дано поне срещата мине безболезнено -ако изобщо може да се нарече така.Кога ще се виждаш с БР? Иначе как се развиват отношенията ви в къщи?
При нас делата взеха да летят с такава скорост,че чак не мога да насмогна на срещи и документи,но конкретен резултат ще имам утре след обяд - направо нямам търпение.Не смея да пиша все още подробности "да не ни мине котка път".

# 247
Смятам тези дни да ги потърся,но честно казано....не ми се иска много и ще трябва да се преборя с това.Почти съм убедена,че няма да се съгласят веднага и незнам какво да им кажа,за да подпишат.Още повече малката ще присъства на разговора ни.Иначе у дома нещата са спокойни-разговаряме често за родителите й,за дома в който е била,за децата там,за лелките и отношението им към децата......И всеки път ми разказва все повече и повече.Тъгува за приятелите си и с голямо удоволствие ми помага за великденския базар.Чака с нетърпение да отидем в дома и да види децата.Отложих я от първи клас и сега ходи в предучилищна.Справя се отлично!Все още на много думи незнае значението и пита,но времето е пред нас.Тя е свикнала с всички в къщи,сигурна е в обичта ни,която виждам,че е взаймна.Напоследък, когато говори за кака си и батко си казва-сестра ми и брат ми:)Спокойна е,и това е добре!

# 248
Лъвица, не отлагай. Знам, че ще е неприятно, но колкото по-бързо мине, толкова по-бързо ще остане в миналото. А и при следващата среща (ако има такава), вече ще си по-спокойна.

Барс, очакваме добри новини.  Grinning

# 249
Благодаря ви за подкрепата! Веднага ще пиша. Simple Smile

# 250
Отложих я от първи клас и сега ходи в предучилищна.
Същата процедура ми предстои и на мен, казаха ми от РИ , че трябва да  подам молба през април-май.Записала съм я в предучилищна и се надявам, че ще разреши да повтори предучилищната. Искат ми заключение от   психолог-педиатър и ТЕЛК. Надявам се и от АЗД да помогнат с доклад. Не виждам смисъл да я изюркам да наваксва тооолкова много пропуснати възприятия, впечатления...не говоря за уч. материал.

# 251
По въпроса с отлагането ще ти кажа как беше при нас.Първо пуснах молба в инспектората.Казаха ми да отида при личният лекар,който ми издаде медицинско заключение,че детето не е било в семейна среда,не отговаря на ръст и килограми,често боледува и т.н.Тогава назначиха комисия,в която участваха от инспектората и ресурсния център-педагози и психолози.На комисията присъстваш и ти.Правят тест на детето с рисунки и въпроси,които бяха доста объркващи.Например-каква е връзката между въглен и хартия?,какво може да няма на една маса? и т.нКато отговорът на последният е-може да няма крак!?След като излезе решението на комисията се назначава работа с детето на ресурсен учител и психолог.

# 252
А на мен ми отговориха, че трябва да подам молба, в която да приложа и мнение от педиатър- психолог, както и заключение на ТЕЛК. Предложиха ми вариант- помощноо училище. Явно има разминаване в прилагането на наредбата, стори ми се, че не беше много запозната служителката, на оято попаднах по телефона Ще трябва да отида на място. В моят случай Еми е живяла до 5 годишна в ДМСГД с бебетата, които не говорят и едва-вървят. За да си пази бройките, диркторката на дома я я държала още 3 години там....нямам думи. И поради тази причина  и физическото и , и психическо, и емоционално състояние отговаря на 5 годишна. Как да я пусна в първи клас?! По телефона ми се стори, че искат да ме убедят, че е трудно получаването на такова разрешение за отлагане- ще видим...

# 253
Отивай при директорката на инспектората по образуванието и никакви помощни училища!Те така са свикнали да гледат на тези деца-като второ качество!Какъжв ТЕЛК искат?Тя няма хронични заболявания!Вярно е,че и в моя случай писаха глупости в медицинското заключение,но стана за 2 дни и е най-лекият начин.А за това,че не са на ясно е така-колко деца има като нашите?Но затова е този форум-да обменяме опит и мнения и по този нячин да ги насочваме.

# 254
Отивай при директорката на инспектората по образуванието и никакви помощни училища!

Абе, какво помошно училище!За училището изцяло натежава решението на родителите.Никой не може да ви откаже записването й в масово училище, още повече сега, когато има ресурсно подпомагане.Ако остане в детска градина искайте ресурсно подпомагане също.Обърнете се към Ресурсен център.

Виж за отлагането от първи клас, може и да се опънат в комисията,особено ако е на 8г.Ако веднъж е минала на комисия за отлагане, втори път едва ли ще разрешат отлагане.Но опитайте.

Но първо идете в инспектората за молба и да уточнят какви документи ви трябват.

ПП Видях - скоро ще навърши 7г. и едва ли е отлагана от училище. Имате шанс.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 18:25 от Аист

Общи условия

Активация на акаунт