Искам да кажа ... (135)_14.08-20.08

• 61 414
  • 936
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добро утро!

И Птиците и Отнесени съм ги чела по два пъти, но сега като ме подсетихте, мисля още веднъж да ги мина.
Чака ме първо роман, който ми подариха за РД едни от съседите, много ми го похвалиха - Мъжете, които мразеха жените на Стиг Ларшон. Мисля, че е трилогия и ако ми хареса, ще си купя и другите две части.

Белинде, ти направо ме шокира с тая занималня. Аз записах Кати именно заради контрола там, а и защото мисля, че е още малка да се движи самостоятелно до училище и обратно. Тя не учи в нашия квартал, макар че трамваят спира до блока и след това до училището. Поне идната учебна година ще си е на занималня, пък после ще решим. А и сега няма кой да стои с нея вкъщи и ще блее часове наред.  ooooh!

Мари, ако имаше кой да се занимава с детето ми вкъщи, нямаше и да си помисля за вариант занималня.  Wink Но поне в тази, където съм я записала, са по 8-9 деца в група, което е далеч по-добре от 32 броя в държавната и тотална липса на контрол.

# 556
О, да, Тонка. Напълно съм съгласна с теб. Аз просто съм се дала курбан в името на децата! Къде за добро, къде за лошо.

# 557
Лято, не бързай с антибиотика, той ще раздразни допълнително чревната флора. Наблегни на лактофлори, натриев цитрат за възстановяване на електролитния баланс, диета....
Разбира се, за леко висока Т и малко зачервено гърло няма да давам АБ.
Започнах отново Хрониките на Клифтън, чела съм първите 3, но нямам ясен спомен, сега ще ги карам до 7 том.
„Птиците умират сами“ми е една от най-любомите книги, другата не съм я чела.

# 558
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тонка, занималнята може и да е добро решение. Явно зависи от учителките. Нашето дете случи на добра занималня в училище - там я научиха първо да си приготвя домашните и уроците и после играта и забавленията. От първи до четвърти клас ходеше. Аз съм влизала в стаята да я изчакам понякога,  за да видя какво правят. (Учителката винаги ме канеше). Тя проверява всяко домашно, връща някого за нещо сгрешено, после проверява втори път. Който е готов, може да се занимава с нещо тихо - да си рисува, да си чете. В 4 часа задължително ги извеждаха навън, дори и дъжд да вали, защото училището има дъъълга стряха и под нея пейки открай до край. И те си играят там на нещо или си говорят и се кикотят до 17.30. През това време един по един ги прибират баби и родители.
В пети клас, като остана сама вкъщи, отначало я наглеждахме. И тя си кара по схемата от занималнята - първо си научава и написва домашните, играта после. Аз даже я карах да почине малко след училище, да се развлече с нещо странично за час, пък после да подхваща уроците, обаче тя не искаше така, искаше първо да си ги приготви, после да й е спокойно. Създадоха й добър навик в занималнята.Та явно и това, като всичко останало, си е на късмет.

ОООО, Фло! Добре дошла, мила моя, така да се каже, на "моя" територия!  Hug

# 559
  • София
Тонка и в нашата занималня бяха 10-12 деца в 3-4 клас,но имаше 1-2 зрънца,които разваляха дисциплината.Нали беше платена и ги търпяха.Но от занималня до занималня вероятно има разлика.
Миналата година в 5 клас пак имаше занималня  Shocked,само не знам разказвателните как ги учеха там,защото имаше деца /не много,но имаше/ от випуска на дъщеря ми,които ходеха.
Лято да се оправя бързо детенцето ти.

# 560
  • София
Светалчо, за 2 години се изредиха 4-5 госпожи в занималнята. Но дори и една да се задържи в съответната година, с преминаването в горен клас се сменя и госпожата. Поне в нашето училище е така. Опция да влезеш в училището и да разговаряш с преподавателя по занималня е невъзможна. Има турникетна система с контрол на достъп и птичка не може да префръкне, което е похвално. Единствено ме притеснява как ще съчетаем ходенето на английски (курсът е в училището, на Адванс е) с бусчето, което ще я вози до занималнята. Абе тъмна Индия ми е логистиката с едно дете, пък ако имах две сигурно щях да откача.  Rolling Eyes

Just, такива зрънца ги има почти навсякъде, за цвят.  Grinning Плюя в пазва поне да не е отчайващо положението.

# 561
  • sofia
Здравейте!
Да е хубав денят ви!
На новата версия само емотиконите са отврат. Всичко друго си е ок.
"Уча се" две години го ползваМ. Satisfied Най-полезен ми е по математика, физика и химия, но като цяло моите рядко го ползват. Може да се ползва от различни компютри. Даже съм дала достъп до нашия профил на една приятелка.

# 562
Аз съм изключително доволна от занималнята.
Нашата е организирана чудесно. То си е като целодневно обучение. Следобед са само деца от класа, които са записани (почти целия клас, без едно-две деца)
Тази система продължава до 7 клас включително.
След пети понякога им остава за вкъщи някой от разказвателните.
С две думи, доволна съм.

# 563
Добро утро,
занималнята и на мен не ми харесва, но в началните класове нямах много избор. Сега децата учат  в къщи и има разлика. Особено по английски. Ако няамаш избор става, но иначе не, децата карат един работен ден в училище, твърде много ми се струва.
За книгите моя фаворит е Отнесени от вихъра, казвала съм няколко пъти. Също ако съм в носталгичен период книгите на Джейн Остин обичам да препрочитам.

# 564
Банда,

най-сетне мога да пиша от служебния компютър, някакви рестрикции имаше, аз от телефона едва кълва и се бях тотално изгубила.
Искам да си пиша пак в темата, да си обсъждам с вас някакви неща, да ви чета.. Минавам през ужасно минорен период, в който сама трябва да се издърпам и изправя и имам нужда от нещо положително!  Hug

# 565
ПрЮвет!
Едно бързо резюме на последните 2 седмици може ли? Всички живи и здрави, надявам се.
Ние се прибрахме от тазгодишното ни морско приключение. Аз съм с ужасен отит и съм на АБ. За първи път в живота ме болят уши. Ама то било много гадно бе.
Иначе беше страхотно. Чудесно!

# 566
Захирче, не си сама, казвай какво те мъчи, някои ще те успокоят, други - разсмеят, трети нещо друго и в крайна сметка ще мине.  Hug

# 567
  • югозапад, под "Марков камък"
Привет в новата тема Simple Smile
Да се похваля, утре отиваме на язовир Доспат на палатки и мисля да се размажа от мързел Simple Smile

Ситуацията за занималнята при нас е едно към едно като при Светалчо. Много съм доволна от госпожата, която си беше една за всички 4 години. От септември щерката ще е в 5 клас и в нашето училище няма занималня след 4 клас. Ще трябва да учи сама вкъщи и аз вечер да проверявам как върви.

Бързо оздравяване на малкото Лято и на Сбъдваща !

# 568
За разстройството на малкия преди две седмици ползвах едни прахчета Диарино - МНОГО доволна останах.

# 569
  • В Космоса
Никитка, весело изкарване на Доспат. Два пъти съм ходила и двата пъти улучихме брутални бури, но докато единия път се възхищаваме на сухо от терасата на водните мистериите, които се случваха, другия чувствахме живо стихията, тъй като бяхме на палатки. Нашата беше някаква супер смотана, под нас все едно бушуваше река. А всичко започна като тъкмо бяхме приготвили вечерята, седнали на масата и си казваме наздраве и изведнъж някакъв мега мощен порив на вятъра обръща цялата маса и се започна лудницата...

Днес след работа потегляне към Мъглиж.

Приятен уикенд на всички!

Общи условия

Активация на акаунт