8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 69 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Е, gabiplus, как усяваш да му готвиш всеки ден толкова количество храна?

Моята девойка се завърна и каза, че било супер. Не познавала никого от нейната група, но децата били "готини".  Госпожата, или "адвайзор" била страхотна и непрекъснато се шегувала с тях. Говорели им само на английски. Американците - "рижавия господин и декана на осмолкасниците" са уникални. И така нататък, все в този дух.
Имало някакви големи ученици, които ги питали дали им харесва, хлапетата съответно казали, че е супер, а големите им се присмяли, че може още 1-2 седмици да си живеят блаженно и после ще им "стопят лагерите от учене".

Сега тръпне в очакване на понеделник. Ще правят тестове по Английски, но не това е причината за вълнението. Причината е, че на всеки ученик ще дадат личен лаптоп - хромбук. Ще го ползват както в училище, така и у дома, за проекти, домашни и т.н. Обяснили са им как да си направят mail address към училищната платформа, който ще ползват в бъдеще.

Програмата, преподаватели, както и в кой клас ще бъде ще се разбере в края на следващата седмица. До тогава ще са опознавателни дни, няма да учат или да имат домашни.

Ами това е. На добър час на всички деца. Да са щастливи и доволни и дано да са попаднали на мястото, където потенциала им ще бъде развит максимално.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 22:03 от rosita_ta

# 646
Нашият се върна към 17:30, нищо че тържеството започнало в 9:30.... Пошматкали са се едно хубаво, потъгували по доброто старо лятно време. Иначе самото тържество "не било нищо особено". Беше много впечатлен, че Випуск 2002 на гимназията дарили 9000 лева за училището си по случай 15 години от завършването си... След тържеството се качили в класната си стая, където ги чакали 12. клас, които били "много гостоприемни млади хора" (напоследък ми харесва подобрението в начина му на изразяване), разказали им за училището, изнесли им реч и след това им раздали гланцирани моркови, в които имаше един пакет, пълен с конфети и лакомства и една курабия, на която беше изписано името на всеки един от тях (направи ми впечтление, че беше много пипкаво изработено и прецизно изпипано отвсякъде-определено беше доста ефектно-бая са се постарали 12. клас за зайчетата Animal Rabbit ). След това 12. клас си тръгнали и останали сами с госпожата (от която аз останах възхитена на родителската среща). Той беше също много впечатлен от нея и каза: "Мамо, страхотен късмет извадихме с класната-млада, позитивна и модерна жена." (и аз съм на същото мнение Smiley ). Обяснила им, че понеже тази година няма да го има този стрес около НВО по чужд език, щяла да им дава да гледат филми на английски, да разнообраяват с различни проекти и да им изнася презентации, за да не приемат училището като "затвор и мъчение", а като място, на което да получават знания, но и да се забавляват, да се чувстват комфортно и на мястото си. Абе, изобщо, с изключително добро впечатление съм за тази жена засега (надявам се да остане така и занапред). Важното е, че класът я е харесал и я чувства близка само след половин час разговор с тях... Иначе им е обещала, че започва сериозното учене започва най-късно във вторник, понеже в понеделник им доставят учебниците Smirk. След това обикаляли като миндови кучки морската и центъра 4 часа-да се находят, че дупе да им е яко занапред...

# 647
  • София
Прочетох много ласкав отзив за класната на моя син в темата на гимназията му. Окрилена съм. Simple Smile

# 648
Лельо Ог, ще ме умори твоят младеж.
Дано всички връстници се чувстват добре в новите училища.
Ентусиазъм и у нас лиосва. Още не е погледнал новиите учебници. С баща му повече им се радваме от него.

# 649
Здравейте. Снощи писах и затриха всичко накрая.  Само положителни емоции от тук нататък на децата. Приятни мигове в училище. Нека да имат най прекрасните учители. Бързо да намерят приятелчета.
Ирка, Вики си има търкания още от миналата година. Просто много се вживя в ролята на учител господина им. Аз съм доволна, че обърна внимание. Обаче докато стигна до училище да разбера за какво ни вика беше ми станало зле. Три дни място не можех да си намеря. Тя не общува почти с никой. Това е най  големия им проблем. Затворена е. От там и други неща. Снощи писах повече, но няма да повтарям.
Деца отпадат от гимназията защото най вече е трудно. На второ място имат явно и намеса самите учители. Ако се случат един, двама по основните предмети и си си заминал. При нас няма препоръки за училище след 4 клас. Има родители на които детето им е с по ниски оценки, но въпреки това пробват дали ще успее да изкара. Това са едната група деца. Други има които ако останат веднъж решават да се преместят в Реал за да имат въпреки това шанс за по нататък. Най лошия случай е когато ги пратят в най ниската степен. От там шансовете клонят към нула. Та това е в общи линии.
Амбер, профила й е природни науки и техника. Учат доста различни неща. Миналата година  имаха маркетинг, запояване  и дърводелство. Правиха колело от тел и дървен истински кран. С крана трябваше да успеят да вдигнат 100 грама. Тази година имат програмиране на микроконтролер. Както казах задвижват малка детска кола. Трябва да успее да тръгне. Прави се с дадена програма. Не съм убедена с какво ще е. Аз се занимавам със същото почти в момента. Всеки ден програмирам и тествам разни дреболии за камиони Simple Smile.
Часове имат от 7.40 сутрин. Понеделник има и седми час. Приключва в 13.50. Почивка за обяд няма. Вторник си е нормално до 12.50. Сряда и петък има от 7.40 до 12.50, после почивка до 13.50. От 13.50 до 15.20 има още два часа. Със всяка година им се увеличават учебните часове и се удължава учебния ден. Миналата година имаха през седмица английски. Други два предмета се сменяха на четна  и нечетна.
Това е горе долу.
Вчера набавихме останалите папки. Днес ще седне да прибере и да си напише всичко. За началото на годината с малко закъснение си взехме по един дюнер и седнахме в парка вчера. Каза ми, че учителите ставали тази година.  Simple Smile в понеделник всичките й часове са при двамата им класни. Смея й се, че след почивката ще изкара по лесно при тях.
Шани , ние сме предпоследната провинция по започване. Въпреки, че сте ни съседи започвате доста по рано. Успех на Тома.
Лек ден на всички.

# 650
  • София
Много позитивни отзиви чета тук от първия учебен ден. Все така да се чувстват децата!
При нас няма вълнение - всичко е познато, малко било паднало съотношението момчета / момичета в класа от 2,4 на 2,3(3), но имал добра новина за мен - 42 лева за учебници по АЕ. Защо е добра новината, питам. Защото ако бях отишъл в немската паралелка, щяха да са 200 лева. Едвам го навих да облече тениска с якичка, но накрая направи "тази жертва".
Изпитвам ужас от ранното ставане, което ни предстои от следващата седмица.

# 651
Призма, късметлйка си , казваш?
То не се знае колко по 42 лева ше дадете за други неща, но само да са здрави и да им се учи.

# 652
  • София
  Призма, ама в първата немска паралелка момичетата били повече. Та тия 200лв може да са много добра инвестиция.  Wink  Joy Joy

# 653
Призма, ама тея 42 лв. са само първата част Smile
При нас има само 5 момичета, ама това го радва.

# 654
  • София
Ехааа, ние сме социално слаби  bowuu без да искаме. Купих учебника по литература /"Скорпио"/ и чак вкъщи що да видя - черно-бял, освен корицата  Rolling Eyes Официално на сайта на "Спорпио" пише:

Литература за 8. клас
Автор: Симеон Хаджикосев, Димитър Кенанов

Чернобяла - евтина / да, слято е написано!/

ISBN: 9999
Брой страници: 256
Цена:  ...

Евтина за 8.50 -  учителят ни спести 3 лв. , а и грамажа Laughing

Последна редакция: сб, 16 сеп 2017, 12:48 от мама Меца

# 655
При нас момичета сякаш са повече от момчетата.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2017, 17:52 от Чиби

# 656
Привет! Simple Smile Успех на децата ви в осми клас! А аз ще се пека на бавен огън тепърва, че голямата щерка е в седми тази година.

Може ли да ви върна малко назад и да помоля от опит и практика да препоръчате няколко помагала и  сборници по математика и БЕЛ, които са ви били полезни? Може и не точни заглавия, а на кои издателства са? Благодаря!

# 657
  • София
"Библията" на седмокласника - http://www.koalapress.com/kpw/assets/uploads/sbornik-po-matematika-7-klas.jpg
По БЕЛ - не мога да препоръчам нищо. Учителката на моя син всеки път му даваше да работи от различни сборници.

# 658
Ох, започва първа смяна нашият... Просто няма да преживея ставането в понеделник (а за него не знам-цяло лято стоене до 3 през нощта и ставане в 11, (предполагам, че и утре вечер ще си легне в толкова и в понеделник трябва да го събуждам с ядрен взрив) но така е-ще трябва да се влиза в ритъм...)

# 659
  • София
А аз си мечтая за първата смяна, ама няма да ни огрее първия срок. Никой вкъщи не обича късното прибиране вечер през цялата дълга и тъмна зима.

Общи условия

Активация на акаунт