8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 275
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • гр. София
....
Аз съм ужасена и много уплашена, защото приятел на Косьо е в болница след падане в банята. Много лошо си е ударил главата и три дни го държат в изкуствена кома..... Притеснително е и че момчето е имало разни неща в кръвната проба...
Betty L., много обезпокоително е това  cry Да, много опасности дебнат отвсякъде нашите деца - лоша компания, алкохол, наркотици... и дано да съумеем да ги опазим от всички тези беди! Съчувствия на приятеля на Косьо - дано да се възстанови младежа  Praynig

Adelle08, на теб пожелавам здраве, леко и безпроблемно раждане и много нови положителни емоции покрай новия член на семейството  ylinfant

... дано да е късметлия като мен (аз след падане от вторият етаж с главата надолу и добре размазан череп) и да няма последствия  Praynig Praynig Praynig
Ели_дечкин, ужасно преживяване те е сполетяло  cry Леле, добре, че си се възстановила без странични усложнения  Peace

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 10:25 от Mama Mimi

# 271
  • София
  Честит имен ден на всички, които празнуват!  bouquet

Бети, много неприятно! Дано детето се оправи и Косьо се стресне и стои далеч!  Hug

В училище нас ни викат заедно с децата на 14-и. Сигурно това ще е нещо като откриване на годината. И после, от 15-и си започват по план.  Mr. Green

# 272
В училище нас ни викат заедно с децата на 14-и. Сигурно това ще е нещо като откриване на годината. И после, от 15-и си започват по план.  Mr. Green
Откриването за учениците е на 15ти, а това е първата родителска среща, но с учениците. Първо ще приветстват децата, после ще ви се представи президента на Колежа, декана, декана на осмокласниците, учителите (поименно и визуално)... ще ви кажат няколко прости правила (другото после в подготвителната седмица, и не само, ще бъде казано на децата, многократно!), ще изслушате надъхваща реч от президента и декана Wink
На 15ти ще се намерят по списъците в кой "клас" на адвайзор са, така ще са организирани първата седмица, а после само за часа на "класа". Класовете ще ги разпределят после. Важно - още първия ден да си имат нещичко за писане, а после "дейли планер" (ще им обяснят многократно защо и как да го ползват...). Променили са се нещата от преди 4 години, но не чак толкова Wink
Ааааа, снимката на 15ти на стълбището пред Сандърс под надписа "Випуск 2022", голямо редене и хилеж пада... Рехаво родителско присъствие имаше само до там...
Сега осмокласника още мисли иска ли някой с него на 15ти и дали да съм аз или мъжа ми...
ПП: Бети, дано оздравее младежа без сериозни последствия... и дано Павката си направи важни изводи!

# 273
  • Пловдив
Заповедите от МОН са публикувани. Доста рано са решили да се връщат учениците след Нова година - на 3 януари. И са решили отново да направят НВО и ДЗИ на едни и същи дати. А единствената ваканция, чиито дати не съвпадат с тези на 12 клас, е пролетната. Не знам как да прикачвам файлове, но ги има в МОН-Нормативни актове-Заповеди.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 14:02 от Спливитет

# 274
  • София
  Пенева, безценна си, нали съм ти казвала! Heart

# 275
Излезе окончателният вариант на заповедта за НВО. Няма дата за външно оценяване по чужд език за осми клас.

# 276
  • Русе
 И аз бях впечатлена от датата за края на коледната ваканция - 2 януари - вторник. Много тъпо!

# 277
То беше ясно, че точно там ще отрежат първо. Есенната е изместена за 1-5 ноември. Междусрочната също е с други дати. Изобщо - доста промени.

# 278
  • sofia
Момичета, за вас не знам, ама най-много ме е яд за орязаната Коледна-новогодишна ваканция. Всяка година я съкращават. И защо, по дяволите, включват официалните почивни дни и събота и неделя към броя дни на ваканциите - те не са ваканция, защото при всички положения няма да учат в тези дни!
Реално Коледната ваканция е точно 4 дни, защото в периода 23.12 - 02.01, работните дни са точно 4!

Честито на именниците!

# 279
  • София
Веси, и мен много ме е яд за тази ваканция. То докато се обърнеш и я няма. Много тъпо!

Честито на именниците! Да са живи и здрави и да се гордеете с тях!

Бети, дано Косьо се размисли над случката. Все пак много съжалявам за младия живот. Дано момчето се оправи и си направи изводи занапред. Аз като казвам, че най-важната задача на родителите през пубертета е да опазят децата живи и здрави, някои ми се смеят и чудят. Обаче ето на - потвърждение! Какво значение има всичко друго, ако не са живи и здрави?

# 280
  • България, София
Чиби, Ваче, честити ви именици! Да са живи и здрави, да си носят имената с радост и гордост и да ги прославят  с добри дела Hug
Честит имен ден на всички именици! Simple Smile

Бети, дано приятелят на Косьо се възстанови напълно. Случката е ужасна, но и много поучителна. Дано послужи като отрицателен пример.
Сложна е тази възраст. Изкушенията са страшно много и изключително достъпни, за разлика от времето, когато ние бяхме на техните години. А и човек не знае кой какво ще реши да пробута на децата и да се окаже, че пробват нещо, без да искат.
Моята девойка засега уж е против такива неща. В къщи много говорим. За пушене и дума не става. Изключително горда е, че баща й заради нея спря цигарите. Хванаха се на бас, че ако я приемат във втора немска и се запише, той ще спре да пуши. След записването тя най - демонстративно в първото кошче изхвърли запалката и изтръска цигарите от кутията. И баща си спазва обещанието Simple Smile
Но човек не знай какъв акъл ще им дойде в някой момент Rolling Eyes
Да ги пази Господ!

Адел, леко и безпроблемно раждане ти пожелавам. Сестра ми е родена на 08.09., на малка Богородица Simple Smile

# 281
  • София

От сайта на МОН:

Начало на втория учебен срок на учебната 2016/2017 година:

07.02.2018 г. – I - XII клас

Край на втория учебен срок на учебната 2016/2017 година:

15.05.2018 г. – XII клас (13 учебни седмици)
01.06.2018 г. – I - IV клас (14 учебни седмици)
15.06.2018 г. – V - VII клас (16 учебни седмици)
29.06.2018 г. – V - VII клас (18 учебни седмици за паралелки в спортни училища)
29.06.2018 г. – VIII - XI клас (18 учебни седмици)

Без думи  Mr. Green

# 282
  • Русе
 Е то няма разлика в края и началото на сроковете.Поне тази година задържаха порива, не знам доколко реален и доколко да изместят погледа на обществото!

# 283
  • София
Става дума за това в червено  Laughing

# 284
  • Пловдив
Става дума за това в червено  Laughing
Мале, стресна ме Grin Flushed . Помислих си, че всички сме прочели нещо от миналата година за момент Laughing . Редактирали са си новината вече.

Общи условия

Активация на акаунт