Време е за първото пюре, МАРТенчето бързичко расте!-тема 5

• 37 686
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Синеока, много благодаря за изчерпателните обяснения, моля те само да кажеш , като изпичаш зърното на 150-160°, каква е продължителността на печене ? Аз ще опитам с вентилатор да суша.
Електра, аз също ти желая от сърце още една рожба ! Дай Боже скоро да се похвалиш с чудна вест !🤗

# 106
  • От Луната
Синеока, много благодаря за изчерпателните обяснения, моля те само да кажеш , като изпичаш зърното на 150-160°, каква е продължителността на печене ? Аз ще опитам с вентилатор да суша.
Докато няма влага, но да не си променят цвета. Често разбърквай.

# 107
Синеока, ти си някакво гуру в захранването, като те чета изглежда тооолкова лесно 😁

# 108
Синеока, ти си някакво гуру в захранването, като те чета изглежда тооолкова лесно 😁
Да,съгласна съм! Направих си скриншотове на всичко,което си описала, Синеока! Flowers Hibiscus
И искам, ако е удобно да те питам нещо по темата.
Нямаме заместено обедно хранене и има въведени само четири зеленчука за три седмици. Ще продължавам да въвеждам нови зеленчуци, но мога ли например в ден,в който малкия яде вече въведен зеленчук да въвеждам следобед плод?
Не знам дали се изразих добре... примерно ако въвеждам КАРТОФ (той ще ни е нов) ,следобед сме с мляко, но ако дам на обяд вече познатия морков, мога ли да дам няколко лъжички ябълка следобед или е редно да се въвежда второ хранене като се замести изцяло първото?

# 109
  • От Луната
Охх момичета не съм никакъв гуру, а много препатила. Малкия има алергии и всяка нова храна за мен е като изпитание. Чета етикети, форуми, книги ... Водих малкия на гастроентвролог и на алерголог, отделно в неонатология. Всички ни дадоха различни съвети, някои много ценни.
Надявам се да помагат и на вас, без да давате космически суми за прегледи Simple Smile

Ние нямамв замествно хранене. Въвела съм и плод с каша. Не като десерт, а като закуска. Въвеждам сутрин, за да следя през деня за реакция. Все пак ако няма открити алергии и симптоми, може и следобед да се дава.

# 110
Маги, може.
Аз съм си купила рапично олио студено пресовано, като да кажа че мазнината в пюретата се слага накрая преди консумация. А кокосовото може да се слага в кашите.

# 111
  • София
Маги, ще си позволя и аз да се включа със следобедните манджи защото и аз давам следобед.  Въведох слива и круша така. Въведох  сливата като обедните манджи бяха вече "утвърдени", т.е. давала съм поне 3 дена без проблеми. След това 4 дена слива- през това време не вкарвам нов зеленчук. Идеята е да се вкарва по една нова..хм суровина, продукт. За да може да се проследи ако стане проблем, от къде е. По-опитните дано се включат, за мен това също е нещо ново.

# 112
  • От Луната
Всяка нпва храна трябват 3-5-10-14 дни зависи какъв алерген е. Жълтък трябва да въвеждам 14 дни, а елда и ориз въведох за по 3-4. Сега ще въведа още звлвнчуци и после 1/4 жълтък, след него месо.

# 113
  • София
Аз пак зациклих със захранването. Уж щях да вкарам картоф, приготвих го, то докато се намоткам и синът ревна.До там бях, искаше си млякото, а пюрето го изхвърлих.Имам чувството, че само аз срещам затруднение с тъпото захранване.

# 114
Здравейте, момичета! Виждам, че при повечето от вас захранването върви с пълна сила Simple Smile При нас е с променлив успех - някои пюрета харесва много, други - не чак толкова. Единствената константна величина е тоталното омазване!  Въоръжила съм се с търпение, пък да видим. Проблемът при нея е, че още не може да схване, че пюрето не тече бързо като млякото и в някакъв момент се изнервя. Даже започнах да я храня 30-45 мин. по-рано, за да не е много гладна и по-спокойна. За около 3 седмици съм въвела пащърнак, тиква, картоф, морков и оризова каша. Засега ще задържа карфиола и броколи, защото са газообразуващи, а тя и сега си има от време на време. Другата седмица мисля да дам и някой плод вече. Като цяло чаках захранването с голямо нетърпение, но трябва да кажа, че в някои дни спокойствието и търпимостта ми биват поставяни на изпитание Simple Smile Утре чакам да ми пристигне столчето, че в тоя шезлонг се измъчихме и двете. Дано й е удобно в него и си хапва.

Синеока, благодаря за ценните съвети. Мисля и аз да й правя малко зеленчукови пюрета, защото определено на пазара няма много разнообразие.

За мазнините - за момента добавям в някои пюрета и в кашата малко рапицово олио на Хип.

Mia, само картоф едва ли ще хареса, по-добре дай морков и картоф или тиквички с картоф. И определено не ти е само на теб трудно, всички се борим с това захранване. В крайна сметка аз възрастни на АМ не познавам, така че все някога ще се научат децата.

Маги, въвеждай само по една нова суровина. Ако следобед ще даваш слива, на обяд даваш вече въведени зеленчуци, а сливата даваш поне 3-4 дни последователно.

Последно, пазарувах от Zara тези дни и купих много сладки дрешки на бебка за зимата. Хем не искам да става студено, хем нямам търпение да я видя в тях Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 15:42 от Tiama

# 115
  • От Луната
Мия, има и такива дни. По нататък ще имаш план Б, като каша с нещо. Днес и аз се издъних така с обяда Wink

# 116
  • София
Tiama хубаво ме подсети за Зара...отдавнане съм тършувала там и рядко си тръгвам с празни ръце Simple Smile

# 117
  • От Луната
Имсм някои неща от джордж и тези от лидл и мисля да се спра ...

# 118
И аз спирам, защото вече има доста приличен есенно-зимен гардероб Simple Smile Остана ми само комплект шапка, шал и ръкавици, но още не са ги пуснали, та ще е по-нататък.

# 119
  • София
То картофът беше примесен с пащърнак и мляко, но отказът да яде беше категоричен. Дано и аз се справя, момичета. И то по-бързо. Утре ще пробвам по-отрано, за да не е киселяк като днес.

Общи условия

Активация на акаунт